İçeriğe Yönlendir

Türkiye’de Abd’deki Gibi Oto Hurdalığı Var mı?

Yahya Melih Ayaksız

Recommended Posts

Yahya Melih Ayaksız

İyi forumlar. Abd de youtuberlar hurdalık gezip parçaları kendi söküp kendi arabalarını topluyor. İstanbulda da bu tip parçayı kendin bul sök gibi bir yer varmı?

Webten ilanlara bak demeyin. Çıkma sinyal kolu ilanlarına bakmıştım, 0 parçanın 3/4 ü çıkma fiyat çekiyorlar nette. Şimdi de kapı kulbu güneşlik vs lazım yine çıkma fiyatları çok anormal.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Sayılır. Hyundai arabam varken defolu ihracat arabalarının bulunduğu bir hurdalıktan parça sökerdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

insanlar (sökecek olanlar) pislik olduğu için ve arazi de ülkede altın değerinde olduğu için bence yok. Bu nedenle çıkmacılar genelde kendi söker çünkü diğer parçaları kırmadan sökmek gerekir. Aslında amerikada da öyledir. Junkyard a gittiğinde adam herşeyi elletmez. ama aramana izin verebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Var ama özel şirketlere ait. Parça satışı yapıyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Bizim gibi bir ülkede ortada kimse birşey bırakmaz diye düşünüyorum. Bir civata bile bırakmaz bizimkiler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız

O zaman bir şekilde hurdacıda yatan bir araca denk gelip konuşup sökmek lazım.  Bir kapı kilidi çıkması 2-3000 tl çok fazla. Ben bu paralara bunları nasıl satıyorlar merak ediyorum.  Ya eldeki malın kıymetini bilemeden çok fiyat çekip satamıyorlar ya da kimse araştırmadan alıp geçiyor 

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Hurdası bile kıymetli olduğu için o işi cikmacilar yapıyor 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Yahya Melih Ayaksız yazdı:

O zaman bir şekilde hurdacıda yatan bir araca denk gelip konuşup sökmek lazım.  Bir kapı kilidi çıkması 2-3000 tl çok fazla. Ben bu paralara bunları nasıl satıyorlar merak ediyorum.  Ya eldeki malın kıymetini bilemeden çok fiyat çekip satamıyorlar ya da kimse araştırmadan alıp geçiyor 

sıfır fiyatına bakıyorlar. Yan sanayi fiyatına bakıyorlar. Sonra da çıkma parçata fiyat biçiyorlar

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Cikmaci İlanlarinda kupasıni görüp gittiğim arabadan ESP sensörünu cikmaciya yerini tarif edip söktürdüm. Parçanın ne olduğunu bilmediği için fiyat bicemedi. Bı kaç cikmaciya sordu parçayı onlar da bilemedi. Sonunda ben parçanın ne olduğunu söyledim de fiyat biçti:)

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Cikmaci İlanlarinda kupasıni görüp gittiğim arabadan ESP sensörünu cikmaciya yerini tarif edip söktürdüm. Parçanın ne olduğunu bilmediği için fiyat bicemedi. Bı kaç cikmaciya sordu parçayı onlar da bilemedi. Sonunda ben parçanın ne olduğunu söyledim de fiyat biçti:)

Fiyat ne cikti en son 😀

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

dün burada bir indirim mağazasına gittim. 1000 dolarlık ürün 180 dolara düşmüş. Türkiyede böyle şeyler. yok. Bindirimden indirim bizdekiler. Çıkmacı da bakar sıfırı 10 bin lira, sana 5 bin der.. sen ona o sana bakarsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Çıkmacı da bakar sıfırı 10 bin lira, sana 5 bin der.. sen ona o sana bakarsınız. 

hocam uzun zamandır çıkmacıya gitmediniz sanırım, tam tersi sıfırı 5 ise 10 der

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Var ama özel şirketlere ait. Parça satışı yapıyorlar

nerede?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

nerede?

yani o da var doğru. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

yani o da var doğru. 

katkı yapayım bir çok çıkmacı yan sanayi itahalat ile sıfır parça getiriyor artk 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

nerede?

izlemiştim. Şasi nodan parça sorgulayıp stok hurdalarından temin ediyorlar ama bulamadım firmayı. Çok büyük firmaydı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

izlemiştim. Şasi nodan parça sorgulayıp stok hurdalarından temin ediyorlar ama bulamadım firmayı. Çok büyük firmaydı

bulursan haber et müdavimi olayım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Mehmet Göktürk
    • Ahmet Hasan Şendağ
  • Yeni Oluştur...