İçeriğe Yönlendir

2017 Ford Kuga 1.5 Dizel Otomatik 5 ve 6. Vites Geçiş Problemi

Recep Ertuğrul

Recommended Posts

Recep Ertuğrul

Arkadaşlar merhaba,  aracımda seyir halindeyken 5. Ve 6. Vitese geçmiyor. 4 bin deviri bile geçiyorum ama 5. Ve 6 vitese geçmiyor. Mecburen kulakcıklarla vites yükseltiyorum yada Cruze kontrolde gidiyorum bu iki durumda 5,6 ya rahat geçiyor ama normal giderken D yada S de bu iki vitese geçmiyor. Aracda ağır bakımları yaptırdım ve şanzıman yaği degistikden sonra böyle oldu diye düşünüyorum ne zaman başladı tam bilmiyorum. İstanbul şehir içi kullandığım için çok fark etmedim de bir yıldan uzun süredir böyle kullanıyorum. İşin kötüsü arıza ışığı Felan da yok. Bilgisayara baglatiyorum sadece turboda verimsiz çalıştığı için sorun görünuyordu. Turbo yapıldı ama hala bu iki vitese geçmiyor. Şanzımanciyada gittim yok hiç kimse problemi bulamıyor deneme yanılma uğraşıyorum. Başına gelen var mı? Ne yapmalı? Servise gideceğim ama onlarda sadece arıza tespit için 15k istiyorlar.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Gaz pedalı konum hatası İle ilgili bir sorun olabilir. Gaz pedalınızda herhangi bir sorun herhangi bir tutarsızlık fark ettiniz mi son zamanlarda.

Kendi aracımda bulunan gaz pedalının 2 tane potasyometresi var. Bu iki sensörden gelen veriye göre vites değişimleri yapılıyor. Sizin aracınızla da gaz pedalının konumunu obd bağlayıp seyredin. Gaza bastığınız oranda oranlar değişkenlik gösteriyor mu. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Recep Ertuğrul

Gaz pedalında bir orantısızlik olduğunu düşünmüyorum. Daha öncede bu durumu okumuştum biryerde ve denedim bir süre ama  tutarsızlık görmedim. Yinede bir baktirayim gaz pedalina 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Gaz pedalı konum hatası İle ilgili bir sorun olabilir.

c3 te gaz pedalı mı değişecen yakın zamanda?

Recep Ertuğrul yazdı:

hiç kimse problemi bulamıyor deneme yanılma uğraşıyorum

hiç yetkili serviste yazılım güncellettiniz mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...