İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e Teknik Özellikleri 

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Ben bunda öğrendim araba kullanmayı. 61 model Opel Kapitan. Koldan 3 ileri vites. 2600 motor bloktan egzantrik, sıralı 6 silindir. Rahmetli babamın gözbebeğiydi. 

ne olarak bakalım Ali?

yazılım olarak bak yeter, esas zopa burada gizli...

bende bunda öğrendim

ilk araç

2018-Jeep-History-1940s-Vehicle-Lineup-W

ikinci araç, reonun sağındakide güzeldi bee, ülen bir tank kaldıydı, onada bindimde süremedik arkadaş...

army-6878184_1280.jpg

hey gidi hey, mekan Gemlik, Askeri Hara, arazi uygundu bas devam :D

buda Kıbrıstaki Okul servisimiz, temsili resim

960px-MAN_630_BW_pic2.JPG

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ben çocukken ailemizin ilk arabası audi dkw idi 1956 model. 3 silindir 2 zamanlı

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Ben çocukken ailemizin ilk arabası audi dkw idi 1956 model. 3 silindir 2 zamanlı

Ooo esas antikacı senmişsinde haberimiz yokmuş, Zimzona laf etme bari :)

bizimkide R12 idi (Oyak) :D 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Motor freni yokmuş değil mi onlarda ,gazdan çekince boşa salan , bisiklet gibi. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Motor freni yokmuş değil mi onlarda ,gazdan çekince boşa salan , bisiklet gibi. 

Normal şanzıman vardı 3 ileri falandır sanırım ben 4 yaşındayken satmıştı

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Estağfurullah ta sorunda o zaten, evdeki blender değil, araba bu! parayı oradan vuracaklar adamlar, boşa demiyorum aypon gibi bu pilli arabalar, daha çok başımızı ağrıtacaklar, sen pil olarak bakma olaya, daha çoook su götürecek bu iş...

Yav de get la. Tesla 2008'den beri yolda hangi bağımlılık hangi eskime bozulma çökme. Valla Ali kusura bakma ama çoook yanlış düşünüyorsun. Haber kaynağın neyse değiştir. Düz dünyacılarla filan takılıyorsan gitme çay içmeye filan

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Benim bildiğim bunlarda yağ pompası yok, 2 zamanlı ,yağ benzin karıştırıp kullanılıyor, motorun yokuş aşağı devri yükselecek ama gaza basmadığın için iyi yağlamayacak ,buna tedbir olarak sanırım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

travmanın kaynağına indiğimiz iyi oldu

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Yav de get la. Tesla 2008'den beri yolda hangi bağımlılık hangi eskime bozulma çökme. Valla Ali kusura bakma ama çoook yanlış düşünüyorsun. Haber kaynağın neyse değiştir. Düz dünyacılarla filan takılıyorsan gitme çay içmeye filan

takılmam ben kimseyle :)  herşeyin zamanı var, daha zamanı değil o kadar, bu işler böyle be Servet, neyse şimdilik sıkıntı yok, şarja devam...

çayı bırakmam ama, ısrar etme :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bundan 8 sene önce E38 7 serisi 2500 tdi motor modelden alıp üstüne 1.3 75 beygir 5 ileri manual veya hyundai h100 kamyonetn 2,4 dizel motor şanzımanını swaplamayı düşünüyordum. Param yoktu ama. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Bundan 8 sene önce E38 7 serisi 2500 tdi motor modelden alıp üstüne 1.3 75 beygir 5 ileri manual veya hyundai h100 kamyonetn 2,4 dizel motor şanzımanını swaplamayı düşünüyordum. Param yoktu ama. 

yasal olmayan şeyleri tavsiye niteliğinde yazmamalı

kaportacı arkadaş hapiste yattı o yüzden 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Cihangiroğlu yazdı:

takılmam ben kimseyle :)  herşeyin zamanı var, daha zamanı değil o kadar, bu işler böyle be Servet, neyse şimdilik sıkıntı yok, şarja devam...

çayı bırakmam ama, ısrar etme :D

Yahu 20 yıl geçmiş, hadi onu geç 100yıldır pilşi araç var sen daha neyin zamanı diyorsun

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Benim bildiğim bunlarda yağ pompası yok, 2 zamanlı ,yağ benzin karıştırıp kullanılıyor, motorun yokuş aşağı devri yükselecek ama gaza basmadığın için iyi yağlamayacak ,buna tedbir olarak sanırım. 

Yanma da olmuyor ama? Tamam az benzin ve yağ giriyor ama yanmıyor zaten yanmadığından dolayı eksozda patlama oluuor çiğ benzin ve yağ dooğru eksoza.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Yanma da olmuyor ama? Tamam az benzin ve yağ giriyor ama yanmıyor zaten yanmadığından dolayı eksozda patlama oluuor çiğ benzin ve yağ dooğru eksoza.

Tamamen gazı kesmez ateşlemeyi de kesmez

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ali direnirken. 
Pilli araç kullananlar mutlu. 
Direksiyon kapanın elinde kalıyor. 😂

Çocuklar uyurken Gidip biraz sevip geleyim. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Tamamen gazı kesmez ateşlemeyi de kesmez

Evet ateşlemeyi kesmiyor hocam ama yabma da olmuyor sağlıklı dolayısıyla yağlayacak yağ kalıyordur ama illaki 4 zamanlıya göre ömür kısa oluyor. Her devirde iş kranka x2 çalışma demek 4 e göre

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ali direnirken. 

Sat abi arabayı bir şarjda batmana gidemezsin

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Yahu 20 yıl geçmiş, hadi onu geç 100yıldır pilşi araç var sen daha neyin zamanı diyorsun

Yahu sen neden anlamamakta direniyorsun :) 100 yıldır pilli olması hiçbirşey ifade etmez, ne vardıda kullandıkta vay olmamış dedik, yanlışı yanlış örnekle doğru yapamazsın! ayrıca konuyu kişiselleştirme, kimse sana bilmiyorsun yada ben senden daha iyi biliyorum demiyor arkidiş.

Sana örnek vereyim 52 yaşında Honda motor arıyorum, sıfır neden almıyorum? sevmek falan ayrı konu zaten o yüzden istiyorum,  örnek olayına gelelim, 50 yaşındaki motor eski teknoloji ama basit, bozulmaz ve çokta sağlamdır (ki baktığım motor 350 bin km de, bir 350 si daha var), tekno olmadığı için adamlar sağlamlığa oynarki açık kapansın, haa yeni motoru isteseler deli gibi sağlam yapabilirler ama olmaz, milyon tane satmaları ve bundan para kazanmaları lazım, o yüzden deli donanımla gelir ve sağlamığı eskiler gibi olmaz, olamaz değil olmaz yapmazlar ve belli zaman sonra cortlar, öyle tasarlanır, yoksa eskisi gibi ömrülük yapsalar ne kazanacaklar, gayet basit mantık, pilli araba o kadar oynayacak şeyleri varki üretici için nimet bu elektonik aletler.

Pilli arabalar şuan yeterince yaygın değil, pazarlama alıştırma aşamasındalar (bu arada geliştiriyorlarda zira hazırda değiller aslında, denek oluyoruz) yaygın olduğunda dediklerim olacak, bu işin kuralı budur, sana süslü tekno aracı verir alırsın ama zamanı geldiğinde işi biter, bu tüm günümüz zımbırtılarındada aynı, bu süreyi sadece iyi bakarak değiştirebilirsin.

Bana senelerdir bu işteyim diyorsun, işide biliyorsun ama üreten sen değilsin, pili senmi yaptın, yazılımı elektronik donanımı... birşey bozulrsa değiştirirsin o kadar, kuralı o malzemeyi üreten koyar, pilli arabada pili yapan kuralı koyar, yazılımı yapan kuralı koyar, bizde buna uyarız yapacak birşey yok.

Bana geçmişten örnek vermen anlamsız, zira azınlıkta adı bile duyulmayan şeylerden örnek veriyorsun bana, 100 senedir varmış yani ne olmuş varsa....

Konu başka, Tesla üretiyorsa adam bundan para kazanmayıda ayarlar, ilk çıkan ürünler iyi olur hep, misal deterjan çıkarırlar piyasa Millet alır vay der amma temiz, bir süre sonra etken madde kısılır, bu iş böyledir hiçbir farkı yok, yayılsın göreceksin ömrü, Pilli araba zamanı geldiğinde bozulacak, planlıdır, yaz bunu kenara ve sen hiçbirşey yapamazsın!

Adam pili yaparken kimyasıyla oynar anlaman imkansız, adam yazılımı kodlar kitler zaten müdahale edemezsin ayfon gibi yavaşlar, sonra baktı buda yetmedi bir güncelleme yan sanayi parça iptal, dahamı yetmedi orjinal taksan çalışmaz kodlama serviste merkeze bağlanarak yapılacak yine bitti, (benim kilyoda bile var yazılım kilidi, sende bilirsin ayrıca bunu, basit olduğundan takla atarak hallediyoruz ama isteseler onuda kapatırlar, o yüzden güncelleme yapmıyorum artık, neyseki ihtiyacı yok birşeyini kapatamıyorlar nete bağlıda değil), adam donanımı ayarlar beyin cortlar birşey yapmazsın, paşa paşa değiştirirsin, bu işler böyledir, bu devirde bana aksini anlatman hata, hangi dünyada yaşıyorsun arkadaş, bu işin kuralı bu. Bu işler biyle kardeeeşşş :)

İçten yanmalı araç farklıdırda demiyorum ayrıca, bundada olay aynı, benim yapabileceğim sadece iyi bakmak o kadar, anca o zaman maksimum süre kullanırım yoksa daha önce cortlar ve o şekilde ÜRETİLMİŞTİR cortlayacaktır eninde sonunda.  sen bu üretime müdahale edebiliyormsun? yada içeriğini biliyormusun hayır! o zaman savunmanda boşa gidiyor hele elektronikte hiç deme bana...

Bu araçlar yaygınlaştığında yavaş yavaş olacak bu dediklerim, günümüzde aldım ömür boyu kullanırım olayı yok artık, olamazda, hatta tamirde edemeyeceksin, sana izin verdikleri kadar yaparsın ancak, hadi yapsana bozuk bir parçasını, para değişirsin o kadar, adam bir kod koyar içine taktığını ayfon gibi yan sanayi algılar, başlar kısmaya, ya o yapacak yada cortlar, haa baktı işine gelmedimi, bir güncelleme bitti, parça değişsende çalışmaz, blendermı bu uydurasın, bu iş böyle, ne kadar elektronik o kadar teslimiyet, çabalama boşa, bu iş böyle, benim içinde herkes içinde geçerli.

Bu dediklerimi üretici yapar ve kuralıda o koyar, bitti, yok öyle aldım ömür boyu gider, araba satmakla esas para kazanılmaz!

Amma yazdım be kendim sıkıldım, hep senin yüzünden Servet, neyse bu sefer anlaşılmıştır herhal :D

Şimdi ana dönelim, üstte yazdıklarım işleyişti, alın kulanın daha zaman var, işine gelen cebine uyan alsın keyfine baksın, hala daha ucuzken şarjı vs keyfini sürün, gayet güzel, lazımsa alın ısrarla diyorum bak :)

şuan için tek söyleyeceğim şey, sıfır aldıysan 5 seneyi geçirmeden değiştir, zira çok hızlı değişecek ortam, elinizde kalır sonra, zaten satarken ağır zarar birde bunu eklemeyin, değiştir pillinden devam et edeceksen, gittiği yere kadar diyende kullansın arkadaş...

