Çağlar Bayur 5 Eylül 2025 Paylaş 5 Eylül 2025 Mehmet Ozyurek yazdı: Tam yarı mı olması lazım. lıkır lıkr iç Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2025 Yazar Paylaş 5 Eylül 2025 Tansu Kalafatoğlu yazdı: şeritte tutma mı, takip mi ne derseiniz bilmem ama düzce otobanda viraj dönüyor bendeki 55.saniyede başlıyoruz Seninki güzel gidiyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Eylül 2025 Paylaş 5 Eylül 2025 @Fatih Uzun pandemi zamanları. sürerken sıkıldım. biberon vardı onu maskeyle bağladım ama su şişesi de oluyor @Ali Darbaz bazı yöresel özellikler Mehmet Ozyurek yazdı: Seninki güzel gidiyor. bu eski hem. sani'deki daha gelişmiş nesil Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Ali Darbaz yazdı: Abi, "The moment when metal finds its soul through mechanics." Post-Combustion çağının ilk örneklerişnden bir neo type insan evladığı olduğumdan, elektriğin henuz yeterince gelişmediğini düşünyorum. Sen Ali'ye iyi bir şey demedin galiba. Yaw kimse elektrikli araçlar şöyle gelişti böyle güzel muhteşem falan demiyor ki? Elbette kat edeceği daha çok yol var, emekleme aşamasında bile değil bence. Henüz ayağa kalktı diyebiliriz. Ona rağmen gayet güzel imza attı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2025 Yazar Paylaş 6 Eylül 2025 Şarj süreleri kısalacak. Menzil uzayacaktır. Bunun olması muhakkaktır. Ancak teknolojiden geri kalan kaybediyor. Bir yerden ipin ucundan tutmak lazım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Şarj süreleri kısalacak. Menzil uzayacaktır. Bunun olması muhakkaktır. Ancak teknolojiden geri kalan kaybediyor. Bir yerden ipin ucundan tutmak lazım. dediğime geliyoruz, sıkıntı Pilde, zamanla dediğin olabilir tabiki, zaten olmazsa yürümez bu iş, pil işini çözmek zorundalar ama bu geçen zamanda başka birşeyler ön plana çıkabilirde, ömürmüz yeterse izleriz... 6 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Mehmet Ozyurek yazdı: Bir yerden ipin ucundan tutmak lazım. İpin ucunu yakalayacakken zam geliyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Mehmet Yeter yazdı: İpin ucunu yakalayacakken zam geliyor boşver hayatını yaşa, buzdolabını kaç senede bir değişiyorsun Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Ali Cihangiroğlu yazdı: dediğime geliyoruz, sıkıntı Pilde, zamanla dediğin olabilir tabiki, zaten olmazsa yürümez bu iş, pil işini çözmek zorundalar ama bu geçen zamanda başka birşeyler ön plana çıkabilirde, ömürmüz yeterse izleriz... İyide adam pil şöyle böyle dememiş ki. Sen nereden çıkarttın onu? Şarj süresi tamamen mimari ile alakalı. BMW nin yeni 3 serisinde 800V altyapı var mesela, adamlar 20-25 dk da 400kW ile 10 dk şarjla 300-320 km falan gidiyor alet ve toplam menzil 650-800 km. Ki bataryasıda 100 kw falan. O işler 3-5 seneye kalmaz bambaşka bir yere evrilecek zaten. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: İyide adam pil şöyle böyle dememiş ki. Sen nereden çıkarttın onu? Şarj süresi tamamen mimari ile alakalı. BMW nin yeni 3 serisinde 800V altyapı var mesela, adamlar 20-25 dk da 400kW ile 10 dk şarjla 300-320 km falan gidiyor alet ve toplam menzil 650-800 km. Ki bataryasıda 100 kw falan. O işler 3-5 seneye kalmaz bambaşka bir yere evrilecek zaten. "Şarj süreleri kısalacak. Menzil uzayacaktır. Bunun olması muhakkaktır. " dememişmi, olması gerekeni söylemiş, 3-5 seneye dediğin olursa bende tamam bu iş derim zaten... yalnız 800V ile olmaz, bu gelişme değil kolaya kaçmak bence, esas piller gelişmeli, düşük akımla hızla dolacak ufak ve hafif olacak şekilde evrilmek zorunda, yoksa genele yayılması zor. bmw nin tekonolojisi ilkel pillerle karşılaşınca duvara toslamış, elleri makum onlarda işi yüksek akıma yüklemişler, bu şekilde bence yürümez bu iş. 6 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Ali Cihangiroğlu yazdı: boşver hayatını yaşa, buzdolabını kaç senede bir değişiyorsun Öyle zaten Ali abi. Bir şey bozulmadıkça değişmem. Bozulsa da yapılabilecek bir şeyi varsa yaptırır kullanmaya devam ederim. Buzdolabım şu an 17 yaşında. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 BMW 2026 da satacak bu aletleri. Hyundailer de 800V olması lazım ama onların pek bi numarası yok. Senin ilkel dediğin pilleri optimize edip istediğini alırlar onlar merak etme. İlk nesil 1.8 clio şehiriçinde 10 litre tüketiyordu, şimdi yapsan fındık kadar arabada nasıl becerdin diye adamı dayak manyağı yaparlar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: BMW 2026 da satacak bu aletleri. Hyundailer de 800V olması lazım ama onların pek bi numarası yok. Senin ilkel dediğin pilleri optimize edip istediğini alırlar onlar merak etme. İlk nesil 1.8 clio şehiriçinde 10 litre tüketiyordu, şimdi yapsan fındık kadar arabada nasıl becerdin diye adamı dayak manyağı yaparlar. gelişemez olmaz bu iş demiyorum zaten, pilleri geliştirebilirlerse bu iş çözülür anında kral olur pilliler, ama dediğin 800V olayı bence kolaya kaçmak, elindeki pil yetersiz, bu şekilde yüksek güçle işi çözmek sorunun yanında dolaşmak gibi birşey bence, başka birşeyler bulmalılar. 6 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Mertol Kip yazdı: Pili de geliştirir yan destekleyicilerini de. O kapı açıldı ve ışığı gördüler. Gerisi gelir. hadi bakalım, tutanmı var yapsınlarda görelim.... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Ali Cihangiroğlu yazdı: dediğime geliyoruz Dediğin hiçbir şeye gelen yok bilakis geçip gidiliyor. Senin arabanın toplam mekanik ömründen daha uzun ömre sahip batarya ve yürütme sistemi ile savaş yersiz. 3 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Dediğin hiçbir şeye gelen yok bilakis geçip gidiliyor. Senin arabanın toplam mekanik ömründen daha uzun ömre sahip batarya ve yürütme sistemi ile savaş yersiz. sana öyle geliyor, dediklerime gelemezsin şuan yaşanıyor zaten, sayı az oradan kurtarıyorsunuz sadece, trafikte yok gibisiniz halen, hem o dediklerinin hepsi daha kısa ömürlü, yürütme sistemi dişli kısmı tamam, gerisi planlı çöker, kesin konuşma bence 6 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Senin bana dediğin; cerraha ameliyat yapmayı bilmiyon demek. Senin veya sizlerin yeni öğrendiği bataryalı sistemleri 93 yılından beri yapıyorum. Hele ki Göktürk hoca benden de çok çok ileride. Ha şu andan bilgi vereyim; çok ilkel nimh pilim 260k 13 yılda %85 kapasitede. Sen daha neyin planından bahsediyorsun? Evdeki blendır mı sandın planlı eksitme yapılsın 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Senin bana dediğin; cerraha ameliyat yapmayı bilmiyon demek. Senin veya sizlerin yeni öğrendiği bataryalı sistemleri 93 yılından beri yapıyorum. Hele ki Göktürk hoca benden de çok çok ileride. Ha şu andan bilgi vereyim; çok ilkel nimh pilim 260k 13 yılda %85 kapasitede. Sen daha neyin planından bahsediyorsun? Evdeki blendır mı sandın planlı eksitme yapılsın Estağfurullah ta sorunda o zaten, evdeki blender değil, araba bu! parayı oradan vuracaklar adamlar, boşa demiyorum aypon gibi bu pilli arabalar, daha çok başımızı ağrıtacaklar, sen pil olarak bakma olaya, daha çoook su götürecek bu iş... 6 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Ali Cihangiroğlu yazdı: Estağfurullah ta sorunda o zaten, evdeki blender değil, araba bu! parayı oradan vuracaklar adamlar, boşa demiyorum aypon gibi bu pilli arabalar, daha çok başımızı ağrıtacaklar, sen pil olarak bakma olaya, daha çoook su götürecek bu iş... Yav de get la. Tesla 2008'den beri yolda hangi bağımlılık hangi eskime bozulma çökme. Valla Ali kusura bakma ama çoook yanlış düşünüyorsun. Haber kaynağın neyse değiştir. Düz dünyacılarla filan takılıyorsan gitme çay içmeye filan 6 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Yav de get la. Tesla 2008'den beri yolda hangi bağımlılık hangi eskime bozulma çökme. Valla Ali kusura bakma ama çoook yanlış düşünüyorsun. Haber kaynağın neyse değiştir. Düz dünyacılarla filan takılıyorsan gitme çay içmeye filan takılmam ben kimseyle herşeyin zamanı var, daha zamanı değil o kadar, bu işler böyle be Servet, neyse şimdilik sıkıntı yok, şarja devam... çayı bırakmam ama, ısrar etme 6 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Eylül 2025 Paylaş 6 Eylül 2025 Ali Cihangiroğlu yazdı: takılmam ben kimseyle herşeyin zamanı var, daha zamanı değil o kadar, bu işler böyle be Servet, neyse şimdilik sıkıntı yok, şarja devam... çayı bırakmam ama, ısrar etme Yahu 20 yıl geçmiş, hadi onu geç 100yıldır pilşi araç var sen daha neyin zamanı diyorsun 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Eylül 2025 Yazar Paylaş 7 Eylül 2025 Ali direnirken. Pilli araç kullananlar mutlu. Direksiyon kapanın elinde kalıyor. 😂 Çocuklar uyurken Gidip biraz sevip geleyim. 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 Eylül 2025 Paylaş 7 Eylül 2025 Mehmet Ozyurek yazdı: Ali direnirken. Pilli araç kullananlar mutlu. Direksiyon kapanın elinde kalıyor. 😂 Çocuklar uyurken Gidip biraz sevip geleyim. Sat abi arabayı bir şarjda batmana gidemezsin 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Eylül 2025 Paylaş 7 Eylül 2025 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Yahu 20 yıl geçmiş, hadi onu geç 100yıldır pilşi araç var sen daha neyin zamanı diyorsun Yahu sen neden anlamamakta direniyorsun 100 yıldır pilli olması hiçbirşey ifade etmez, ne vardıda kullandıkta vay olmamış dedik, yanlışı yanlış örnekle doğru yapamazsın! ayrıca konuyu kişiselleştirme, kimse sana bilmiyorsun yada ben senden daha iyi biliyorum demiyor arkidiş. Sana örnek vereyim 52 yaşında Honda motor arıyorum, sıfır neden almıyorum? sevmek falan ayrı konu zaten o yüzden istiyorum, örnek olayına gelelim, 50 yaşındaki motor eski teknoloji ama basit, bozulmaz ve çokta sağlamdır (ki baktığım motor 350 bin km de, bir 350 si daha var), tekno olmadığı için adamlar sağlamlığa oynarki açık kapansın, haa yeni motoru isteseler deli gibi sağlam yapabilirler ama olmaz, milyon tane satmaları ve bundan para kazanmaları lazım, o yüzden deli donanımla gelir ve sağlamığı eskiler gibi olmaz, olamaz değil olmaz yapmazlar ve belli zaman sonra cortlar, öyle tasarlanır, yoksa eskisi gibi ömrülük yapsalar ne kazanacaklar, gayet basit mantık, pilli araba o kadar oynayacak şeyleri varki üretici için nimet bu elektonik aletler. Pilli arabalar şuan yeterince yaygın değil, pazarlama alıştırma aşamasındalar (bu arada geliştiriyorlarda zira hazırda değiller aslında, denek oluyoruz) yaygın olduğunda dediklerim olacak, bu işin kuralı budur, sana süslü tekno aracı verir alırsın ama zamanı geldiğinde işi biter, bu tüm günümüz zımbırtılarındada aynı, bu süreyi sadece iyi bakarak değiştirebilirsin. Bana senelerdir bu işteyim diyorsun, işide biliyorsun ama üreten sen değilsin, pili senmi yaptın, yazılımı elektronik donanımı... birşey bozulrsa değiştirirsin o kadar, kuralı o malzemeyi üreten koyar, pilli arabada pili yapan kuralı koyar, yazılımı yapan kuralı koyar, bizde buna uyarız yapacak birşey yok. Bana geçmişten örnek vermen anlamsız, zira azınlıkta adı bile duyulmayan şeylerden örnek veriyorsun bana, 100 senedir varmış yani ne olmuş varsa.... Konu başka, Tesla üretiyorsa adam bundan para kazanmayıda ayarlar, ilk çıkan ürünler iyi olur hep, misal deterjan çıkarırlar piyasa Millet alır vay der amma temiz, bir süre sonra etken madde kısılır, bu iş böyledir hiçbir farkı yok, yayılsın göreceksin ömrü, Pilli araba zamanı geldiğinde bozulacak, planlıdır, yaz bunu kenara ve sen hiçbirşey yapamazsın! Adam pili yaparken kimyasıyla oynar anlaman imkansız, adam yazılımı kodlar kitler zaten müdahale edemezsin ayfon gibi yavaşlar, sonra baktı buda yetmedi bir güncelleme yan sanayi parça iptal, dahamı yetmedi orjinal taksan çalışmaz kodlama serviste merkeze bağlanarak yapılacak yine bitti, (benim kilyoda bile var yazılım kilidi, sende bilirsin ayrıca bunu, basit olduğundan takla atarak hallediyoruz ama isteseler onuda kapatırlar, o yüzden güncelleme yapmıyorum artık, neyseki ihtiyacı yok birşeyini kapatamıyorlar nete bağlıda değil), adam donanımı ayarlar beyin cortlar birşey yapmazsın, paşa paşa değiştirirsin, bu işler böyledir, bu devirde bana aksini anlatman hata, hangi dünyada yaşıyorsun arkadaş, bu işin kuralı bu. Bu işler biyle kardeeeşşş İçten yanmalı araç farklıdırda demiyorum ayrıca, bundada olay aynı, benim yapabileceğim sadece iyi bakmak o kadar, anca o zaman maksimum süre kullanırım yoksa daha önce cortlar ve o şekilde ÜRETİLMİŞTİR cortlayacaktır eninde sonunda. sen bu üretime müdahale edebiliyormsun? yada içeriğini biliyormusun hayır! o zaman savunmanda boşa gidiyor hele elektronikte hiç deme bana... Bu araçlar yaygınlaştığında yavaş yavaş olacak bu dediklerim, günümüzde aldım ömür boyu kullanırım olayı yok artık, olamazda, hatta tamirde edemeyeceksin, sana izin verdikleri kadar yaparsın ancak, hadi yapsana bozuk bir parçasını, para değişirsin o kadar, adam bir kod koyar içine taktığını ayfon gibi yan sanayi algılar, başlar kısmaya, ya o yapacak yada cortlar, haa baktı işine gelmedimi, bir güncelleme bitti, parça değişsende çalışmaz, blendermı bu uydurasın, bu iş böyle, ne kadar elektronik o kadar teslimiyet, çabalama boşa, bu iş böyle, benim içinde herkes içinde geçerli. Bu dediklerimi üretici yapar ve kuralıda o koyar, bitti, yok öyle aldım ömür boyu gider, araba satmakla esas para kazanılmaz! Amma yazdım be kendim sıkıldım, hep senin yüzünden Servet, neyse bu sefer anlaşılmıştır herhal Şimdi ana dönelim, üstte yazdıklarım işleyişti, alın kulanın daha zaman var, işine gelen cebine uyan alsın keyfine baksın, hala daha ucuzken şarjı vs keyfini sürün, gayet güzel, lazımsa alın ısrarla diyorum bak şuan için tek söyleyeceğim şey, sıfır aldıysan 5 seneyi geçirmeden değiştir, zira çok hızlı değişecek ortam, elinizde kalır sonra, zaten satarken ağır zarar birde bunu eklemeyin, değiştir pillinden devam et edeceksen, gittiği yere kadar diyende kullansın arkadaş... Ben bunları dedikçe tepki çekiyorum doğrudur, kötülüyorsun diyorsunuz, kötülemiyorum ama çok abartıyorsunuz, sanki hep böyle devam edecekmiş ohh ne güzel diye konuşunca bende yok öyle bir dünya diyorum o kadar, yakın zamanda 4 kat karlıyız olayı değişecek, sadece bu bile yeterli, bir bakımışız ya aynı kapıya gelmiş, yada adamlar bir kanun çıkarır bende patlarım mecbur kalırım pilli almaya, buda olabilir, elimize olan birşey yok demek istiyorum, çok bel bağlamayın yani, neyse sıkıldım daha bu konuda yazmayacağım. 7 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Eylül 2025 Paylaş 7 Eylül 2025 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Ali direnirken. Pilli araç kullananlar mutlu. Direksiyon kapanın elinde kalıyor. 😂 Çocuklar uyurken Gidip biraz sevip geleyim. ben direnmiyorum arkadaş nereden çıkardınız, işime gelse alırdım zaten, yılda 10-15 bin km yol yaparım, depom şuan %80 dolu ve 38 gündür tek depoyla geziyorum, sence araba lazımmı bana! istesem alırımda, direnme yok anlayacağın bende mutluyum, daha fazla hemde yalnız yarın bir kanun çıkarırlar bizide yakarlar mecbur kalırız düzene uymaya pilli alırız buda olabilir, herşey beklenir bu memlekette.... 7 Eylül 2025 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts