İçeriğe Yönlendir

Uzun Yol Kullanımı ve Elektrikli Araçlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kim kokluyor, onu motor yapıyor bende :D ben basar giderim klima açık karbonlu polen filtreli aracımla durmam bile, sen hızını pilini hava sıcaklığını aktif ve vadedilen hızı veren potları falan kontrol et, sonra kalırsın yolda mobil şarj beklersin, sakın denemede yapıp tam boşlatma haa, itemezsin sonra şeridin ortasında kalırsın bak 

Valla Ali o dediklerin 16bin km dir olmadi. Olabilir mi? E olabilir insanlik hali, malligima gelir ya da inat ederim falan kalabilirim. Gerci hic benzinsizlikten yolda kalmadim bu yasima kadar ama olur mu olur. Cagiririm cekiciyi yuklerim gider sarj eder devam ederim.

Vaatletle is yapmiyoz, bakiyoz uygulamadan hangisi musaitse oraya gidiyoz. 

Ali Darbaz yazdı:

Uzun yolda böyle sıkıntılarda çıkabilir.

https://x.com/acarzeyd/status/1956100396218507445?t=Fa_KZuWKHtOQ6k7_GSXw6g&s=19

Bu juniperler aceleye geldi galiba ya da bize fasonlari iteliyor bu Elon yavsagi. 

(Herife gicigim ya her turlu camur atarim :) )

Murat Sahın yazdı:

Abi bir gün ceryanlı araba alırsan varya, burnundan getirecekler. Sonra demedi deme :D 

Sadece burun? Cok iyimsersin :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kaç km bu 1150km. gibi sanırım, yaklaşık 12 saat falan sanırım, tek başıma gitsem 2 mola yeter, 15-15 30 dk. falan, neredeyse 1 depo yeter  olmadı 1-2 lt ilave falan 45 lt diyelim, 2400 kaat gibi...

sanırım elektriklide 1400 tl falan (şimdilik) harcar, iyi tahmin bu, tabii hiç sorun yaşamazsan sakin gidersen 80-90 la, galiba mola şarj falan aksamasız olursa 14-15 saat sürer, ben 100-110 aralığında 11-12 saat gibi giderim 1000 tl için uğraşmazdım, sevemedim :)

bahane arama, bizdede yok, ben kaç senedir kullanırım hiç denk gelmedim, hem tek depoyla giderim o yolu neredeyse, ne sulu benzini, pillimi bu zırt pırt duralım :D  bende bidonda var motorsikletin, atarım 5 lt bagaja al sana 100 km ek menzil, esamesi okunmaz senin pillinin, düşünme bile....

ha gayretmi, ne zorluyorsun versene molanı arkadaş, birde zorladın sistemde aktif gözüken yere girdin, süpriiz devre dışı yada taktın şarj başlamadı, yada tek port var ve mesela 2 araç sırada var vay anam :D  pillide zorlama olmaz kardeş, menzilin 200 e indimi yada batarya azaldımı zorlama gir bir yere şarj et devam et yapılır, riske girilmez bunlarla.

Abi Hepi topu 800 km İstanbul’dan Datça yolculuğu

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Abi Hepi topu 800 km İstanbul’dan Datça yolculuğu

ohoo o zaman daha iyi, doldur deponu devam :)

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Ben hep 50 liralık alıyorum devri kapandı (acılı acılı).

