Çağlar Bayur 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mustafa Çayır yazdı: Kuzendeki 1.3 linea 7.2 yakıyor. ali ile bir tanışsın pedala az bassın yahu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Eskişehir’de toplantı yapalım. Pilli ile gideriz, ben şarj noktalarını programlamaya başlayayım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: alternatörden çıkan akımı, eculara ve diğer sistemlere dağılımını falan nasıl görüyorsun Üstün BMW teknolojisi... Alternatör sıcaklığı Alternatör voltajı Alternatör ürettiği amperi Alternatörün ürettiği enerjinin yüzde kaçı bataryaya şarj ettiğini görebiliyorum. Mehmet Ozyurek yazdı: Eskişehir’de toplantı yapalım. Pilli ile gideriz, ben şarj noktalarını programlamaya başlayayım. Popo C3 için test ortamı. Abi konvoy yapalımda yolda kalırsam paniklemeyim. Mehmet Ozyurek yazdı: Eskişehir’de toplantı yapalım. Pilli ile gideriz, ben şarj noktalarını programlamaya başlayayım. Popo C3 için test ortamı. Abi konvoy yapalımda yolda kalırsam paniklemeyim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Eskişehir’de toplantı yapalım. Pilli ile gideriz, ben şarj noktalarını programlamaya başlayayım. böyle iyi mi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bugün hava serindi, trafik yoktu. Klimasız 3.1 litre ortalama ile 40 km yol geldim. Araç 2023 Fiat egea 1.3 Multijet. Seni kriter olarak kabul etmiyoruz 3.1 litre gibi bir yakıtı cbr250 ile bile yakalayamamıştım. İnip itekledin mi arabayı ne yaptın? Çağlar Bayur yazdı: ali ile bir tanışsın pedala az bassın yahu Bence tanışmasın. 3 litre mazot için değmez Mehmet Ozyurek yazdı: ben şarj noktalarını programlamaya başlayayım. Sen koskoca emmisin, çok çekerlerle dağ taş gezmiş, videolar yayınlamış adamsın. Şarj noktası programlayacakmış 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: Seni kriter olarak kabul etmiyoruz 3.1 litre gibi bir yakıtı cbr250 ile bile yakalayamamıştım. İnip itekledin mi arabayı ne yaptın? Bence tanışmasın. 3 litre mazot için değmez Sen koskoca emmisin, çok çekerlerle dağ taş gezmiş, videolar yayınlamış adamsın. Şarj noktası programlayacakmış 55000 km raporu. Ay ay yakıt ortalamam. 9 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 9 saat önce Paylaş 9 saat önce @Mehmet Ozyurek emmi bişi sorcam, bunların kasko sigorta işi nasıl? İçten yanmalıya oranla fark var mı? Birde garanti bataryayı kapsıyor mu? Ali Darbaz yazdı: 55000 km raporu. Ay ay yakıt ortalamam. Senin 1.4 citroen ile mi bu veriler? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: @Mehmet Ozyurek emmi bişi sorcam, bunların kasko sigorta işi nasıl? İçten yanmalıya oranla fark var mı? Birde garanti bataryayı kapsıyor mu? Senin 1.4 citroen ile mi bu veriler? Citroenin kalifikasyonu tamamlanmadı. Onunla ekonomik sürüş moduna geçemedim henüz. 9 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: böyle iyi mi Süper. Eco modla tek şarj sınırı bu 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Eskiden emisyon diye bir mevzu yoktu, fakir karışimla geziliyordu, az yakmasinin nedeni o. 9 saat önce tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Eskişehir’de toplantı yapalım. Pilli ile gideriz, ben şarj noktalarını programlamaya başlayayım. Aynı şeyi Fatih amca da söylemiş. Bu sene yapmadık zaten geleneksel Tekeciler toplantısını. 😉 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Geçen yıl Gürcistan a Yamaha T7 ile giderken, Türkiye içi benzinler ile 1 depo ile en fazla 200 km yol alabiliyordum ve son hız 190 km/saat idi. Gürcistanda 97 oktan benzin aldım, bizim eski tabirle süper benzin kırmızı pompa. Son hızım 215 km/saat katettiğim mesafe 285 km ortalama. İran’a Himalayan 450 ile gitmiştim, benzin 92 oktan, İran’da son hızım 140 i geçmedi, tüketimim yüksek 250 km de 1 depo tükettim, çekiş zayıflığını da hissettim. Dönüşte Türkiye’den aldığım benzin, İran’daki benzinden daha kaliteli olduğu için hız/mesafe olumlu yönde arttı. Ülkemizde geçen yıllar içinde akaryakıt kalitesi de maalesef düştü zannımca. Bir de benzin/dizel kalitesi dışında, sizin veriler yol bilgisayar verisi mi? Akaryakıt alım/Katedilen mesafe verisi mi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Ahmet Kiriş yazdı: Geçen yıl Gürcistan a Yamaha T7 ile giderken, Türkiye içi benzinler ile 1 depo ile en fazla 200 km yol alabiliyordum