İçeriğe Yönlendir

2. El Elektrikli Tavsiyesi

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Alptuğ Özcan
Alptuğ Özcan yazdı:

Bu işin sonu Corsa-e 'ye gidiyor gibi sanki :drinks:

9 sayfa öncesinde belliydi bu işin sonucu:D

Tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın :nazar:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

1300 felan 

iyimser bir tahmin,  800.000 tl kredi   48 ay %3 faiz aylık 37.115 tl  toplam:1.786.157 :shok: kısaca ne çektiysen 2 katı geri ödersin :angry:

ben olsam mevcut araçla devam ederdim, hiper karlı,  ağır zarar demek yeni araba almak, ayda 37.000 tl verecek güç olsa ohooooo, benzin banyosu yaptırırsın arabana...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Dün günübirlik İstanbula gidip geldim toplamda 550 km. Alış veriş yaptığım veya yemek yediğim yerde şarj etseydim hiç bekleme yapmamış olacaktım. Bence şehir içinde elektrikli b segmet şart ikinci araç olarak. Tek araç olacaksa c segment daha uzun menzilli olabilir. Bahçede elrktrik hazır inşallah bir elektrikli nasip olur.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

bunların önemi yok aslında, benim için sıkıntısı sade haliyle, ikide bir şarj ve bekleme, uğraşamam ben, canımı sıkar, o zamanda satarım zaten, bu sebeble almam pilli, gelişince bakarız, tabii kalırlarsa...

konu abd ye gitmek  değil, hergün uzun yolda yapmıyoruz ama azıcık git şarja tak bekle, iş değil, menzil 700 km olsa şarj noktasıda konuşmazdık, molada konuşmazdık, yavaşta gitmezdik, bunlar olmayınca avuntu bence denilenler, her yerde şarj noktası var eee yani habire dur bekle, biraz bassan zaten sömürüyor çok verimli ama deli yakan motor ilkel kalan pilleri,  planlı ol süprizlerede şarj yoksa sinir ol, bune arkadaş, pil biterse çekici çağırırmışım servislerde şarj noktası varmış,  bah bah konfora teknolociye bak sen,  basarım giderim ben bunlarımı düşünücem, ayfon gibi alet, habire şarj,  sana uyarsa eyvallah, bana uymuyor...

neden pilli alıyorsunuz? cevap: şarj ucuz, bitti.  buda bitecek o zaman ne olacak göreceğiz.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

Dün günübirlik İstanbula gidip geldim toplamda 550 km. Alış veriş yaptığım veya yemek yediğim yerde şarj etseydim hiç bekleme yapmamış olacaktım. Bence şehir içinde elektrikli b segmet şart ikinci araç olarak. Tek araç olacaksa c segment daha uzun menzilli olabilir. Bahçede elrktrik hazır inşallah bir elektrikli nasip olur.

mantıklı evet, şehir içinde güzel, helede evinde şarj imkanın varsa, tabii şimdilik...

Mesela şuan çalışıyor olsam, İstanbul da yaşasam alırdım (Zoe), İzmirde olsam büyük ihtimal almazdım sanırım, zira gerek yok gibi burada, ulaşım daha rahat, yaşadığın yerinde önemi var yani... 

Geçen kardeşim buradan İzmire gitti, 250 km yol, 90la gelmişti mıymıy (E208 peco) şarjı %13 tü, dönerken 45 dk. şarj etti çıktı yola eve vardı taktı prize, bende ne olurdu? giderdim-gelirdim-bir daha giderdim bitti yakıt, 5 dk. da doldurur çayımı içerdim, bana bu yüzden gelmiyor pilli, rahat adamım ben :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

neden pilli alıyorsunuz? cevap: şarj ucuz, bitti.  buda bitecek o zaman ne olacak göreceğiz.

Ali bu tür yenilikleri her zaman ilk alan kazanıyor. 

Lpg'ye 5 yıl sonra geçmiştim ben.. 5 yıl kayıp. 

Ali Darbaz yazdı:

@Mehmet Ozyurek ben seni Tog sedan kasa bekler yüzde 0 faizle arabanı alırsın diye umuyordum. hayırlı olsun. 

Ali T10F bu aracın işini yapamzdı, Bize şu an pratik bir kısa mesafe ulaşım aracı lazımdı. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ali bu tür yenilikleri her zaman ilk alan kazanıyor. 

Lpg'ye 5 yıl sonra geçmiştim ben.. 5 yıl kayıp. 

Ali T10F bu aracın işini yapamzdı, Bize şu an pratik bir kısa mesafe ulaşım aracı lazımdı. 

lazımsa kazanırsın evet, yalnız bu lpg gibi değil, lpg li dediğin normal içten yanmalı araç, onda zarar az olur,  bu ise hızla demode olan pilleri başını satarken ağrıtacak araçlar, bunları ilk alan dediğin gibi kazanır ama sonrası zarar yazar, zira değişecek o sistemler sen kalacaksın, içten yanmalıda olmaz bu dediğim, o yüzden sıfır aldıysan 3 sene kullan değiştir, 5 i geçme zaten, yoksa 5 senede yaptığın kar zararının yanında çocuğa harçlık kalır demedi deme... boşa laptop gibi demiyorum....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bahçede elrktrik hazır inşallah bir elektrikli nasip olur.

Keşke evimde olsaydı ama yok.. Ancak evin 50 metre yakınında elektrik şarj istasyonu var.. 3 araçlık yer var. Bura olmasa almazdım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

lazımsa kazanırsın evet, yalnız bu lpg gibi değil, lpg li dediğin normal içten yanmalı araç, onda zarar az olur,  bu ise hızla demode olan pilleri başını satarken ağrıtacak araçlar, bunları ilk alan dediğin gibi kazanır ama sonrası zarar yazar, zira değişecek o sistemler sen kalacaksın, içten yanmalıda olmaz bu dediğim, o yüzden sıfır aldıysan 3 sene kullan değiştir, 5 i geçme zaten, yoksa 5 senede yaptığın kar zararının yanına çocuğa harçlık kalır demedi deme... boşa laptop gibi demiyorum....

Garantisi bitene kadar kullanırım.. Zaten aldığını çok uzun kullanan biri değilim. En çok kullandığım 4 yıl oldu.. 

Focus, Mondeolar Qashqai C5 hepsi 4 yıl 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Keşke evimde olsaydı ama yok

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Hehe. Sallarım ya bi kablo.. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hehe. Sallarım ya bi kablo.. :)

:D sabah kalkıyon aha kablo yok uğurlamışlar ve şarjında yok :D neyseki sigortacısın :tongue:

110000751196816.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:D sabah kalkıyon aha kablo yok uğurlamışlar ve şarjında yok :D neyseki sigortacısın :tongue:

110000751196816.jpg

Allianz onu da ödüyor 😊

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Geçen kardeşim buradan İzmire gitti, 250 km yol, 90la gelmişti mıymıy

Senin cografyan da zayifmis yaw. Edremitten Izmir 200 km, edremitten ayvalik ta 45 km. Hepi topu 150 km gitmis kardesin. O aletin menziline ureticisi 400.derken  150-200 km gidebiliyorsa ya araba bozuk ya da oyle tin tin 90 la falan gitmiyor kardesin.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

boşa laptop gibi demiyorum....

Labtop teknolojisi 2 3 senede bir degisiyor diye almayip abakus ile.not defteri kullanmiyon de mi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

Şirket aracımız olan avenger ankaradan istanbula gelirken en az 3 kere şarj için duruyorlar. Elektrikli şehiriçi daha mantıklı.

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Senin cografyan da zayifmis yaw. Edremitten Izmir 200 km, edremitten ayvalik ta 45 km. Hepi topu 150 km gitmis kardesin. O aletin menziline ureticisi 400.derken  150-200 km gidebiliyorsa ya araba bozuk ya da oyle tin tin 90 la falan gitmiyor kardesin.

Labtop teknolojisi 2 3 senede bir degisiyor diye almayip abakus ile.not defteri kullanmiyon de mi?

yoo araba gayet sağlam, bizde arıza olmaz, olursada anında hallederiz, titizizdir bu işlerde...:) 

Benim Coğrafya baya iyidir, batak holland mı sandın burayı İda yeter size :tongue:

Burhaniye- İzmir Yelki tarafı, 250 km kardeş, 150 km yi nerden hesapladın, Edremitten 300 km.  bu aletin gideceği zaten maks 350 km zaten...

