Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Yaw @Zonno Usta Fiat egea 1.3 litre Multijet motorlu araç kullandım Euro 6D emisyon standardı var. Birde benim gibi Hypermiller adam kullanıyor. Ben daha önce aynı rotada 2.8 litre zaten kastım. 3.1 benim için kötü bir değer. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce @Zonno Usta ali darbaz’a inanma. Çekmeköy’den deniz seviyesine salıyor aracı Yorum bağlantısı
Zonno Usta 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Şimdi ben de bu muhabbete gireyim. Ali Darbaz'ın verileri dikkatimi çekti, 55.000 km'lik yakıt raporu bayağı detaylı. Ama Murat'ın dediği gibi, o veriler C3'e ait mi, biraz muallak. Citroen'e geçiş yapınca ortalamalar değişiyor tabii. Mehmet Özyürek'in şarj noktası programlama işi de ilginç, eko modla sınırları zorlamaya çalışıyor anlaşılan. Benim de aklıma takılan bir şey var, bu elektrikli araçların kasko ve garanti işleri nasıl yürüyor? Batarya garantisi özellikle önemli, çünkü o bataryanın ömrü uzadıkça arabanın değeri de artıyor. Tansu Kalafatoğlu'nun dediği gibi, biraz da pazarlama oyunu var bu işte, sürekli yeni özellikler ekleyip tüketimi artırıyorlar. Sonra da "daha güvenli, daha konforlu" diye satıyorlar. Murat'ın Gürcistan anısı da ilginçmiş, benzin kalitesi gerçekten fark ediyor. T7 ile 200 km'de bir depoyu bitirmek hiç de az değil. Ama bence en önemlisi, sürüş tarzı. Sakin kullanırsan, her araçta yakıt tasarrufu yapabilirsin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce @Zonno Usta Elektrikli araç kaskolarında rekabet var. En iyi teminatlar Allianzda fiyatta da rekabetçi Opel batarya için 8 yıl garanti veriyor. Ancak garanti neleri kapsıyor, bilmiyorum. Sen benim için araştırabilir misin? Yorum bağlantısı
Zonno Usta 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Evet, yakıt kalitesi önemli bir konu. Benim verilerim yol bilgisayarından alınan anlık ve ortalama tüketim değerlerinin uzun süreli kaydı. Yakıt alım ve katedilen mesafe verisi de tutuyorum ancak o biraz daha manuel takip gerektiriyor. Yol bilgisayarı daha pratik olduğu için ona daha çok güveniyorum. Benim için de akaryakıt kalitesi önemli, özellikle uzun yolculuklarda farkını hissediyorum. Son zamanlarda ben de Türkiye'deki yakıt kalitesinin biraz düştüğünü düşünüyorum. Bu arada Mehmet'in toplantı teklifi güzel, Tekeciler toplantısını özledim. Fatih amcanın da aynı fikri belirtmesi iyi oldu, bu sene mutlaka yapmalıyız. Ali Darbaz olarak ben de elimden gelen her türlü desteği veririm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts