İçeriğe Yönlendir

2. el Elektrikli Tavsiyesi

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Yeter
Çağlar Bayur yazdı:

bazı arabalara parası olan herkes ulaşabilir bazısına bulursa öpsün başına koysun, filo araçaları konu dışı tabii

Kırmızıyı bu konuya dahil etmeseydik keşke. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sanki mercedes pazarlıyor :)

Çağlar Bayur yazdı:

bazı arabalara parası olan herkes ulaşabilir bazısına bulursa öpsün başına koysun, filo araçaları konu dışı tabii

Burada şair ne demek istedi 

@Erdem Doğan

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Ali Cihangiroğlu yazdı:

benim araba 240 nm, V8 e gerek yok, onun yerine 1333 cc motor, 7 ileri şanzımanla daha iyisini yapıyorum mesela,  daha seri, tam hızı daha yüksek ve kesintisiz torku hissetmem bittiğinde senin limitörünü çoktan geçmiş oluyorum, kısaca 340 nm torku neredeyse hepimiz hissediyoruz artık, normal araba sayılır bu güç, seninkide fena değilmiş kabul ediyorum

Abi senin bu arabayı emekli dayı modunda sadece arada bir 20km2 bir alanda kullandığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam :) 

1.3tce clio kullandım, 1 yılda 40bin km yaptım. yeteri kadar yorum yapabilecek durumdayım sanırım.

çok hızlı ve verimli bir araç. vites geçişleri güzel 200e kadar kesintisiz çıkıyor evet. ama yukarıda bahsettiğim tam detaylı kullandığını düşünmediğim için bazı olumsuzlukları da hissetmediğini düşünüyorum.

araçta soğutma sistemine bağlı (termostat mı, radyatör mü artık her neredense) hararet sorunu var. Benim 1.3Tce yaptı, abiminki yaptı, şirketteki 1.3tce yaptı hepsi durduğunda hemen normale dönse de hararet yükseltti. Sakar'a yaz günü çık, biraz da zorla bak neler oluyor. 

Arka sağ taraftan, arka koltuğun tam arkasından lık lık bir ses geliyor mu ? şuana kadar aktif kullanılan tüm cliolarda bu sesi duydum. sadece kendi aracımda duymamıştım o da aktif kullanılmıyordu "sadece arada bir 20km2 bir alanda" kullanılıyordu.

pillilerin "10 yıl sonra yaratacağı büyük masraflar" gibi senin o övdüğün EDC vitesin arıza yapmayacak mı? madem bu kadar uzay teknolojisi neden CVT ye geçti reno bir açıklaman var mı?

biraz sana takıldım ama helal et :) 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sanki mercedes pazarlıyor :)

Mercedes derken kadin ismi olarak mi? :))

O poz uzerine cok geyik doner de forum kapanir shdjdjdj

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mertol Kip yazdı:

Mercedes derken kadin ismi olarak mi? :))

O poz uzerine cok geyik doner de forum kapanir shdjdjdj

IMG_5468.jpeg

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Beter olacak pilliyi aldığı gün. Evin orada 20cm kar var kışın kim şarj edecek göreceeezzz

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Onur Demir yazdı:

Abi senin bu arabayı emekli dayı modunda sadece arada bir 20km2 bir alanda kullandığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam :) 

1.3tce clio kullandım, 1 yılda 40bin km yaptım. yeteri kadar yorum yapabilecek durumdayım sanırım.

çok hızlı ve verimli bir araç. vites geçişleri güzel 200e kadar kesintisiz çıkıyor evet. ama yukarıda bahsettiğim tam detaylı kullandığını düşünmediğim için bazı olumsuzlukları da hissetmediğini düşünüyorum.

araçta soğutma sistemine bağlı (termostat mı, radyatör mü artık her neredense) hararet sorunu var. Benim 1.3Tce yaptı, abiminki yaptı, şirketteki 1.3tce yaptı hepsi durduğunda hemen normale dönse de hararet yükseltti. Sakar'a yaz günü çık, biraz da zorla bak neler oluyor. 

Arka sağ taraftan, arka koltuğun tam arkasından lık lık bir ses geliyor mu ? şuana kadar aktif kullanılan tüm cliolarda bu sesi duydum. sadece kendi aracımda duymamıştım o da aktif kullanılmıyordu "sadece arada bir 20km2 bir alanda" kullanılıyordu.

pillilerin "10 yıl sonra yaratacağı büyük masraflar" gibi senin o övdüğün EDC vitesin arıza yapmayacak mı? madem bu kadar uzay teknolojisi neden CVT ye geçti reno bir açıklaman var mı?

