İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Peteği Değiştirme

İbrahim Aslıoğlu

Recommended Posts

İbrahim Aslıoğlu

Merhaba arkadaşlar, arabamın kalorifer peteği yıpranmış. Sağ ön tarafın döşemesine sızmış radyatördeki antifirizli su. Petek değişecek ancak; aynı dükkanda çalışan iki ustadan biri torpido sökülmeden değişim olmaz derken, diğer usta boruları kesip ekleme yapıp değiştirebiliyoruz deyince size danışma gereği duydum. Adana, Osmaniye yöresinde torpidoyu sökmeden bu işi yapabilecek ustamız var mı, daha önce değiştiren var mı, ne gibi işlemler sonunda ne gibi sonuçlar aldınız, memnun kaldınız mı? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yandan torpido altını keserek değişenler var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

torpido sökülüp takılınca ayar tutmuyormuş, esneme kırık çatlak gibi durumlar oluyormuş. o yüzden torpidonun sökülmesinden yana değilim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

esneme kırık çatlak gibi durumlar

arnold gibi olmalı pazular

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Çağlar bey, yani bir şey olmaz mı? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

torpido sandığınızdan da sağlam bir parça öyle monte ettim kırdım olmaz. birçok arabanın radyatörü için sökülüp takılıyor, alttan kesilip değişmesi de bir seçenek, tercih sizin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yandan torpido altını keserek değişenler var

Torpidoyu mu kesiyorlar, kalorifer peteğinin borularını mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Torpidoyu mu kesiyorlar, kalorifer peteğinin borularını mı?

ikisini de, torpidoyu sökmeyecek ise bir yerleri kesmek zorunda. sökmeden yaparım ağbi diyen olursa adım adım anlatsın içinize sinerse yaptırın, işçilik te ucuz olur o zaman tercih meselesi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

2004 connect te torpidonun orta iki metal ayağı söküp kalorifer peteğini alttan çekip çıkarmıştım. Alt plastik mufafaza kapağı çatlamışti yapıştırdım. Takarken kırılmadan geri takmıştım garip bir şekilde 😁 çıkarken kırılıyor takarken niye kırılmadın bre

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Ömer 2019 da birisi Adana'da torpidoyu sökmeden değiştirmiş. Ustayı bulup telefonla iletişime geçtim. Değiştiririz dedi. Tekrar arayıp randevu alacağım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bu şekilde yapıyorlar bir iki arkadaşım bu şekilde değiştirdi hiçbir problem yaşamadılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

araç focus 2 sanırım. peteğine baktımda boruları maşallah 1 metre nerdeyse :) torpido sökülmeden kesme biçmeyle olacak gibi durmuyor bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Kesip değiştirin kendiniz bile yaparsınız el beceriniz varsa ben geçen sene brava aracımınkini kendim değiştirmiştim ustalar zor işçiliği ağır 4-5 bin lira işçilik dediler . 600 lira petek 250 lira antfriz birde 3 saatime mal oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

yarın için randevu aldım ustadan, sabah bırakacağım arabayı, torpidoyu sökmeden değiştireceğini söyledi usta. boruları kesip araya boru attığını söyledi. durumu yine bildiririm burdan.

teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alpay Köse

Slm arkadaşlar bu işin ustası benim desem yalan olmaz.youtube video atmıştım.o videodan 2 yıl sonra 1 kez daha değişim yaptım.kale Petek 2 yıl dayandı.şu an orjinal çıkması var araçta.hiç bir sorun çıkarmadı videosu linkte 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)

Arkadaşlar arabayı sabah ustaya bıraktım. Kalorifer peteğini göğüse dokunmadan değiştirdi usta. Ön yolcu alanının solunda bir metal çerçeve var, onu söktü, peteğin borularını kesip yeni peteği yerleştirip kalorifer hortumuyla ek yaptı, ekleri kelepçelerle sıkıştırdı. Osmaniye' de Enver Ustaya (Enver Oto) yaptırdım. İşçilik de gayet uygun. İnternette yazılanlar gibi yüksek değil. Yönetim uygun görürse, belki başkalarının da ihtiyacı olur diye buraya ustanın ismini belirtmeyi uygun buldum.

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Ümit Türk yazdı:

Klima panel tamiri için sadece torpidoyu sökme işçiliğine 15k istemişlerdi. 

Ümit vallahi 1/5 ine hallettik. Bakalım sonuç ne olur. Bir hafta sonra boruları tekrar kontrol edecekler.

Alpay Köse yazdı:

Slm arkadaşlar bu işin ustası benim desem yalan olmaz.youtube video atmıştım.o videodan 2 yıl sonra 1 kez daha değişim yaptım.kale Petek 2 yıl dayandı.şu an orjinal çıkması var araçta.hiç bir sorun çıkarmadı videosu linkte 

Alpay ben bu videoyu çok seyrettim de sendeki ustalık bende yok. (Allah nazarlardan korusun)forumda olduğunu bilmiyordum. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şu kazanı tasarlarken yan tarafa kapak yapmayı düşünemeyenleri her değişimde anmak lazım, tüm markalarda. bu peteğin zamanla  değişeceği belli .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Çağlar bey polen filtresi içinde aynı şeyi düşünüyorum. Sonraki modelleri düzeltmişler.

Yorum bağlantısı
Alpay Köse
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Ümit vallahi 1/5 ine hallettik. Bakalım sonuç ne olur. Bir hafta sonra boruları tekrar kontrol edecekler.

Alpay ben bu videoyu çok seyrettim de sendeki ustalık bende yok. (Allah nazarlardan korusun)forumda olduğunu bilmiyordum. 

Teşekkür ederim.aslında ben çok tamirat yaptım.fakat hepsinin videosunu çekemedim.özellikle bundan önce focus 2 vardı.o araç beni usta yapmıştı.petek konusuna gelincede ustalar çok para isteyince onlara kızıp kendim yapmıştım 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...