Şimdi ise, 1000 km menzilli pilli araba çıksın o zaman alırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Arkadaşlar, kızanlar oluyor biliyorum ama ne yazıkki durum bu (araba kötü demiyorum başa yazayımda, ama pili kimyasal bomba, ha ihtimal az ama oldumu elveda arabaya, kasko şart ve pahalı dahada pahalı olacak ve benzinliden dahada pahalı olacak), aslında kaçışımız yok, bu geçiş dönemleri böyle olur, davem edersek seneye, bakın uzunda değil, seneye şarj parası sizi rahatsız edecek (evde şarj hemde), sayınız çoğalırsa bu ülkede kesin bakın çok net diyorum %1000 şarjda sorun yaşayacaksınız, sırada bekleyeceksiniz sağlam yer arayacaksınız, bulduğunuz yer vadedilen hızı veremeyecek, pilin kalibresi %20-80 aralığı falan bunlar yoracak, ahlaksız başkasını düşünmeyen insanlara uğraşacaksınız, kullanmayı bilmeyenler yüzünden yine bekleyeceksiniz, sıra bekle şarj bekle, en büyük sıkıntıda bu olacak, sıra bekleme sağlam yer bulma ve sonrada şarj için bekleme .....  2 saat gittim mola verdim ohh ne güzel o arada doldu bence güzelleme, normal arabınızda neden yapmıyordunuz, ne değişti sizi tutanmı var, pilli olunca neden mola şart oldu, çok güzel aman totom acımadıya döndü iş... benzinli bu açıdan açık ara daha konforlu, yalanmı yani? Pilli arabada aynı menzil olsa bakalım mola verme oranı ne olurdu?

Bakın araba kötülemek değil bu, pil ve şarj olayı böyle olduğu sürece sıkıntı kaçınılmaz, kısa sürede rahatsız olmaya başlayacaksınız yazın bunu kenara, bu araçlarla yaşanacak sıkıntılar bunlar, teknik kısmına hiç girmiyorum bakın, onada kötü demiyorum sadece daha gelişmesi lazım ama bu gelişme bir yandanda sizden daha çok para çıkmasını getirecek, abonelikler vs. bakım ücretide alamazlarsa eee bu adamlar nereden kazanacak arkadaş! 

Öte yandan biz yırttık rahatız demek değil bu, şimdilik şarjla pille menzille diğer sıkıntılarıyla uğraşmadığımız için rahatız ama benzin fiyatlarında dumanız, sadece araba olarak bakarsak pilleden çok daha rahatım mesela, konfor dediğiniz şeyde masal alayı konforlu bu arabaların, sessizlik falanda demeyin, bir arabada en çok ses lastik yuvarlanma ve rüzgar sesidir, pillide bunlar daha ön planda zira motor sesi yok ama günümüz benzinlilerde sesli değil zaten, 100-120 sıfır motor ses var bende mesela, zaten buna gelene dek başka sesler duyulur (sınıfsal kaynaklı), bunları kıyaslamak bence anlamsız, zaten parayı bas konforu gör durumuda var, pilli olunca başka bir boyuta geçmiyoruz, araba işte, parayı bastınmı alayı sessiz ve çok daha konforlu oluyor zaten, b c d sınıfı araçlar orta sınıfta olsalar fakedecektir mutlaka...

Konuya dönersek bizde kurtulamayacağız habire zam yiyeceğiz benzine, bir bakmışsınız başka şeylerde dayatmışlar, vergiden bindirip başka sıkıntılar çıkarır bizide bitirebilirler,  bu düzen ne isterse bizde mecburen uyuyoruz, belkide yarın iş değişecek lanet olsun böyle işe diyip benzinli arabamı satarımda, araba sorunlu diye değil adamlar öyle şeyler yapacakki pes ederiz belkide, neyse demek istediğim eninde sonunda hepimiz şapa oturacağız,  pilli aldım şöyle güzel derken fazla kaptırmayın kendinizi, kısa süreliğine böyle olabilir, bu günlerin değerini bilelim, gelecek hoş değil ne yazıkki...

Tercih edenlere hayırlı olsun, şuan için bence mantıklı hala, İstanbul gibi bir yerde hergün kullanan ve evinde yeri olan adama pilli nimet, ama şimdilik, sayı artarsa bu iş sıkıntı verir ve verecek: bu zamlar olmasa benzine falan, zaten zor satardı bence pilli, bizim asıl derdimiz para yok geçim derdi arttıkça kaçacak yer arıyoruz neden alıyoruz pilliyi, ana sebeb nedir, samimi olalım! bu arada kaçacak yerde kalmadı :(

Uzun yolda??