Ben bunları dedikçe tepki çekiyorum doğrudur, kötülüyorsun diyorsunuz, kötülemiyorum ama çok abartıyorsunuz, sanki hep böyle devam edecekmiş ohh ne güzel diye konuşunca bende yok öyle bir dünya diyorum o kadar, yakın zamanda  4 kat karlıyız olayı değişecek, sadece bu bile yeterli, bir bakımışız ya aynı kapıya gelmiş, yada adamlar bir kanun çıkarır bende patlarım mecbur kalırım pilli almaya, buda olabilir, elimize olan birşey yok demek istiyorum, çok bel bağlamayın yani, neyse sıkıldım daha bu konuda yazmayacağım. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ali direnirken. 

ben direnmiyorum arkadaş nereden çıkardınız, işime gelse alırdım zaten, yılda 10-15 bin km yol yaparım, depom şuan %80 dolu ve 38 gündür tek depoyla geziyorum, sence araba lazımmı bana!

istesem alırımda, direnme yok anlayacağın :)   bende mutluyum, daha fazla hemde :tongue: 

yalnız yarın bir kanun çıkarırlar bizide yakarlar mecbur kalırız düzene uymaya pilli alırız buda olabilir, herşey beklenir bu memlekette....

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ali direnirken. 

Don Kişot'da yeldeğirmeni ile savaşıyordu. Aslında Ali 'ye de bi Sanço Panço bulsak olur yani. :)

hazır eşeği de var. :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

dediklerim olaCAK

zamanı geldiğinde bozulaCAK,

bağlanarak yapılaCAK

yavaş yavaş olaCAK 

ya o yapaCAK yada

4 kat karlıyız olayı değişeCEK

Ali elektronik konusunda bence de yazma. Hakkat o konuda bir şey bilmediğin ortada. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Ali elektronik konusunda bence de yazma. Hakkat o konuda bir şey bilmediğin ortada. 

elektronik bilgim zayıftır evet, ama dikkat et ben elektroniğin tekniğinden bahsetmiyorum, kastettiğim şeyi anladığın halde özellikle atlıyorsun sadece :)

cek cak a gelirsek, bunlar kesindir olacak:

Mertol Kip yazdı:

Don Kişot'da yeldeğirmeni ile savaşıyordu. Aslında Ali 'ye de bi Sanço Panço bulsak olur yani. :)

hazır eşeği de var. :)

benimki yarış atı yalnız :tongue: daha öncede dediğim gibi, ben işime gelini alırım ve her zamanda alabileceğimin en iyisini almaya çalışırım, ihtiyacım varsa tabii, pilli benim için gereksiz ve en iyiside değil, ha pillilerin içindede bana uyanın en iyisini alırım alırsamda...

Haa aklıma gelmişken, Togguda izliyorum sürekli, yurtdışı satış benim için önemliydi, bu aşamayı geçerse dikkatimi çekecek gibi, yalnız model seçimleri hala yanlış bence, ufak araç yapsana arkadaş, sedan ne, işe neden tersten başlarsın, sebeb siyasi tabide bu bence köstek oluyor firmaya, b-c-d diye gitsene arkadaş, hatta a dan başlasana...

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

elektronik bilgim zayıftır evet, ama dikkat et ben elektroniğin tekniğinden bahsetmiyorum, kastettiğim şeyi anladığın halde özellikle atlıyorsun sadece :)

Yoo bildiğim için yazdığını görmezden geliyorum. Şu an müdahale edilemeyen ECU yoktur muhtemelen. Kaldı ki sıradan kullanıcılar bile çeşitli markalarda çok fazla feature ı el ile bile açıp kapatabilecek yazılıma sahip. VW de Ford ta falan lego gibi resmen. Onu tak bunu çıkart bunu ekle şunu değiştir ot kıl. O işler öyle atla deve işler değil.

Reverse engineering denen bir şey çıktı, inanmazsın seni bile kopyalarlar, ama insanlık buna hazır değil işte :)

Ali Cihangiroğlu yazdı:

benimki yarış atı yalnız :tongue: daha öncede dediğim gibi, ben işime gelini alırım ve her zamanda alabileceğimin en iyisini almaya çalışırım, ihtiyacım varsa tabii, pilli benim için gereksiz ve en iyiside değil, ha pillilerin içindede bana uyanın en iyisini alırım alırsamda...

Haa aklıma gelmişken, Togguda izliyorum sürekli, yurtdışı satış benim için önemliydi, bu aşamayı geçerse dikkatimi çekecek gibi, yalnız model seçimleri hala yanlış bence, ufak araç yapsana arkadaş, sedan ne, işe neden tersten başlarsın, sebeb siyasi tabide bu bence köstek oluyor firmaya, b-c-d diye gitsene arkadaş, hatta a dan başlasana...

El zekerini görmeyen kendininkini malafat zannedermiş. Yarış atıymış akjshgdkjhagsja

Togg bence sedan ile doğru yaptı bu sefer. Bizim insanımız sedancı. Hiçbir işine yaramasa da arkada bir bagaj olsun ona kilim sereyim istiyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Yoo bildiğim için yazdığını görmezden geliyorum. Şu an müdahale edilemeyen ECU yoktur muhtemelen. Kaldı ki sıradan kullanıcılar bile çeşitli markalarda çok fazla feature ı el ile bile açıp kapatabilecek yazılıma sahip. VW de Ford ta falan lego gibi resmen. Onu tak bunu çıkart bunu ekle şunu değiştir ot kıl. O işler öyle atla deve işler değil.

Reverse engineering denen bir şey çıktı, inanmazsın seni bile kopyalarlar, ama insanlık buna hazır değil işte :)

El zekerini görmeyen kendininkini malafat zannedermiş. Yarış atıymış akjshgdkjhagsja

Togg bence sedan ile doğru yaptı bu sefer. Bizim insanımız sedancı. Hiçbir işine yaramasa da arkada bir bagaj olsun ona kilim sereyim istiyor.

ohoo sen hala ecu demisin, ecu olsa keşke mesele, sen pilli kullanıyon ama kafa içten yanmalıda kalmış sanki, f16 mı bu reverse falan uğraşınlar, f35 de baride ondada aha yaparsın reversi, senin pillide böyledir geçeceksin sen o işleri :D sizde kritik nokta sürekli nete bağlı olduğunda geçilecek (şuan bağlı olanlara bakma daha başlamadı film), bu dediğimi yaz kenara, şimdi nispeten iyisiniz hadi,  vw öylemi güldürme beni, o kadar basit olsa keşke...

klona gelince, ohooo eskidi o işler be kardeş, insanlık hazır değil dediğin uyuyanlar için öyle, daha neler var neler :tongue:

:D yarış atı vaar yarış atı var kardeş, eşşek değil ama....

togg sedanlada yanlış yaptı bence, bizim insanlar sedancı-idi, bence oda değişti sanki, görelim bakalım ne olacak...

Bu arada az önce biryere gidip geldim tepem attı, yok arkadaş şu Motorsiklet işi acaip sakat, Millette iş yok yahu göz göre göre gelinirmi, nasıl bir akıl tutulmasıdır, mal gibi araba sürüyorlar umurlarında değil arkadaş, bırak motoru koca arabayı takmıyor adam :angry: gelde bu ülkede motorsikletle keyif ala ala sür, yok mümkün değil tepene çıkacaklar, ben böyle işin taaaa ... cross alıp eğitimden sonra dağa vurmak lazım, ne azından kimse yok gider taşa falan toslarız bundan iyi olur....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• İlkay Başaran
  • Yeni Oluştur...