Avni Karataş Perşembe 14:15 Paylaş Perşembe 14:15 Hayırlı günler herkese. Aracımı yeni satın aldım. KİA Sportage 2.0 CRDİ 2009 model. Dün yağ filtre bakımı yaptırdım. Resimdeki gibi yağ seviyesi bu sabah kontrol edeyim dedim. Sanki biraz fazlaymış gibi geldi problem olur mu? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Perşembe 14:49 Paylaş Perşembe 14:49 Akşamdan sabaha süzülen yağ ile bir miktar yükselme normaldir. Doğru yağ kontrolü, motor stop ettikten 5-10dk sonra yapılanıdır. 2 Yorum bağlantısı
Avni Karataş Perşembe 15:38 Yazar Paylaş Perşembe 15:38 Sani Gerşon yazdı: Akşamdan sabaha süzülen yağ ile bir miktar yükselme normaldir. Doğru yağ kontrolü, motor stop ettikten 5-10dk sonra yapılanıdır. O zaman bu resimdeki yağ miktarına normal diyebilir miyiz? Bir müdahale de bulunmama gerekte kalmıyor. Yorum bağlantısı
Avni Karataş Perşembe 19:11 Yazar Paylaş Perşembe 19:11 Sani Gerşon yazdı: Yok, bence gayet normal. Teşekkürler. İnanın ustaya şu durumu anlatmak bana stres yaratıyordu:) Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Perşembe 19:29 Paylaş Perşembe 19:29 yağ çubuğu ne faydalı birşeymiş, lazım olunca anladım. yeni superb e çubuk koymamışlar, tsi yağ eksiltince dijitale güvenmeyip manuel bakmak istiyorum ama olmuyor maalesef. 😁 Yeni araç neden yağ eksiltiyor, o başka bir muamma. Yorum bağlantısı
Ali Gök Perşembe 20:05 Paylaş Perşembe 20:05 Yağ çubuğu koymayarak neyi başardılar yani . Araba hangi yönden daha iyi oldu ? Şaşıyorum bu mühendislere almanyadada mı sahte diploma işi var nedir 6 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Dün saat 05:01 Paylaş Dün saat 05:01 Ali Gök yazdı: Yağ çubuğu koymayarak neyi başardılar yani . Araba hangi yönden daha iyi oldu ? Şaşıyorum bu mühendislere almanyadada mı sahte diploma işi var nedir Yok efendim çubuğum kırıldı, vay benim çubuğum oturmuyor, yağ kaçırıyor diye gelen olmasın istemişlerdir. Aynı zamanda buradan contamıza güveniyoruz bizde kaçak/eksilme olmaz mesajı da çıkar 😂 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Dün saat 13:55 Paylaş Dün saat 13:55 Ali Gök yazdı: Yağ çubuğu koymayarak neyi başardılar yani . Araba hangi yönden daha iyi oldu ? Şaşıyorum bu mühendislere almanyadada mı sahte diploma işi var nedir yağ seviyesini sensörle ölçüyoruz, birde D segmenti araçta çubuğa masraf etmeyelim demişler sanırım Yorum bağlantısı
Koray Demir Dün saat 15:11 Paylaş Dün saat 15:11 Erhan Doruk yazdı: yağ çubuğu ne faydalı birşeymiş, lazım olunca anladım. yeni superb e çubuk koymamışlar, tsi yağ eksiltince dijitale güvenmeyip manuel bakmak istiyorum ama olmuyor maalesef. 😁 Yeni araç neden yağ eksiltiyor, o başka bir muamma. Yine mi yağ eksiltiyor bu TSI’lar. 15 senedir müzmin hale gelmiş sorun halen çözülemedi. Küçük hacimli turbo beslemeli motor ❌ Yüksek hacim safkan atmosferik motor ✅ (Cüzdan ilkini, kalp 2. yi tercih eder. 😃) Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 19:29 Paylaş Dün saat 19:29 Allah kahretsin yağ çubuğunu. Hiç mutluluk vermedi bana 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu Dün saat 19:36 Paylaş Dün saat 19:36 Avni Karataş yazdı: Hayırlı günler herkese. Aracımı yeni satın aldım. KİA Sportage 2.0 CRDİ 2009 model. Dün yağ filtre bakımı yaptırdım. Resimdeki gibi yağ seviyesi bu sabah kontrol edeyim dedim. Sanki biraz fazlaymış gibi geldi problem olur mu? Aracınız hayırlı olsun aynı aracı kullanıyoruz. Araç hakkında bilgi verebilirmisiniz km değişen bilgisi birde fiyat olarak kaça aldınız bende aracımı şu sıralar değişmeyi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Koray Demir yazdı: Yine mi yağ eksiltiyor bu TSI’lar. 15 senedir müzmin hale gelmiş sorun halen çözülemedi. Küçük hacimli turbo beslemeli motor ❌ Yüksek hacim safkan atmosferik motor ✅ (Cüzdan ilkini, kalp 2. yi tercih eder. 😃) araç 27 binde , 13 bin km de 150ml eksiltmişti. 25 binde de 300ml ye yakın ekledim, giderek artacak sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Erhan Doruk yazdı: araç 27 binde , 13 bin km de 150ml eksiltmişti. 25 binde de 300ml ye yakın ekledim, giderek artacak sanırım. Aracın yağı değişmedimi 10 yada 15 bindeyken Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Erhan Doruk yazdı: 13 bin km de 150ml eksiltmişti. 13bin km de 150ml eksiltti denmez, normal bir azalma bu. eksiltmeyi arıza için kullanırlar nüans Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Bende geçen hafta yağ ve filtre değişimi yaptırdım. Kitapçık 9.1 lt yağ yazıyor. Eklenen yağ 10.5 lt inşallah sorun çıkarmaz. Yorum bağlantısı