Buradan çıkıp Örende otelin birinin (Tezmadra galiba adı) altındaki hızlıya takıp kalem pilleri 45 dk. da doldurup gidiyorsun ... bu pillerle olmaz, olursa zaten tank olur o araba, ilkel pilleriniz gülle gibi maşallah, araba bizimi taşıyor biz pilimi taşıyoruz belli değil :D

evet çok doğru, Laptop 2-3 senede bir değişiyor,  bende 3 maks 5 (ki 5 çok bile) senede bir değiştir pilli arabanı diyorum ;) gecikersen katla zararı...

Laptop böyle, o yüzden baba bir PC alıp senelerce keyfime bakıyorumya kardiş...

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Şirket aracımız olan avenger ankaradan istanbula gelirken en az 3 kere şarj için duruyorlar. Elektrikli şehiriçi daha mantıklı.

Şirket aracı olduğu içindir o. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Şirket aracı olduğu içindir o. 

Demek istediğim o değil. Şirket aracı veya bireysel Avenger 400km menzil versede max yaptığı 250km.

Çok kötü bir menzili var. 

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Ümit Türk yazdı:

En düşük bataryalı modeller 200km de bir duruyor işte. Avangerin batarya nette 51kw

250km de bir dursa %20-%80 yapar gibi. ha tabi 150-160 basıyorsa 200km max yapacağı yol.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir
İlkay Başaran yazdı:

Faz 1 lerde belli serilerde bu sorun varmış bende duymuştum. Bende aynı motoru kullanıyorum hatta ş. arası özellikle uzun yokuşlarda çok sıkıştırırım arabayı hep yokuş hastalığım vardır hiç ibrenin yükseldiğini görmedim ki bahsettiğim 40 lı sıcaklıklar araba doluydu 1 2 kez de değil 100 kez olmuştur. Yaklaşık 30 k dır kullanıyorum 1,5 yıl oldu alalı. Yağını da 20 k ya da yılda bir değişiyoruz eksilme yok aynı duruyor renk de aynı gerçi benzinlide renk zaten değişmez.

54 binde şuan araba ya da 55 olabilir.

Ben de 40bin kullandım sorun yaşamadım. Abim 2020 icon kullanıyor 1.3 o yaşıyor mesela. şirketteki 2021 meganeların bazılarında oldu.

Muhtemelen 2026da megane verecekler bana bakalım. egea cross 99bine geldi. 150bine yaklaşınca değiştirirler sanki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Onur Demir yazdı:

Ben de 40bin kullandım sorun yaşamadım. Abim 2020 icon kullanıyor 1.3 o yaşıyor mesela. şirketteki 2021 meganeların bazılarında oldu.

Muhtemelen 2026da megane verecekler bana bakalım. egea cross 99bine geldi. 150bine yaklaşınca değiştirirler sanki

Birde bu renodaki grev sırasında daha doğrusu iş yavaşlatmadaki araçlarda çok sorun yaşayanlar oldu. İşçilik eksiklikleri vs.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

buraya gelmedikten sonra napayım. zaten kaç tane ülkeye gitti o bile belli değil.

şu an başka yatırımlarım var. 2. araba alma sırası gelince togg da duruyorsa togg alırım. ya da yerli elektrikli başka araç. hyundai, toyota, reno vs. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Benim Coğrafya baya iyidir, batak holland mı sandın burayı İda yeter size :tongue:

Burhaniye- İzmir Yelki tarafı, 250 km kardeş, 150 km yi nerden hesapladın, Edremitten 300 km.

Sen yaşlandin iyice. Ben Edremitliyim ve Izmir'e kac km oldugunu gayet iyi bilirim. Bilemedigin bir sey olursa sor gene, yabanci sayilmazsin anlatirim.

Screenshot_20250821_164438_Maps.png

Binim cığrıfyı bıyı iyidir. Shdjdkdkdkdk

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bak istersen baska yonlere de yazayim screenshot al, sagda solda "bin cigrifyi biliyirim" diye hava atarsin. 

Edro-Balkes >> 90 km (87 aslinda)

Edro-Canakkale >> 130 km

Edro-istanbok >> 400 km

Edro-Bodrum >> 400 km

Edro-Bergama >> 100 km

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...