İçeriğe Yönlendir

Uzun Yol Kullanımı ve Elektrikli Araçlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mertol Kip
Koray Demir yazdı:

2 milyon verip soğuk iklimde kışlık lastik almayanlar tayfası var bir de. 

Onu ben de almiyorum, Mugla da napacam kis lastigi ile. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Tansu corollada coming home leaving home var mı?

Araçtan inerlen takip et özelliği var. Binerlen kilitleri açınca lambalar yanmıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

İnerken takip et nasıl bişey bizimki kararıyor kara kara. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

İnerken takip et nasıl bişey bizimki kararıyor kara kara. 

selektör yapıp araçtan inip kitleyince farlar 30 saniye açık kalıyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mertol Kip yazdı:

Ulen Ali² diyecektiniz galiba 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Metin Uzunoğlu yazdı:

Öteki kim?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mertol Kip yazdı:

Öteki kim?

Darbaz Cihangiroğlu 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Metin Uzunoğlu yazdı:

Darbaz Cihangiroğlu 

Yok yaw onunla.mevzumuz yok, o fanatik degil :)

Laz da değil, neyiyle uğraşacam :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mertol Kip yazdı:

Yok yaw onunla.mevzumuz yok, o fanatik degil :)

Laz da değil, neyiyle uğraşacam :)

Üzüldüm Adım Ali Nişantaşıoğlu olsa uğraşırdın dimi. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Darbaz yazdı:

Üzüldüm Adım Ali Nişantaşıoğlu olsa uğraşırdın dimi. 

Sevinmelisin bence ama sen bilirsin.

Yok yaw emmi ve Caglar sana sariyor yeterince bana ihtiyac yok. Nişantasi tayfa Caglar'in. Ama 1.3 tce motorlu Klio ya da şanzimansiz toyota falan alirsan bakariz :)

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mertol Kip yazdı:

Sevinmelisin bence ama sen bilirsin.

Yok yaw emmi ve Caglar sana sariyor yeterince bana ihtiyac yok. Nişantasi tayfa Caglar'in. Ama 1.3 tce motorlu Klio ya da şanzimansiz toyota falan alirsan bakariz :)

Senin Solar power güç üreten arabanı gün boyu yüzde kaç şarj edebiliyor. Kaç metrekare güneş paneli var.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)

Ali Darbaz yazdı:

Senin Solar power güç üreten arabanı gün boyu yüzde kaç şarj edebiliyor. Kaç metrekare güneş paneli var.

Gun boyu hic sarj etmedimki. Ben arabadan %80de durmasini ayarladim, soketi taktigimdaki bataryanin doluluk oranina gore 4-5 saat arasi dolduruyor.

Ama hesap yapacaksan, m2 de 250w diye dusun, 40m2 panelin olsa 10kw yapar, arabandaki bataryan 50kw sa 0 dan 100 e 5 saat demektir. Buna %40 falan ekle, (gunes hep dik vurmayacak) 7 saatte dolar.

Bataryan buyukse hesap şaşar, %80de dur dersen hesap şaşar, bataryan bommmmboş değilse hesap şaşar. Monofaz ile şarj edeceksen hesap şaşar, şaşar da şaşar.

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

AC var. ama saatlerce arabayı orada bıraksam tepki çekmez mi?

MApstan aldım foto eski biraz, tam trafoların sağ tarafına AC yaptılar. kablonla bağla sabaha kadar dursun. genelde boş oluyor. 

Trafonun arkasınaki bina bisiklet kafe diye bir yer. belediyenin, ay kahve tost pasta vs. var. tüm gün otur sorunsuz. basket futbol sahası var. 

image.png.9c584b73a0bf27ecc6564a99ab1f30de.png

Yeni foto buldum

image.png.dfff0de228f8151b110c18d6d22b0687.png

Mehmet Ozyurek yazdı:

Şu anki artış ötv kaynaklı ama Onur. 

kastetmek istediğim ÖTV aynaklı artış değildi. 2022 modeli 1.2e alırken adam sıfırını 1440a almış. 3 yıl var arada. sıfırı ile arasındaki kayıp fazla olursa 2elde değer kaybetmiş olur ya işte o hesap.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mertol Kip yazdı:

Gun boyu hic sarj etmedimki. Ben arabadan %80de durmasini ayarladim, soketi taktigimdaki bataryanin doluluk oranina gore 4-5 saat arasi dolduruyor.

Ama hesap yapacaksan, m2 de 250w diye dusun, 40m2 panelin olsa 10kw yapar, arabandaki bataryan 50kw sa 0 dan 100 e 5 saat demektir. Buna %40 falan ekle, (gunes hep dik vurmayacak) 7 saatte dolar.

Bataryan buyukse hesap şaşar, %80de dur dersen hesap şaşar, bataryan bommmmboş değilse hesap şaşar. Monofaz ile şarj edeceksen hesap şaşar, şaşar da şaşar.

büyük içme ve kullanma suyu tankların varmı şu an evin stratejik bir öneme sahip. Yağmur suyunu toplayıp depolar. İçme suyu içinde temiz su depoları iyi olur. Olası bir savaşta ülkenin güç şebekeleri çöktüğünde herkes sana koşacak. 
bende olası depremde notebook ve telefonları şarj edecek kudrette balkona panel takmanın yollarını araştırıyorum.

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Ali Darbaz yazdı:

büyük içme ve kullanma suyu tankların varmı şu an evin stratejik bir öneme sahip. Yağmur suyunu toplayıp depolar. İçme suyu içinde temiz su depoları iyi olur. 

aldığı günden sonra önce evin etrafını kazıp yalıtım yapmıştı. inşaatçı gibiydi :)

yoksa da yapar muhtemelen. boş duramıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Onur Demir yazdı:

aldığı günden sonra önce evin etrafını kazıp yalıtım yapmıştı. inşaatçı gibiydi :)

yoksa da yapar muhtemelen. boş duramıyor.

@Mertol Kip bekar adamdı dimi. Evinin konumu lazım olası çevre felaketi ve global askeri krizde değerlendirelim. 

arabasıda elektrikli ülkenin lojistik ağı yok olduğunda onun kaynaklarından faydalanırız. 

bahçeye domates patlıcan özelikle patates ekmeli. Bir tanede panik odası yaparsa süper olur. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Darbaz yazdı:

büyük içme ve kullanma suyu tankların varmı şu an evin stratejik bir öneme sahip. Yağmur suyunu toplayıp depolar. İçme suyu içinde temiz su depoları iyi olur. Olası bir savaşta ülkenin güç şebekeleri çöktüğünde herkes sana koşacak. 
bende olası depremde notebook ve telefonları şarj edecek kudrette balkona panel takmanın yollarını araştırıyorum.

Bahceye gomdugum 10+10=20 tonluk yagmur hasat tanklarim var. Site tuzlu su da veriyor, onu da aritabilirim sonucta.

Her yer yangin yerinde dondugunde benim elekteigimin olmasinin bir onemi yok. Yalniz yasamiyoruz evrende. Ben onlemimi 7.65 Browning olarak aldim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mertol Kip yazdı:

Bahceye gomdugum 10+10=20 tonluk yagmur hasat tanklarim var. Site tuzlu su da veriyor, onu da aritabilirim sonucta.

Her yer yangin yerinde dondugunde benim elekteigimin olmasinin bir onemi yok. Yalniz yasamiyoruz evrende. Ben onlemimi 7.65 Browning olarak aldim. 

1955-1960 kore savaşından sağ çıkanlar hyundai samsung kurdu. Bizlerde sayende krizi aşar Yeni Türkiyenin büyük holdinglerini kurarız. Hayal et Kipçhip ve Darbaz motors… güzel ortaklık. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Ali Darbaz yazdı:

@Mertol Kip bekar adamdı dimi. Evinin konumu lazım

Ben biliyorum :) 

2013 de böyleydi manzarası :)

image.png.1263594e3b8e39214be8a6e58ed946d8.png

Mertol Abinin hesap kitabı sayesinde TV yi çok şükela şekilde üniteye monte etmiştik. bak bak anılarım canlandı :)

image.png.e6f37452cec019624766ab42274d58fd.png

Bir de timsah modunu açtığımız dönemler vardı :) @Mertol Kip

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şeytan diyor git bi Corsa-e al.. 

Pardon Mertol idi galiba diyen :tongue:

Togg paralelinde B sınıfı bişey yapmalıydı
Citroen ë-C3'e ne diyosun

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

yer üstündekileri unutun. açık hedef mi olmak istiyorsunuz. sığınak ve yer altından jeotermal enerji tesisi olsa hadi neyse de güneş falan bunlar hikaye işgalde

:crazy:

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Onur Demir yazdı:

Mertol Abinin hesap kitabı sayesinde TV yi çok şükela şekilde üniteye monte etmiştik. bak bak anılarım canlandı :)

image.png.e6f37452cec019624766ab42274d58fd.png

Bir de timsah modunu açtığımız dönemler vardı :) @Mertol Kip

burası İsraile çok yakın. Evi uydularda güneş panelleri yüzünden sırıtıyordur. Olası israil saldırısında üçüncü öncelikli sivil yapı olarak işaretlenmiştir bile. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

tsi dsg ye gelirsek, ikiside tırttır, tce-elektromekanik dct ise has candır :kihkih:

tirt olan android dsg candır 😁

Selçuk Keleş yazdı:

Zaten gördüğüm, alan alıyor keyfine bakıyor alamayana da şarjı dert oluyor. :) 

Alana da varış saati dert oluyor :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Metin Akbal yazdı:

Alana da varış saati dert oluyor :)

Yoo hic oyle dertlerim yok

Onur Demir yazdı:

@Mertol Kip

Değişen çok bir şey yok.