İçeriğe Yönlendir

2. el Elektrikli Tavsiyesi

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mertol Kip
Çağlar Bayur yazdı:

ben sanki 1.2-2,2 tüketim gördüm gibi hatırlıyorum bu froumda ama?

Yokus inerkendir shdjdjdjd

Mehmet Ozyurek yazdı:

Konuya gelecek olursak, küçük elektirkli bizim işimizi görmeyecek. Büyük elektrikli için bütçemiz yok. Sıfırı 350 km ortalama menzil sunuyor. 

% 20 den aşağı düşme % 80'i geçme muhabetleri işin içine girince ortalama sürür süresi batarya çok iyiyse bile 250 km falan olacak. Bütçemize uyan araçların bataryaları da ister istemez bir nebze yıpranmış olacağı için, 200-250 km de bir yani ortalama üç günde bir şarj işi çıkacak.. Evden her akşam şarja takamadığımız sürece bu da bizi yoracak.. 

Epeyce hibritleri araştırdık.. 

Bizim güzergahta hibritler 5 litre yakıyor. alabileceğimiz hibritlerin bataryaları muhtemelen yarı ömürde olacak.. ve muhtemelen 6-7 litre yakacak.. 

Corolla alsam, sadece mtv farkı 100 kilometrede bir litre yakıta tekabül edecek.. 

Hibrit bataryalarını sorduk. serviste 100-110 bin arası. Hadi servet onardı desek o bile 40-50 bin harcayarak yapar.. 

Qashqaiyi satma düşüncem var. İlanı falan yok ama ilk denk gelişte veya başka bir yatırım fırsatında satarım.. Bu sebeple geçici de olsa 4 kişilik bir aileye otomobillik yapacak gerektiğinde uzun yola gidecek. Otomatik vites. donanımlı C sınıfı Hb kasa bir araç alma düşüncesi kafamda netleşmeye başladı.. 

Bence buna 1250 teklif et 1300 e falan al

https://shbd.io/s/kjgLN34h

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

8-9 bilemem ben 2,2 gibi hatırlıyorum, yani bu taxiciler bayağı gazlıyor sanırım 5 tüketim falan 

mahmutbey bayrampaşa sabah biraz trafikli. 

bu yolu arabayı ilk aldığımda aynı tüketimle sürüyordum. EV sürüş oranı yüksek. 6 sene 90.000km sonunda hala aynı tüketimle gidiyorum. @Mehmet Ozyurek yani pil bitti tüketim arttı falan onlar hikaye abi. Pilin en son zamanlarında oluyor o dediğiniz. Corolla’da 10-15 seneden önce de görülmez

Bu arada bu yolun dönüşü 4-6 arası oluyor 

IMG_6879.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mahmutbey bayrampaşa sabah biraz trafikli. 

bu yolu arabayı ilk aldığımda aynı tüketimle sürüyordum. EV sürüş oranı yüksek. 6 sene 90.000km sonunda hala aynı tüketimle gidiyorum. @Mehmet Ozyurek yani pil bitti tüketim arttı falan onlar hikaye abi. Pilin en son zamanlarında oluyor o dediğiniz. Corolla’da 10-15 seneden önce de görülmez

IMG_6879.jpeg

Benim güzergahta deneyelim. :)

Mertol Kip yazdı:

Yokus inerkendir shdjdjdjd

Bence buna 1250 teklif et 1300 e falan al

https://shbd.io/s/kjgLN34h

Araştırmam lazım. 
Emsallerinden 450 bin aşağı ise fiyatı normal.  

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araştırmam lazım. 

önemli değil. 6 sene önceki tüketimimle karşılaştırdım. hani 3 sene sonra pil bitip 2 litre fazla yakıyordu ya :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araştırmam lazım. araştırma ele opeli

bak ben bile kibrit al diyorum, pili ufak çok pahalıda değil, al geç :) tam pilli olsa aman derim ama :D

Not: Japan tercih et, fransız dersen sadece reno derim, kore grubuda olabilir...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bak ben bile kibrit al diyorum, pili ufak çok pahalıda değil, al geç :) tam pilli olsa aman derim ama :D

Not: Japan tercih et, fransız dersen sadece reno derim, kore grubuda olabilir...

Yanlis yonlendiriyorsun, 1.3 tce clio al baskasi sana uymaz yagi kendin degistirirsin akuyu servet takar demeliydin. 😂

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mertol Kip yazdı:

1.3 tce clio al baskasi sana uymaz yagi kendin degistirirsin demeliydin. 😂

Forum olarak 1.3 tce'ye hangi yağı koyacağımıza karar veremedik.. :)  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ekranda 2.5 görüyorum, 5 te dönüş olsa yani ortalaması 3,75 tüketim yapar matematik buraya kadar doğru mudur? yaklaşık 20 km de 0,75 lt toplam: matematik hesabı buraya kadar doğru mudur

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Servet abi benim arabayı otomatiğe çevirecekti. :vreka:

Sonra al benim arabayı :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ekranda 2.5 görüyorum, 5 te dönüş olsa yani ortalaması 3,75 tüketim yapar matematik buraya kadar doğru mudur? yaklaşık 20 km de 0,75 lt toplam: matematik hesabı buraya kadar doğru mudur

doğrudur.

sonraki soru "ort 4-5 nereden geliyor o zaman" mı :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Forum olarak 1.3 tce'ye hangi yağı koyacağımıza karar veremedik.. :)  

ohooo RN17 Lm Motul Luk oil, seç beğen, zaten başka seçenek yok :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...