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Uzun yolda??

uzun yolda şarj sıkıntısı çekeceksin, pahalı olacak, habire şarj ve mola, piller yetersiz bu piller evrim geçirip 5 dk da dolacak 700km net menzil olacak, bu olana dek kesmez :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Mertol Kip elektriğe su mu katmışlar :) 

Zorlu işler bunlar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Uzun yolda??

hocam uzun yola körü otoyol parasına bakıp çıkmayan çok 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Çağlar Bayur yazdı:

E ben ikisinide kullanmiyorum. Ne verecem onlara 2bin lira para. Baliklara atarim gene vermem. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

kadıköyden bursaya beş kuruş vermeden gittim %50 şarj ile. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

beş kuruş vermeden

ilk yatırım maliyetini saymazsak tabii

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

ilk yatırım maliyetini saymazsak tabii

işte o öyle..

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

valla ben yakın bir yere gelirsem bir elektrikli düşünüyorum ama buralardan 13 saat yolum var hiç durmadan istanbula. Yol o kadar sıkıyor ki çocuk çişim geldi demesin diye dua ediyorum :biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Foruma googledan gelenler zannedecekki forumda herkes uluslararası taşımacılık yapıyor. 

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

Foruma googledan gelenler zannedecekki forumda herkes uluslararası taşımacılık yapıyor. 

beşiktaş kadıköy? teknik oalrak yani :rofl: 

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bundan 5 yıl önce çay içmeye 1000km giden tayfa kalmadı 😁

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Bundan 5 yıl önce çay içmeye 1000km giden tayfa kalmadı 😁

O zamanlar zenginlik varmış...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Bak şimdi geldin kucağaaaa. Ben de 1150 km de iki defa duruyorum ama 15+15 degil 25dk+25dk duruyorum. Yani o kadar tatavayı 20 dk ekstra beklememek için yapmışsın. Öpüldün cnm byeeeeee

ben keyfi duruyorum ama :D tek avantajın ucuza dolması, oda 2026 da değişecek, 25+25 mi, sen onu en az 1 saat şarj yap, hele biraz çoğalında üstüne belirsiz süreli sırayıda ekle, daha uygulamada faal gidince pert şarj noktalarınıda ekleyeceğim, 2.5+2.5 saat olunca görüşürüz :kihkih: 

bende ise süre değişmez, 5 dk da dolum net 700 km menzil, öpüldün daha kalkışta sollandın cnm, byeeeeee

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Elektrikli araba sayısı artıkca araplar petrolde indirim yapacağını düşünüyorum. Yanlış bir önermemi olur. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Yanlış bir önermemi olur. 

kısmen evet, petrol ticari bir ürün değildir, stratejiktir, venezuella güzel bir örnektir , petrol fiyatı için alaskayı taip et, an itibarı ile 4 f35 n eşilk ettiği uçan şeye vak, bunlar bir de 1980 nin teknolojisi, halka gösterilen 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kısmen evet, petrol ticari bir ürün değildir, stratejiktir, venezuella güzel bir örnektir , petrol fiyatı için alaskayı taip et, an itibarı ile 4 f35 n eşilk ettiği uçan şeye vak, bunlar bir de 1980 nin teknolojisi, halka gösterilen 

abi b2 siprit ile putine göz dağı verdiler. Ama putin Tu160 backswan ile uçmuş bir pilot. Uzaya en ekonomik son derece başarılı roket fırlatan ülkenin reisi. Etkileneceğini sanmam. 
f35 ve b2 gibi uçakların ilacı belli . IIR başlıklı 200 mil menzilli sıvı yakıtlı füzeler. Oda zaten çinde var. Abd derdi çin. Çin için Rusyayı yanında görmek istiyor. Hediye ise ukrayna. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

putine göz dağı

gözle görülen üstüne çıkıp gezdiğin hiçbir şey putine gözü bırak kirpik bile olmaz. 1980 lerde kaldı onlar, anca çölde sığınakta işe yarar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ali Darbaz yazdı:

Elektrikli araba sayısı artıkca araplar petrolde indirim yapacağını düşünüyorum. Yanlış bir önermemi olur. 

Ben de aynı düz mantığı elektrikliler arttıkça içten yanmalı araçların fiyatı için söylüyorum ama düşmüyor neden düşmüyor acaba? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...