Avni Karataş 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Aracınız hayırlı olsun aynı aracı kullanıyoruz. Araç hakkında bilgi verebilirmisiniz km değişen bilgisi birde fiyat olarak kaça aldınız bende aracımı şu sıralar değişmeyi düşünüyorum Teşekkürler. Araçta sol ön ve arka kapı değişen yanlardada mevcut boyalar var. Tavan ve ön 3 parça orjinal şasede podyesinde problem yok. 166 k kmde ve 600 k tl ye satın aldım. Sani Gerşon yazdı: Yok, bence gayet normal. Merhabalar aracı bugün 15 km bir sürüşten sonra düz bir zemine çekip 10 dkka bekledikten sonra ölçümünü yaptım ve sonuç bu abi. Sanki hala fazla gibi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Küçük hacimli turbo beslemeli motor ❌ her motor değil Avni Karataş yazdı: Teşekkürler. Araçta sol ön ve arka kapı değişen yanlardada mevcut boyalar var. Tavan ve ön 3 parça orjinal şasede podyesinde problem yok. 166 k kmde ve 600 k tl ye satın aldım. Merhabalar aracı bugün 15 km bir sürüşten sonra düz bir zemine çekip 10 dkka bekledikten sonra ölçümünü yaptım ve sonuç bu abi. Sanki hala fazla gibi. yağın fazla, motoru stop ettin dinlendi tam soğudu, yada sabah baktın baktın fazlaysa, fazla demektir, bence biraz çektir, ambele dedikleri şeyi yapma riskin var, ayrıca bu durumlar için aracında CO2 yangın söndürücü olsun, bu olduğunda hava emişe acımadan bolca sık anında dursun motorun, tıkamakla, vitese tak el freni çekle falan uğraşmaz zarar görmeden stop edersin. 5 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: her motor değil 1.3 tce hariç. Kırmızı çizgimiz 😊 Çağlar Bayur yazdı: 13bin km de 150ml eksiltti denmez, normal bir azalma bu. eksiltmeyi arıza için kullanırlar nüans Kilometrede net 150 ml eksilme nasıl tespit ediliyor dijitalden mi? Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Avni Karataş yazdı: Teşekkürler. Araçta sol ön ve arka kapı değişen yanlardada mevcut boyalar var. Tavan ve ön 3 parça orjinal şasede podyesinde problem yok. 166 k kmde ve 600 k tl ye satın aldım. Merhabalar aracı bugün 15 km bir sürüşten sonra düz bir zemine çekip 10 dkka bekledikten sonra ölçümünü yaptım ve sonuç bu abi. Sanki hala fazla gibi. Fazlalık aşırı değil. Sıkıntı yapmayın bence. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Murat Ersel Çevik yazdı: Fazlalık aşırı değil. Sıkıntı yapmayın bence. Ya yağ çubuğu kısa ise abi 🍆 Servet Aydın yazdı: 4 saat önce tarihinde Oğuzhan Çakır tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Koray Demir yazdı: 1.3 tce hariç. Kırmızı çizgimiz 😊 Kilometrede net 150 ml eksilme nasıl tespit ediliyor dijitalden mi? sorunsuz motorlar var zaten, buda onlarda birisi diyelim... Yorum bağlantısı
Avni Karataş 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Yağı 250 ml kadar çektim sanırım tam kararı bu Ali Cihangiroğlu yazdı: her motor değil yağın fazla, motoru stop ettin dinlendi tam soğudu, yada sabah baktın baktın fazlaysa, fazla demektir, bence biraz çektir, ambele dedikleri şeyi yapma riskin var, ayrıca bu durumlar için aracında CO2 yangın söndürücü olsun, bu olduğunda hava emişe acımadan bolca sık anında dursun motorun, tıkamakla, vitese tak el freni çekle falan uğraşmaz zarar görmeden stop edersin. Murat Ersel Çevik yazdı: Fazlalık aşırı değil. Sıkıntı yapmayın bence. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Avni Karataş yazdı: Yağı 250 ml kadar çektim sanırım tam kararı bu tamda 250 ml kadar gözüküyor diyecektim iyi yapmışsın, evet aşırı değil yağ ama dizlede riske girmemek iyidir. 2 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts