İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo MK3 ''Klima Kompresörü Her zaman Aktif''

Ahmet Karaboğaa

Recommended Posts

Ahmet Karaboğaa

Merhaba ustalarım abilerim bir hevesle alıp severek kullandığım ford mondeo 2004 mondel benzinli aracımda aylardır çözemediğim klima sorunum var.

Aracı çalıştırmamla klima kompresörü devreye giriyor klima paneli kapalı olmasına rağmen ayrıca A/C off konumunda olmasına rağmen kalorifer açıkkan soğuk üflüyor 

Sıcak hava vermesinde problem yok .

basınç müşürü değişti, Klima gazı basıldı, roleler kontor edildi,

motorcu elektrikciye, elektrikçi motorcuyla klimacıya gönderip duruyor ama sorunu çözemediler. 

Yardımcı olursanız çok memnun olurum cevaplarınızı bekliyorum .

Selametle kalın.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Klima paneli değiştir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Siz havayı ön cama verme ayarındamı kullanıyorsunuz. Fan hızı sıfır ile de kompresör kavraması çalışıyor görünüyor mu. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Karaboğaa
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Klima paneli değişti

Kesin çözüm olur mu usta? 

Ali Darbaz yazdı:

Siz havayı ön cama verme ayarındamı kullanıyorsunuz. Fan hızı sıfır ile de kompresör kavraması çalışıyor görünüyor mu. 

Hayır Dijital klima ilk açtığımda fonksiyonların hepsi kapalı durumda oluyor panel kapalı iken klima kompresörü devreye girdiğinde fanda çalışıyor motor soğukken 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Motor bölümü sigorta kutusunda A/C kompresör şok gerilim diyodu var aynı bir sigorta görünümünde olmalı, numarası V7 baktım, F9 ve F10 nolu sigortaların önünde görünüyor. 

Şemaya bakmadım ama o diyot kısa devreye düşmüş yani bozulmuş olsa kompresöre elektrik sağlayabilir. Diyot sağlamlık kontrolü yapın bakalım sağlam mı?

Yorum bağlantısı
Ahmet Karaboğaa

Çok anlamam elektrikten abi müsait olduğunda görsel atma şansın olur mu

Ömer Sarıgül yazdı:

Motor bölümü sigorta kutusunda A/C kompresör şok gerilim diyodu var aynı bir sigorta görünümünde olmalı, numarası V7 baktım, F9 ve F10 nolu sigortaların önünde görünüyor. 

Şemaya bakmadım ama o diyot kısa devreye düşmüş yani bozulmuş olsa kompresöre elektrik sağlayabilir. Diyot sağlamlık kontrolü yapın bakalım sağlam mı?

Çok anlamam usta müsait olduğunda görseli atma şansın olur mu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...