Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ben aracı almadan önce bir süre kaynak aradım, doğru dürüst kaynak bulamayına Erdem Dertsiz'e sormuştum Bu sebeple bu konu burada dursun. İhtiyacı olan okusun. Önce elektrikli bir araca ihtiyacımız var. Sonrası gereksinim akıllı bir telefon. Harita üstünde şarj istasyonlarını görebilmek için ChargeIQ ve Volta gibi uygulamalara ihtiyacınız olacak. Uygulamalar size en yakın istasyonu, istasyonda kaç şarj cihazı olduğunu, AC'mi DC'mi, kaç kw'lık, çalışır durumdamı, müsait mi daha da önemlisi hangi şirkete ait olduğu gibi bilgileri veriyor. İstasyonu bulduk, bize uyuyor ve istasyonun markasını da öğrendikten sonra o istasyonun uygulamasını itelefonumuza kurmamız gerekiyor. Uygulama bizden; telefon numaramız, mailimiz, adımız, araç bilgilerimiz, fatura için adres bilgileri yanı sıra kredi kartı ile ödeme yapacaksak bir kredi kartı tanımlamamızı istiyor. İki farklı şarj cihazı var. AC (düşük güç ve ucuz) şarj için araç ile birlikte verilen yada temin ettiğimiz bağlantı kablosu, şarj cihazı ile araç arasına yakılacak. DC (hızlı şarj) şarj için şarj cihazında sabit olan şarj kablosu araca takılacak. İlgili şirketin uygulaması açılıp şarj cihazı üstündeki karekod okunacak. Şarj başlayacak. Uygulama üzerinde akım hızı, ne kadar enerji alacağınız gibi çeşitli ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Şarjı bitimek için yine uygulama kullanılacak zaten uygulamada şarjı bitir butonu görünecek. Şarjı bitirdikten sonra bir rapor sayfası görülecek. Ödemeyi otomatik olarak daha önceden tanımladığımız kredi kartından alacak. Şarj sokerini araçtan çekmek için kilidini açmak gerekiyor, Örnek; tesla arka kapıyı açınca kilidi açıyor, bazı araçlarda araç kapı kilidi ile entegre çalışıyor. Herkes kendi aracını öğrenmeli. Ödem için, önceden para yükleme gibi gibi yollar da var. İstasyon kuran çok fazla şirket var. Uzun bir yola gidilecekse, önceden rota ve mola yeri belirleyip, o istasyondaki şarj cihazının uygulamasını kurup tanımlamaları yapıp hazır etmek mantıklı olacaktır. Elektrikli araç sahibi arkadaşlar, bu konuda yanlışım varsa düzeltin, eklemek istedikleriniz varsa ekleyin lütfen. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce ya nereden girdin şu işe arkadaş, yazdığın maddelere bak, ohooooo, bin kaşkaya bitsin derdin, fulle geç, sıfır planlama, bin gez, Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: ya nereden girdin şu işe arkadaş, yazdığın maddelere bak, ohooooo, bin kaşkaya bitsin derdin, fulle geç, sıfır planlama, bin gez, son çırpınışlar..resistance is futile. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) valla az önce geldim eve, menzil 630 km yazıyordu, hiç çırpınmadım zor benim pilli almam, anca Devlet zorlarsa, depoyu geçen ay doldurmuştum hem Geçen genel kurul yaptık, yaklaşık 400 üye çoğunluk pilli araç şarj işine red verdi, gerek yok dedi, zaten pilli arabada yok, 6 otopark full içten yanmalı dolu,, piili olanlarda misafir, kuruluma zaten parada vermiyorsun buna rağmen istemediler, ben pilli alırsam ayıp olur siteye, hem red verdin hemde aldın derler gerçi kapının önünde takarım fişe ama olsun... bu arada yine çifte mtv geliyor diyorlar, duydunmu? Mehmet Göktürk yazdı: son çırpınışlar..resistance is futile. biliyorum bu filmi, tam pilli işine uygun, kovan zihni tek yerden kontrol, bana gelmez 3 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Eline sağlık abi daha iyi anlatılamazdı. En uygun istasyon hangisi ve piyasada neler var https://sarjfiyat.com/ veya https://sarjkampanya.com/ burdan takip edebilirsiniz Komfor alanında evde şarj etmeyen benim gibi kişiler evlerine en yakın istasyonları deneyimleyip genelde o istasyonları kullanırlar. İstasyon listesi çok olsada uzun yol harici genelde kullanılan en fazla 3-4 istasyon olur. Bazı firmalarda eve en yakın istasyonu favoriye alırsanız güzel indirimler alabilirsiniz. Pis elektirk yoktur yavaş şarj vardır Yorum bağlantısı
Recommended Posts