İçeriğe Yönlendir

Uzun Yol Kullanımı ve Elektrikli Araçlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kim kokluyor, onu motor yapıyor bende :D ben basar giderim klima açık karbonlu polen filtreli aracımla durmam bile, sen hızını pilini hava sıcaklığını aktif ve vadedilen hızı veren potları falan kontrol et, sonra kalırsın yolda mobil şarj beklersin, sakın denemede yapıp tam boşlatma haa, itemezsin sonra şeridin ortasında kalırsın bak 

Valla Ali o dediklerin 16bin km dir olmadi. Olabilir mi? E olabilir insanlik hali, malligima gelir ya da inat ederim falan kalabilirim. Gerci hic benzinsizlikten yolda kalmadim bu yasima kadar ama olur mu olur. Cagiririm cekiciyi yuklerim gider sarj eder devam ederim.

Vaatletle is yapmiyoz, bakiyoz uygulamadan hangisi musaitse oraya gidiyoz. 

Ali Darbaz yazdı:

Uzun yolda böyle sıkıntılarda çıkabilir.

https://x.com/acarzeyd/status/1956100396218507445?t=Fa_KZuWKHtOQ6k7_GSXw6g&s=19

Bu juniperler aceleye geldi galiba ya da bize fasonlari iteliyor bu Elon yavsagi. 

(Herife gicigim ya her turlu camur atarim :) )

Murat Sahın yazdı:

Abi bir gün ceryanlı araba alırsan varya, burnundan getirecekler. Sonra demedi deme :D 

Sadece burun? Cok iyimsersin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kaç km bu 1150km. gibi sanırım, yaklaşık 12 saat falan sanırım, tek başıma gitsem 2 mola yeter, 15-15 30 dk. falan, neredeyse 1 depo yeter  olmadı 1-2 lt ilave falan 45 lt diyelim, 2400 kaat gibi...

sanırım elektriklide 1400 tl falan (şimdilik) harcar, iyi tahmin bu, tabii hiç sorun yaşamazsan sakin gidersen 80-90 la, galiba mola şarj falan aksamasız olursa 14-15 saat sürer, ben 100-110 aralığında 11-12 saat gibi giderim 1000 tl için uğraşmazdım, sevemedim :)

bahane arama, bizdede yok, ben kaç senedir kullanırım hiç denk gelmedim, hem tek depoyla giderim o yolu neredeyse, ne sulu benzini, pillimi bu zırt pırt duralım :D  bende bidonda var motorsikletin, atarım 5 lt bagaja al sana 100 km ek menzil, esamesi okunmaz senin pillinin, düşünme bile....

ha gayretmi, ne zorluyorsun versene molanı arkadaş, birde zorladın sistemde aktif gözüken yere girdin, süpriiz devre dışı yada taktın şarj başlamadı, yada tek port var ve mesela 2 araç sırada var vay anam :D  pillide zorlama olmaz kardeş, menzilin 200 e indimi yada batarya azaldımı zorlama gir bir yere şarj et devam et yapılır, riske girilmez bunlarla.

Abi Hepi topu 800 km İstanbul’dan Datça yolculuğu

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Abi Hepi topu 800 km İstanbul’dan Datça yolculuğu

ohoo o zaman daha iyi, doldur deponu devam :)

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Ben hep 50 liralık alıyorum devri kapandı (acılı acılı).

Şimdi ise, 1000 km menzilli pilli araba çıksın o zaman alırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Emin Önal
  • Yeni Oluştur...