ve son hız 190 km/saat idi. Gürcistanda 97 oktan benzin aldım, bizim eski tabirle süper benzin kırmızı pompa. Son hızım 215 km/saat katettiğim mesafe 285 km ortalama. İran’a Himalayan 450 ile gitmiştim, benzin 92 oktan, İran’da son hızım 140 i geçmedi, tüketimim yüksek 250 km de 1 depo tükettim, çekiş zayıflığını da hissettim. Dönüşte Türkiye’den aldığım benzin, İran’daki benzinden daha kaliteli olduğu için hız/mesafe olumlu yönde arttı. Ülkemizde geçen yıllar içinde akaryakıt kalitesi de maalesef düştü zannımca. Bir de benzin/dizel kalitesi dışında, sizin veriler yol bilgisayar verisi mi? Akaryakıt alım/Katedilen mesafe verisi mi? Datça yolculuğumda ekranda 3.5 litre yazarken pompada 3.9 litre çıkmıştı. Yukarıdaki verilerin hepsi pompa vergisidir. 9 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Murat Sahın yazdı: Seni kriter olarak kabul etmiyoruz 3.1 litre gibi bir yakıtı cbr250 ile bile yakalayamamıştım. İnip itekledin mi arabayı ne yaptın? Çok kolay, yüzde 2 eğimli yolda sıfırla sayacı 2 litre bile yaparsın, mutlu olunacaksa o plasebo ile. 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Tamer Topaç yazdı: Kağıt üzerinde işler farklı görünse de, Örneğin; 2.0 TDCİ Mondeo MKIII, 2.0 TDCİ MKIV' den daha az yakıt tüketir. Bu cümle yanlış 1,6 TDCİ mk4 mondeo(1560 kg), 1,6 tdci mk5 mondeo (1640 kg) daha fazla yakıyor. Kullanıcı aynı iki araçta euro5 . Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Bu cümle yanlış 1,6 TDCİ mk4 mondeo(1560 kg), 1,6 tdci mk5 mondeo (1640 kg) daha fazla yakıyor. Kullanıcı aynı iki araçta euro5 . Hocam, 2.0 TDCİ Mondeo MK 3, 2.0 TDCİ MK 4 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 saat önce Paylaş 6 saat önce 2023 ficus, 2009 Fiesta dan az yakıyor normal günlük kullanımda 250kg fazla ağırlık ve güce rağmen. Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Evren Erakçora yazdı: 2023 ficus, 2009 Fiesta dan az yakıyor normal günlük kullanımda 250kg fazla ağırlık ve güce rağmen. İkisini de 1000 km boyunca performanslı kullanalım neler olacak küçük hacim 3 silindirli yüksek sıkıştırma oranlı turbo motor sonucu çok merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce O zaman konuya güncel veri ile ekleme yapayım. En eski aracım manuel 2004 1.6 16V 105 HP Bora 1290 kg idi. Sehir içi 9 litre ile gezerdi. Uzun yolu normal kullanımla genelde klimasız 5.5-6.5 ile tamamlardım. Buna rağmen kisin kasarak kışlık lastikler ile 4.4 ortalama ile 450 km tamamlamisligim vardır. Sonraki aracim manuel 2014 Astra J 1.6 16V 115 HP 1450 kg idi. Şehir içi 10-11 ile gezerdi. Uzun yolda aşırı aşırı kasarak yazın klimasız 450 km ilk yolun gelişini 5.1 dönüşünü 5.4 ile tamamladım. Bu arabayı naparsam yapayım 5 in altına dusuremedim. Şu anki araçlarımızdan birisi Clio 5 1.0 TCE X-Tronic 90 HP 1250 kg otomatik şehir içi 8.5-9.5 ortalama ile geziyor. Uzun yolda ise normal kullanım yarısı klimalı gidiş dönüş 5.7 ortalama veriyor. Kastığım zaman ne kadar az tüketecek diye hiç zorlamadım. Diger aracım Taigo 1.0 TSI DSG 116 HP 1250 kg Şehir içi 7.5-8.5 ile geziyor. Uzun yolda ise kasmadan yasal en üst hız limitlerinde kullanımla şehir içi gezmeler vs dahil her uzun yollarımda 5.1 ile tamamladığım da oldu 5.6, 5.7 ve 5.8 ile de. Bu aracımı da 6 litreyi aşmak için sürekli 150 falan kullanmak gerek sanırım Bu arabayı kasarsam 4 e kadar dusurebilirim diye tahmin ediyorum. Aynı motorda aynı kullanım tarzı ile Golf ü merak ediyorum o belki o daha da az tüketiyordur. Verim meselesi arabadan arabaya kullanımdan kullanıma değişir. 100 km hızla 5 litre yakan araç 130 km de iken 7 litre yakabilir. Aynı şekilde 90 km de 5 litre yakan bir araç 140 km de 7 litre yakabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mertol Kip yazdı: Litre ne ya köylü gibi ahshsjsjd heeç işte… biz burda break specific fuel consumption ile gram kwh konuşuyoz. Adamlar litrede şu kadar yaktım. Olacak şey mi. Bmep haritanı çıkar koy masaya . Masaya vura vura konuş dimi. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 39 dakika önce Paylaş 39 dakika önce Ali Darbaz yazdı: heeç işte… biz burda break specific fuel consumption ile gram kwh konuşuyoz. Adamlar litrede şu kadar yaktım. Olacak şey mi. Bmep haritanı çıkar koy masaya . Masaya vura vura konuş dimi. Pis fakirler hıh ! Yorum bağlantısı
Recommended Posts