Bu süreçte rn17 yağdan dolayı kaç defa sandık motor değiştiniz ?

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bu süreçte rn17 yağdan dolayı kaç defa sandık motor değiştiniz ?

öyle bir sorunum olmadı, o detay ne bilmiyorum kaçırdım sanırım.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

Beter olacak pilliyi aldığı gün. Evin orada 20cm kar var kışın kim şarj edecek göreceeezzz

Seeen.

Eve servis yok mu? Illa otel?

Onur Demir yazdı:

Deme oyle 1.3 tce uber muhtesem harika motordur sen ne anlarsin. 

VW golf 1.6 8v hitler motor ve 1.5 dci dan sonra insanlik tarihine gelmis gecmis en buyuk hediye ahsjdjdjdj

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mertol Kip yazdı:

Seeen.

Eve servis yok mu? Illa otel?

Yok tavanda kamera olan bungalov tercihim

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Onur Demir yazdı:

Qashqai ile aynı motor değil mi bunlar.. 

Sakar ve benzeri yerleri çok çıktım bu yıl. 25 bin km oldu Qashqai hiç bir sorun belirtisi görmüyorum.  

Servet Aydın yazdı:

Valla söz verdiler. kendileri dolduracakmış.. corsa istiyorlar.. 

Daha olmazsa okuldan gelirken Servet amcanın dükkana takarız diyorlar.

Hatta cümleyi şöyle bitirdiler.. "Canım Servet amcam ya :wub:"

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sakar ve benzeri yerleri çok çıktım bu yıl. 25 bin km oldu Qashqai hiç bir sorun belirtisi görmüyorum.  

Abi sizin araç elektrik destekli olduğu için gücün tamamını motora vermiyor olabilir. O yüzden hararet problemi yaşamamışsınızdır. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mertol Kip yazdı:

1.6 8v hitler motor 

Canım audim ya.. :nazar:

Mehmet Yeter yazdı:

Abi sizin araç elektrik destekli olduğu için gücün tamamını motora vermiyor olabilir. O yüzden hararet problemi yaşamamışsınızdır. 

Yok be hocam.. onun desteğinden ne olacak.. Kalkarken biter o :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Mehmet Ozyurek yazdı:

Abi yukarda da belirttim. motor değil soğutma sistemi kaynaklı sanırım.

baktım şimdi devir daim ve termostat kroniklerinden bahsedilmiş internette genel olarak. bir de yağ yakma deniyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Daha olmazsa okuldan gelirken Servet amcanın dükkana takarız diyorlar.

Hatta cümleyi şöyle bitirdiler.. "Canım Servet amcam ya :wub:"

Servet kaç

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

kışın kim şarj edecek

kapı yanı priz olan, kapının da düz ayak yola bağlandığı bir yeri olan... sankimsss neresi ola bura

Mehmet Ozyurek yazdı:

okuldan gelirken Servet amcanın

ahaa denmiş bile, not: işbirliği yoktur ben ardaya 1.5dci coupe megane tavsiye ettim, dip basık gırtlak dolu anfili

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

1.5dci coupe megane tavsiye ettim, dip basık gırtlak dolu anfili

308 i istemiyorum.. videoları incelemiş. ortak şikayet ses kalitesinin kötü olması.

Corsaya baktım ben bugün.. Bagaj elma kasası kadar.. 

Corsadan daha büyük bagajı da büyük frontera var.. Fiyatı da 200 bin lira daha ucuz..  Ama menzil çok kısa.. 

@Tansu Kalafatoğlu  Tansuuu sana geliyorum.. 

Merve resimlerine bakınca sosis gibi diyordu canlı görünce beğenmiş :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

308 i i

reno nun 308 modeli yok , megane renault modeli 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

@Tansu Kalafatoğlu  Tansuuu sana geliyorum.. 

Merve resimlerine bakınca sosis gibi diyordu canlı görünce beğenmiş :)

İşte şimdi çay koyabiliriz :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

viraj testi de olacak mı ? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tansu kötü mü yol tutuşu.. Neden bu kadar çarplışmış bu toyotalar :)

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

viraj testi de olacak mı ? 

BMW, Ford, Audi Q ve Alfa Romeo. Bu üçü dışındakiler viraj alıyorum demesin. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Emin Önal
  • Yeni Oluştur...