Çağrı Alaf 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Bu sene vermem gereken iki farklı ders için iki farklı OS kullanmam gerek. Sistem Güvenliği - Ubuntu Etik Hacking - Kali Bir sürü VM uygulaması denesem de Hyper-V dahil çok verim alamdım. Daha doğrusu araya Virtualisor koyup sistem kaynaklarını bölme fikri hoşuma gitmedi biraz da. O yüzden diyorum ki ana diskim olan 2TB M2 SSD Windows olarak kalsın, üzerinde hiç VM çalışmasın, anakartımda boş bekleyen 6 SATA slotlarından 2 tanesine ucuzundan 2 tane Samsung 870 Evo gireyim. Multi-Boot yerine Multi-Disk sisteme çevireyim kasayı. Sistem açılırken GRUB üzerinden bana gitmek istediğim OS'u sorsun benim seçimime göre de OS'un kurulu olduğu disk çalışsın. Böylelikle aynı diskte çalışmadığımdan belki diskler arası bulaş riski de düşer. Hem de çipimin performansını tam alırım. Ne dersiniz? Yoksa çok mu kasıyorum, aynı diski bölsem de mi olur? Sistem Özelliklerim: Ryzen 7700X 8C / 16T İşlemci 32 GB DDR5 6000MHZ CL30 Bellek Gigabyte Aero 4060Ti MSI B650M Gaming WIFI Plus Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Oralarda bataryası ölü notebooklar ikinci elde ucuz olur. Al bir tane Dell latitude sanal yerine ikinci hatta üçüncü bir gercek pc olsun sana. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Oralarda bataryası ölü notebooklar ikinci elde ucuz olur. Al bir tane Dell latitude sanal yerine ikinci hatta üçüncü bir gercek pc olsun sana. Çok kalabalık sevmiyorum, masamda zaten bir tane 34 inç bir tane 27 inç monitör var kasaya bağlı, 16 inç Macbook Pro'da var. Bir de Notebook koyarsam gözüme çok çirkin görünecek ortam. Ayrıca 7700X hızında bir Notebook bulamam, sanırım mevcut Setup'dan devam etsem daha iyi. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Dediğiniz mantıklı ama bence multiboot ile de yürütebilirsiniz. Kali'yi bilmiyorum ama ubuntu kullanmıştım. Çok sorun olacağını sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Harun Özden 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Sanal makine kullanmanızı tavsiye ederim. İşlemci bazında problem yaşamazsınız, daha çok RAM ve disk tarafında performans sıkıntısı olur. İkiside yeterli gördüğüm kadarıyla. Memnun etmez ise ikinci disk takar VM sanal diskini ikinci diske taşırsınız. Ders ve projeler için yeterli olur. Sanal makinanın bir çok avantajı mevcut: kolay resetleme, snapshot alma, OS'lar arası geçiş yapmadan dosya taşıma vb. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts