İçeriğe Yönlendir

Focus 4 Buçuk

Selim Bilgin

Recommended Posts

Selim Bilgin

Dün günü birlik bir seyahat yapmam gerekti, Şanlıurfa havalimanı Garenta şubesini Adıyaman Ford bayisi işletiyormuş, tüm araçlar Ford ve en mantıklı seçenek dizel Focus idi, Adıyaman'a gidip akşamına geri dönecektim çünkü. Akşam geri döndüm ve uçak iptal oldu, gerisin geri Gaziantep'e devam ettim. İşlerimle birlikte 700 km'ye yakın yol yapmış oldum bir günde. Üstüne iki uçak yolculuğu ve diğer işler eklenince ben de pert oldum, 25 yaşında gibi plan yapmamak lazımmış ama neyse konumuz bu değil.

İlk defa Focus 4 kullandım galiba, bilenler biliyor 1,2,3 hepsini uzun süreler kullandım ve çok severim. Bu arkadaşla yola çıktıktan bir süre sonra dedim ki temiz bir Focus 2 1.6 TDCi olsa daha makbule geçerdi. O derece beğenmedim, ama kiralık olduğu için mi yıpranmıştı (30 bindeydi) özü mü böyle bilmiyorum, aramızda kullanıcıları vardır.

- Öncelikle şanzıman fena çalışmıyor ama kalkışlarda ileri atlıyor araba, ben biraz kullanınca azaldı, belki adaptasyon ile ilgilidir. Manuel modu olmaması ve ekranda kaçta olduğunu göstermemesi, gerektiğinde bir tuşla spor moda alamamak kötü. Yokuş iniyorsun mesela, sııfr kompresyon, frene basınca da yapmıyor DSG gibi. Çevirmeli vites seçici bence dünyanın en kötü icadı. Düz kol olsa çok daha kullanışlı olurmuş.

- İnanılmaz bir yol sesi vardı, lastikler contiecocontact ve çok iyi duurmda değildi ama sadece lastikten olamayacak kadar çoktu.

- Koltuk çok rahatsızdı, öyle ki alt minderin iskeletini hissettim yol boyunca. Ayarlar yetersiz, bir türlü rahat edemedim.

- Bana niyeyse "Ford" hissettirmedi. Sonradan spor moda aldım biraz sıkılaştı ama alıştığımız Ford hissiyatı değil.

- İlk başta şerit takip kafayı yedirtti. Tarlaların ortasında 3 gidiş 3 geliş bomboş bir yolda gidiyorsun ve sürekli seni bir yerlere itiyor, ötüyor, kızıyor. Menülerde kapatmayı bulammaıştım ki bir ara elim sinyal kolunda bir tuşa değdi ve bastım, oradan kapanıyormuş. Hız uyarısı da yine sürekli ötüyor.

- İyi tarafına gelince motor sessiz, bayağı sessiz bir dizel. Uslu kullanınca çok az yakıyormuş. Ekranın çözünürlüğü filan bayağı iyi. Yol tutuşu kötü diyemem.

- Bana biraz olmamış hissettirdi genel olarak. Yolculuk boyunca sorun yaşadım mı? Hayır. Ama aynı fiyat bandında çok daha iyi hissettirecek otomobiller var bence.

Merak ettiğim şey, bana mı kötü bir araba denk geldi yoksa bunlar genel sorunlar mı, örneğin koltuk ya da yol sesi?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

mk4 ile tam bağımsız arka süspansiyon sisteminden vazgeçtiler. Bildiğim kadarı ile burkulma çubuğu var. Bu vesile ile C segmentinde öne çıkan bir özelliğini kaymetti benim gözümde. Biraderde mk4 benzinli otomatik var. Yol sesi şikayeti yok. MK2-3-4 sahibi oldu, hepsine uzun süreler bindi. Sadece benzinli motorun gitmemesi (3 silindir 1.5) ve çok yakmasından şikayetçi. Ben de kullandım, o paranın arabası gibi hissettirmedi bana. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ford bir ara komple avrupa pazarından çekilecekti. Ne olduysa vazgeçtiler

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Bence focus 3.5 dan sonra focus kimliğini kaybetti. Benim için en güzel seçenek focus 2.5 1.6 dizel. Çok güçlü keyifli bir araba focus 2.5.

Foruma üye olanların çoğu ford sevdiği için hatta focus sevdiği için olmuştur. Ama zamanla hem otomatikte bekleneni veremedi hemde yol tutuş vs gibi zevk veren özellikleri azaldı. Kısacası beğenmemekte fazlasıyla haklısınız 😊

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

focus 1 den başlar. 2 de biter. :D

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yıllar geçtikçe iyiye giden firmalar ve kötüye giden firmalar var. Ford kötüye gidenlerden. Ya da biz eski kafalıyız.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

Yıllar geçtikçe iyiye giden firmalar ve kötüye giden firmalar var. Ford kötüye gidenlerden. Ya da biz eski kafalıyız.

Tekil konuş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Tekil konuş :)

İleriye giden arabalara örnek sormamışsın. XXXX    C L I O    XXXX

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Biz kiralık araba olarak A3 sedan kullandık,rezaletti.Ne süspansiyon ne konfor hiç bisiy yoktu.

Bu konuda km az da olsa fark etmiyor.Nasil beceriyorlarsa maf ediyorlar arabaları.Referans olmaz yani

Yorum bağlantısı
Harun Özden

Mk2.5 1.6 tdci sedandan Mk4.5 1.0 ecoboost manuel sw'na geçtim.
Sw de arkalar bağımsız süspansiyon, yol tutuş anlamında eksiklik hissettirmedi. Konfor olarak daha iyi. Bendeki active x olduğu için biraz yüksek ve ani yük değişimlerinde biraz yana yatabiliyor.
Bozuk ve tırtıklı asfaltta biraz yol sesi alıyor, ancak japon grubundan iyi. Motor ve rüzgar sesi yok. İçeriden duyulan ses 120 km/h ile ne ise 150km/s hızda aynı.
Koltuklar bu araca yakışmıyor ve basit. İnsanı sarmalamıyor ancak uzun yolda yormuyorda. Ben sıkıntı yaşamadım.
Genişlik olarak mk2 ve mk3'den çok daha iyi.
Sağlamlık hissiyatı mk2 ve mk3'ten düşük. Kaporta vs. daha zayıf. Düşük yakıt tüketimi için bu şekilde tercih kullanmışlar gibi.
Kendi aracım için konuşursam hala f/p oranı çok iyi. 1250-1300 bandında pek rakibi yok.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmişinde hatalı ucuz tamirat vardır kiralık mıydı bu 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   3 kullanıcı

• Fikri Keleş
    • Hakan Adalıoğlu
    • Mustafa Tüfekçi
  • Yeni Oluştur...