İçeriğe Yönlendir

2009/2012 İnsignia 16T Motor 180 HP HK

Levent Puslu

Recommended Posts

Çağrı Alaf

Neden dizel düşünmüyorsunuz? Şahsımca Opel’in şimdiye kadar yaptığı en iyi motor 1.6CDTI. Hem performans üzmez hem parçası. 1.6 motora 180 beygir biraz çok zaten. 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Levent Puslu yazdı:

Selamlar.

3 yildir 2012 model ford fiesta 1.4 tdci kullaniyorum aracimdan memnunum 391.000 km de olmasina ragmen ariza yolda kalma calismama vs gibi can sikici hicbir sorunla karsilasmadim.

Aracimin fren performansi ve kucuk olmasindan dolayi yetersiz geliyor artik kesinlikle sedan bir araca gecmek istiyorum. 
D segment deneme niyetim var insignia, peugeot 508 gibi alternatifler butceme yetiyor.

180 hp 1.6 insignia bana uygun olur mu sizce.

parca fiyatlari ve can sikici arizalar konusunda dusunceleriniz nedir?

Birincisi araç tüplü olmamalı. Tüp varsa da pistonlar değiştirilmiş lpg ye dayanıklı olmalı. 

İkincisi performans olarak tatmin eder ancak yakıt anlamında üzer.

Üçüncüsü Opel'in parça fiyatları segmentindeki diğer araçlardan bir tık yüksektir.

Tercih tabi ki sizin ma 508 mi İnsignia mı derseniz ikisini de boş verin bütçenize uyarsa 1,4 tsi Octavia ya da süperb bakın derim.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ömer Sarıgül yazdı:

Bende anlamadım, aracım 1.6 rektefiyeli geçen yıl yaptırdım. 4.vites dip gazla bastım hız 140-150 civarına çıktı hatırlıyorum genelde orayı öyle çıkarım, 5te hızlanma yavaşlıyor 4 e düşüp dip gaz yapınca daha hızlı gidiyor. Araç ağırlık oranları etki ediyor olabilir ya aracı bozuk yada şoförlüğü bende ona veriyorum. 🙂

focus 1 in şanzıman oranları uzun. 5.vites 3000 devir 120 diye hatırlıyorum atmosferik 1.6 benzinli için süper değer ama tabi 5 te yokuş yoruyordu. 4 te çıkardı maks hızına 5 te de korurdu düzse, eğim varsa 250 ye kadar gidecek utanmasa.

Yorum bağlantısı
Levent Puslu
Çağrı Alaf yazdı:

Neden dizel düşünmüyorsunuz? Şahsımca Opel’in şimdiye kadar yaptığı en iyi motor 1.6CDTI. Hem performans üzmez hem parçası. 1.6 motora 180 beygir biraz çok zaten. 

Dizelciyim normalde fakat insignia dizeller cok yuksek rakamlarda satiliyor. 
O rakamlara cikamam cikabilsem de zaten insignia disinda baska marka modellere yonlenirim.

Yorum bağlantısı
Levent Puslu
Çağlar Bayur yazdı:

segmentinde ucuzsa, vardır bir hikmeti derler, her zmaan teknik olmayabilir ancak araştırmalı derim

‘Pimi cekilmis bir bomba’ seklinde tanimlamis birisi bu araci.

90 model kus serisinde bile olmayan kronik sorunlar okudum epeyce.(sahinde ozellik mi var da sorun olsun demeyin bahsettigim sorunlar baski balata, fren diskleri, fren balatasi gibi)

Bahsi gecen ilk jenerasyonlarda fabrika cikisli kroniklerini okurken ucuz etin yahnisi olmaz atasozu aklima geldi tekrar tekrar.

300 km 3000 km 5000 km de ki araclar da baslamis sorunlar.

Ozetle; maddi durumum ve aylik gelirim cok olsa ve cok fazla sanayiye gidecek zamanim olsa bu araci alirdim fakat suan ki sartlar neticesiyle ve mantikli dusunursek insignia almam epey mantiksiz olacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...