İçeriğe Yönlendir

Lastik Konusunda Ne Yapmalıyım

Mustafa Resül Kara

Recommended Posts

Mustafa Resül Kara

Merhabalar, i20 aracıma kışlık lastik almam lazım.

Üzerindeki lastik ölçüleri 205 50 17.

Ama kitapçıkta, 205 45 17 ölçüleri uyumludur yazıyor.

Birinci sorum yanak ölçüsü 45 ya da 50 olması aman aman fark yaratır mı? Fiyatlar 205 50 17 de bir tık daha düşük. 

İkinci sorum elimde kışlık lassa 205 55 16 lastikler var. Üretim tarihi 50. Hafta 2023 senesi diye hatırlıyorum ve 1.5 kış kullandım. Sıfır ayarında derler ya gerçekten öyle. Bu kışlık lastikleri verip yerine sıfır alabileceğim bir yer var mı? Ya da onları kendim satıp öyle mi değerlendirme yapayım?

Son sorum kışlık lastik satmak için erken bir mevsim farkındayım ama almak için de mi erken 😬

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

45 50 arasında aman aman bi fark yok ama 50 daha iyi olur.

Akıllı adam kış gelmeden kışlık lastik alır ki kışın fiyatlar daha yüksek olur.

Lastikleri verip sıfır lastik alırsanız yok parasına alırlar lastikleri. Gerçi yok parasına verecekseniz ben hemen çökerim :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

geçenlerde tampona kamera takılmış aracın virajı dönerken yanak hareketlerini inceleyen video izledim. 50 ile 55 arasın inanılmaz fark vardı

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

@Mustafa Şahin2 satacağım lastikler fazlasıyla temiz önce yakın çevreye söyleyeceğim bu yüzden 😊 lastikçi öldürür büyük ihtimalle ama yine de alacağım yere teklif ederim. 

@Tansu Kalafatoğlu şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ama fabrikanın önerdiğini kullanmak daha iyi olur. Aman aman bir fiyat farkı olmazsa 45 yanak alırım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Buldum videoyu. Ama bunda taban genişlemiş

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

İkisi arasında yanak ölçüsü olarak yaklaşık 1 cm kadar fark olacaktır, jant ölçüsü değişmeyeceği için bariz bir fark hissedilmeyebilir ancak konfor istiyosanız 50 yanak, yol tutuş istiyosanız 45 yanak tercih edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yeni lastik parasına 16 jant alın derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Mehmet Zincirkıran yazdı:

İkisi arasında yanak ölçüsü olarak yaklaşık 1 cm kadar fark olacaktır, jant ölçüsü değişmeyeceği için bariz bir fark hissedilmeyebilir ancak konfor istiyosanız 50 yanak, yol tutuş istiyosanız 45 yanak tercih edebilirsiniz.

Güzel bir detay söylediniz teşekkür ederim. Genelde şehir içi kullanıyorum o yüzden konfor biraz öne çıkabilir. 

Metin Akbal yazdı:

Yeni lastik parasına 16 jant alın derim.

Yazlık lastiğim var fakat kışlık lastik yok. Eski kışlık lastiğimi satıp i20 için almam gerekiyor. 16 ölçüde jant ve lastik, 17 ölçüde sadece lastikten pahalıya gelmez mı 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Resül Kara yazdı:

Yazlık lastiğim var fakat kışlık lastik yok. Eski kışlık lastiğimi satıp i20 için almam gerekiyor. 16 ölçüde jant ve lastik, 17 ölçüde sadece lastikten pahalıya gelmez mı 

Elimde 16 kışlık Lassa var dediniz ya. Onun için 16” i20 jantı alıp kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...