Ü.Emre Kartal 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Ali Darbaz yazdı: Senin araban tasnif dışı. Bana enerji verimliliği ioniq 5 ayarında, 500 km menzilli 1.5 milyondan ucuz araba önerin var mı. Bataryası büyük olup müsrif olan stelantis suvları 18 kw gibi enerji tüketimleri çok fazla. 1 kw 15 tl iken ve dahada artacağı kesin iken gerçek manada mevcut arabam ile kafa kafaya gidiyor maliyeti. Az tüketecek ve 500 km üzeri menzilli olacak 1.5m altı olacak. Olmayan dünyalarda yaşamak bu olsa gerek. Elektrik birim fiyatı artacağı kesin ama akaryakıt artmayacak öyle mi? Şuana kadar akaryakıta defalarca zam geldi, elektrikli şarj firmalarında güncelleme yok... 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Az tüketecek ve 500 km üzeri menzilli olacak 1.5m altı olacak. Olmayan dünyalarda yaşamak bu olsa gerek. Elektrik birim fiyatı artacağı kesin ama akaryakıt artmayacak öyle mi? Şuana kadar akaryakıta defalarca zam geldi, elektrikli şarj firmalarında güncelleme yok... Şu yeni ioniq 2 mi 3 mü bi gelsin bakalım bize ne gösterecekler. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Elektrik her geçen ucuz diğer enerji türlerine göre ucuz kalıyor Avrupada bazı güneş ve rüzgar santralleri gündüz üretimi kısmak zorunda kaldı. Üretim fazla olunca fiyat eksiye düştü. O da yetmedi. Enerji fazlası oluştu. Şimdi sırada büyük depolama tesisleri yapmakta 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Balıkesir dönüşü otoyolda şarj için durduk, sıra falan yoktu. Şarjımızı doldurup çıkarken bi baktık.. neler görelim.. Benzinli kuyruğu otoyola kadar uzanmış 7 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Balıkesir dönüşü otoyolda şarj için durduk, sıra falan yoktu. Şarjımızı doldurup çıkarken bi baktık.. neler görelim.. Benzinli kuyruğu otoyola kadar uzanmış @Ali Cihangiroğluna haber ver... 5 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: @Ali Cihangiroğluna haber ver... yanlış benzin der şimdi 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) fakir aracıdır pilli 2 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Balıkesir dönüşü otoyolda şarj için durduk, sıra falan yoktu. Şarjımızı doldurup çıkarken bi baktık.. neler görelim.. Benzinli kuyruğu otoyola kadar uzanmış o araçlar 5 dk da doldurur gider, sen orada gördüklerinin alayını gönderdikten sonra daha ne kadar bekledin onu de hele 1 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: o araçlar 5 dk da doldurur gider, sen orada gördüklerinin alayını gösderdikten sonra daha ne kadar bekledin onu de hele Bekleme işi çok zor şartlarda olur ya. Bayramda seyranda vs belki, onun da çözümü var. Rezervasyon yapıyorsun, istasyona gidince soket hazır bekliyor. Bazı düzenlemeler yapılırsa daha da cillop olur. Mesela yoğun dönemlerde %80 üzeri şarja müsade etmeyecek sırada bekleyen varsa. Normalde de dolunca bekletirsen işgaliye alıyor, ama bedeli biraz daha yüksek olursa daha da teşvik eder. Park yeri olmadığı durumlarda işgaliyeyi kabullenen çok kişi oluyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Bekleme işi çok zor şartlarda olur ya. Bayramda seyranda vs belki, onun da çözümü var. Rezervasyon yapıyorsun, istasyona gidince soket hazır bekliyor. Bazı düzenlemeler yapılırsa daha da cillop olur. Mesela yoğun dönemlerde %80 üzeri şarja müsade etmeyecek sırada bekleyen varsa. Normalde de dolunca bekletirsen işgaliye alıyor, ama bedeli biraz daha yüksek olursa daha da teşvik eder. Park yeri olmadığı durumlarda işgaliyeyi kabullenen çok kişi oluyor. valla ben uğraşamam, doldur devam, ancak piller 5 dk. dolacak, menzil net her şartta benzinli araçla aynı olacak o zaman bakarız, yoksa bana gelmez, bu arada zaten benzinli araçla aynı masrafı yapacaksınız, az kaldı, bu olduğunda bakalım neler olacak. Bekleme işi sadece zor şartlarda olmaz, şuan sayınızı 1 milyon arttırsak direk kaos başlar, İstanbulda zaten savaş çıkar, dua edinde sayınız artmasın, bu arada sayıları artarsa hazır soketerin çoğu devre dışı olacak, sırada uzun olacak, bunlar bizim ülkede kaçınılmaz, elektriği üretmek değil mesele.... 1 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: bu arada zaten benzinli araçla aynı masrafı yapacaksınız, az kaldı, bu olduğunda bakalım neler olacak. Bunun olasılığı düşük bence. Son dönemde akaryakıt kaç defa arttı ben sayısını unuttum, şarj firmalarında artış hiç olmadı. Bu süreçte çok ciddi talep artışı da oldu üstelik elektrikliye. Yani altyapı oluştu eğer bir artış yapılacaksa. Ek olarak şuan birçok bankada ve firmada belirli oranda indirim var. Ortalama %20-30 indirim oluyor o fiyatlardan böyle olunca. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Bunun olasılığı düşük bence. Son dönemde akaryakıt kaç defa arttı ben sayısını unuttum, şarj firmalarında artış hiç olmadı. Bu süreçte çok ciddi talep artışı da oldu üstelik elektrikliye. Yani altyapı oluştu eğer bir artış yapılacaksa. Ek olarak şuan birçok bankada ve firmada belirli oranda indirim var. Ortalama %20-30 indirim oluyor o fiyatlardan böyle olunca. kardeş özetle şunu diyim, bir süre sonra ki çok uzun sürmeyecek, herşey değişecek, asla yedirmezler, öyle yada böyle aynı para çıkacak cepten, şuan işine geleni kullanacaksın dahada düşünmeyeceksin... bu arada altyapı aslında hikaye, gördüğümüz temeli olmayan süslü üst yapı, bizde önce üst yapılır sonra altyapı gelir unutma! sayınız çok az o yüzden ite kakada olsa çalışıyor şimdilik... 1 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts