Mehmet Ozyurek 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ben aracı almadan önce bir süre kaynak aradım, doğru dürüst kaynak bulamayına Erdem Dertsiz'e sormuştum Bu sebeple bu konu burada dursun. İhtiyacı olan okusun. Önce elektrikli bir araca ihtiyacımız var. Sonrası gereksinim akıllı bir telefon. Harita üstünde şarj istasyonlarını görebilmek için ChargeIQ ve Volta gibi uygulamalara ihtiyacınız olacak. Uygulamalar size en yakın istasyonu, istasyonda kaç şarj cihazı olduğunu, AC'mi DC'mi, kaç kw'lık, çalışır durumda mı, müsait mi daha da önemlisi hangi şirkete ait olduğu gibi bilgileri veriyor. İstasyonu bulduk, bize uyuyor ve istasyonun markasını da öğrendikten sonra o istasyonun uygulamasını telefonumuza kurmamız gerekiyor. Uygulama bizden; telefon numaramız, mailimiz, adımız, araç bilgilerimiz, fatura için adres bilgileri yanı sıra kredi kartı ile ödeme yapacaksak bir kredi kartı tanımlamamızı istiyor. İki farklı şarj cihazı var. AC (düşük güç ve ucuz) şarj için araç ile birlikte verilen yada temin ettiğimiz bağlantı kablosu, şarj cihazı ile araç arasına takılacak. DC (hızlı şarj) şarj için şarj cihazında sabit olan şarj kablosu araca takılacak. İlgili şirketin uygulaması açılıp şarj cihazı üstündeki karekod okunacak. Şarj başlayacak. Uygulama üzerinde akım hızı, ne kadar enerji alacağınız gibi çeşitli ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Şarjı bitirmek için yine uygulama kullanılacak zaten uygulamada şarjı bitir butonu görünecek. Şarjı bitirdikten sonra bir rapor sayfası görülecek. Ödemeyi otomatik olarak daha önceden tanımladığımız kredi kartından alacak. Şarj soketini araçtan çekmek için kilidini açmak gerekiyor, Örnek; tesla arka kapıyı açınca kilidi açıyor, bazı araçlarda araç kapı kilidi ile entegre çalışıyor. Herkes kendi aracını öğrenmeli. Ödeme için, önceden para yükleme gibi gibi yollar da var. İstasyon kuran çok fazla şirket var. Uzun bir yola gidilecekse, önceden rota ve mola yeri belirleyip, o istasyondaki şarj cihazının uygulamasını kurup tanımlamaları yapıp hazır etmek mantıklı olacaktır. Elektrikli araç sahibi arkadaşlar, bu konuda yanlışım varsa düzeltin, eklemek istedikleriniz varsa ekleyin lütfen. 13 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce ya nereden girdin şu işe arkadaş, yazdığın maddelere bak, ohooooo, bin kaşkaya bitsin derdin, fulle geç, sıfır planlama, bin gez, 1 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: ya nereden girdin şu işe arkadaş, yazdığın maddelere bak, ohooooo, bin kaşkaya bitsin derdin, fulle geç, sıfır planlama, bin gez, son çırpınışlar..resistance is futile. 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce (düzenlendi) valla az önce geldim eve, menzil 630 km yazıyordu, hiç çırpınmadım zor benim pilli almam, anca Devlet zorlarsa, depoyu geçen ay doldurmuştum hem Geçen genel kurul yaptık, yaklaşık 400 üye çoğunluk pilli araç şarj işine red verdi, gerek yok dedi, zaten pilli arabada yok, 6 otopark full içten yanmalı dolu,, piili olanlarda misafir, kuruluma zaten parada vermiyorsun buna rağmen istemediler, ben pilli alırsam ayıp olur siteye, hem red verdin hemde aldın derler gerçi kapının önünde takarım fişe ama olsun... bu arada yine çifte mtv geliyor diyorlar, duydunmu? Mehmet Göktürk yazdı: son çırpınışlar..resistance is futile. biliyorum bu filmi, tam pilli işine uygun, kovan zihni tek yerden kontrol, bana gelmez 13 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Eline sağlık abi daha iyi anlatılamazdı. En uygun istasyon hangisi ve piyasada neler var https://sarjfiyat.com/ veya https://sarjkampanya.com/ burdan takip edebilirsiniz Komfor alanında evde şarj etmeyen benim gibi kişiler evlerine en yakın istasyonları deneyimleyip genelde o istasyonları kullanırlar. İstasyon listesi çok olsada uzun yol harici genelde kullanılan en fazla 3-4 istasyon olur. Bazı firmalarda eve en yakın istasyonu favoriye alırsanız güzel indirimler alabilirsiniz. Pis elektirk yoktur yavaş şarj vardır 3 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Nispeten daha ucuz olan hizli şarjlar da var. Her ne kadar nesilleri tukense de seviyoruz kendilerini. Atakoy marinada 60kw zes var mesela kw ı 10 lira. Aceleniz yoksa en fazla +10dk ile %30 daha ucuza doldurabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Güzel bilgiler,teşekkür ederiz. Ayhan Asil yazdı: Ben acayip kaşınıyorum. Hep bu Emmi'nin işleri bunlar 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Konu başlığına ithafen; fişe takılır şarj edilir. Başka ne olacağıdı 3 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Elektrikli Araç Nasıl Şarj Edilir Fişe takarak. 6 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce mesela şey oluyor mu? taktık fişe, şarj oluyor. 15dk sonra baktık, az şarj olmuş. meğer ayarlardan en hızlı şarjı seçmemişiz?? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Servet Aydın yazdı: Oluyor. Ara kutuda ayar modları var evdeki şarj tamam ama mesela yolda bize en hızlı şarj lazım. uygulamadan mı, arabanın menüsünden mi, nereden en hızlı şarjı seçeceğiz? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: mesela şey oluyor mu? taktık fişe, şarj oluyor. 15dk sonra baktık, az şarj olmuş. meğer ayarlardan en hızlı şarjı seçmemişiz?? Veya telefon şarjında olduğu gibi type c soketi çıkarıp ters çevirmek gibi durumlar varmı 3 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: evdeki şarj tamam ama mesela yolda bize en hızlı şarj lazım. uygulamadan mı, arabanın menüsünden mi, nereden en hızlı şarjı seçeceğiz? Uygulamadan filtrelersin 400kw istasyonlarda durmak istiyorum. hatta sadece Turgo larda durmak istiyorum bile diyebilirsin. Elektriklenmeye meyilli gördüm seni Mertol Kip yazdı: Nispeten daha ucuz olan hizli şarjlar da var. Her ne kadar nesilleri tukense de seviyoruz kendilerini. Atakoy marinada 60kw zes var mesela kw ı 10 lira. Aceleniz yoksa en fazla +10dk ile %30 daha ucuza doldurabilirsiniz. haftasonu istanbula dönerken oksijen 228 de durdum. taktım zes e şarj ediyorum. etrafra 20 tane istasyon var. 2 araç sıra bekliyor 5.şarjın önünde. sebep 10.99 dan şarj edecekmiş. millet kafayı yemiş. Bedevacı tesla ve togg cular sayesinde her bayramda haberlere konu oluyor. elektrikli araçlar sıra bekliyor diye. 4 saat önce tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Ben aracı almadan önce bir süre kaynak aradım, doğru dürüst kaynak bulamayına Erdem Dertsiz'e sormuştum Bu sebeple bu konu burada dursun. İhtiyacı olan okusun. Önce elektrikli bir araca ihtiyacımız var. Sonrası gereksinim akıllı bir telefon. Harita üstünde şarj istasyonlarını görebilmek için ChargeIQ ve Volta gibi uygulamalara ihtiyacınız olacak. Uygulamalar size en yakın istasyonu, istasyonda kaç şarj cihazı olduğunu, AC'mi DC'mi, kaç kw'lık, çalışır durumdamı, müsait mi daha da önemlisi hangi şirkete ait olduğu gibi bilgileri veriyor. İstasyonu bulduk, bize uyuyor ve istasyonun markasını da öğrendikten sonra o istasyonun uygulamasını itelefonumuza kurmamız gerekiyor. Uygulama bizden; telefon numaramız, mailimiz, adımız, araç bilgilerimiz, fatura için adres bilgileri yanı sıra kredi kartı ile ödeme yapacaksak bir kredi kartı tanımlamamızı istiyor. İki farklı şarj cihazı var. AC (düşük güç ve ucuz) şarj için araç ile birlikte verilen yada temin ettiğimiz bağlantı kablosu, şarj cihazı ile araç arasına yakılacak. DC (hızlı şarj) şarj için şarj cihazında sabit olan şarj kablosu araca takılacak. İlgili şirketin uygulaması açılıp şarj cihazı üstündeki karekod okunacak. Şarj başlayacak. Uygulama üzerinde akım hızı, ne kadar enerji alacağınız gibi çeşitli ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Şarjı bitimek için yine uygulama kullanılacak zaten uygulamada şarjı bitir butonu görünecek. Şarjı bitirdikten sonra bir rapor sayfası görülecek. Ödemeyi otomatik olarak daha önceden tanımladığımız kredi kartından alacak. Şarj sokerini araçtan çekmek için kilidini açmak gerekiyor, Örnek; tesla arka kapıyı açınca kilidi açıyor, bazı araçlarda araç kapı kilidi ile entegre çalışıyor. Herkes kendi aracını öğrenmeli. Ödem için, önceden para yükleme gibi gibi yollar da var. İstasyon kuran çok fazla şirket var. Uzun bir yola gidilecekse, önceden rota ve mola yeri belirleyip, o istasyondaki şarj cihazının uygulamasını kurup tanımlamaları yapıp hazır etmek mantıklı olacaktır. Elektrikli araç sahibi arkadaşlar, bu konuda yanlışım varsa düzeltin, eklemek istedikleriniz varsa ekleyin lütfen. ekleme yapayım artık çoğu istasyon otomatik şarj başlatmaya geçiyor. İstasyonun kablosunu aracın soketine takman yeterli. otomatik şarj başlıyor (Zes, En yakıt, Lumicle ve eşarj bildiklerim ve kullandıklarım ) şarjı kesmek içinde uygulamadan şarjı sonlandır yapıyorsun. Benim araçta kumandadan aracı açma tuşuna iki defa basında şarjı kesiyor. uygulama kullanmıyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Erdoğan Temur yazdı: Uygulamadan filtrelersin 400kw istasyonlarda durmak istiyorum. hatta sadece Turgo larda durmak istiyorum bile diyebilirsin. Elektriklenmeye meyilli gördüm seni şu an imkanım olsa zaten 2. araç olarak istiyorum. hibritin motoru 60 derece olmadan yolculuk bitiyor. yazık arabaya. ben aslında şunu sordum. istasyon 400kw, soketi takınca bunu tekrar ayarlamak gerekir mi? araç belki 100'e sınır koymuştur. her seferinde bakmak lazım mı Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: şu an imkanım olsa zaten 2. araç olarak istiyorum. hibritin motoru 60 derece olmadan yolculuk bitiyor. yazık arabaya. ben aslında şunu sordum. istasyon 400kw, soketi takınca bunu tekrar ayarlamak gerekir mi? araç belki 100'e sınır koymuştur. her seferinde bakmak lazım mı araçta öye bir sınırlama yok. sadece pil kondisyonu düşükse uygun sıcaklığa gelinceye kadar alabildiği en yüksek kw çekemez. BMS ayarlıyor onu. pil kondisyonu iyise istasyonda uygunsa max. seviye alır. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Abi bir süre sonra boş bulduğum herhangi bir yer olsuna dönüyor Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: evdeki şarj tamam ama mesela yolda bize en hızlı şarj lazım. uygulamadan mı, arabanın menüsünden mi, nereden en hızlı şarjı seçeceğiz? Yok oyle bir sey. Arabadan max hizi ayarlayabiliyorsun, yoksa pilin durumuna gore kendisi en hizli sekilde baslatiyor, şarj hizi zaten pil doldukca yavasliyir zaten. Yani araban %60 doluyken sarja takinca oyle 150-200kw falan yüklenemiyorsun. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ayhan Asil yazdı: Ben acayip kaşınıyorum. ben temmuzda kaşınıyordum zam geldi bütün hevesim kaçtı araba değişme işini de askıya aldım duruyo şimdilik emektar Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: red verdin ha sitede gerek yok, çok araba var, heryere bunlardan kursak ohoooo, altyapıda sıkıntı, 68 den beri olan site, altyapıda yenileniyor, fiber hat falan zaten yapıldı, su yenilendi, kanalizaysonda sıra vs. yenilecenek herşey, botanik bahçesi gibidir bizim site, birde yangın altyapısı yapıldı, hidrantlar falan, unutmadan doğalgazı olmayan tek siteyiz ve bu işede red verdim, devir elektrik devir dedim (pil değil) ilkel doğal gaz ne, tam dışa bağımlılık, koy klima ısı pompası (ki bende klima var ve kombiden daha az yaktı geçensene) elektrikli ocak bitsin dedim ama pilli araba şarj noktalarına red bastım yapacak olan gitsin benziliğe yer kovalasın... (şaka bir yana şarja red sebebi burası fazla karışık, yapılacak öncelikli işler daha çok, şarj işi en son iş, hem çok araba var, şimdi düşün şarj edicem ee dolu, git bekle boşalınca kap, adam takar gider bekleki çıkarsın, yok anons ettir yok bekle, ohoo, git dışarda şarjını yap gel dedik o yüzden red, öncelik olarakta en sonda zaten, gerek bile yok hatta, yoksa arabaya karşıyım diye red vermedim) Servet Aydın yazdı: Konu başlığına ithafen; fişe takılır şarj edilir. Başka ne olacağıdı Metin Uzunoğlu yazdı: Veya telefon şarjında olduğu gibi type c soketi çıkarıp ters çevirmek gibi durumlar varmı kontak spreyle yıkıyorsun önce, aman porttan içeri kaçırma balata spreyide olur diyolaa.. 3 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts