İçeriğe Yönlendir

Eski Motorlar Daha mı Verimli?

Mustafa Çayır

Recommended Posts

Ali Darbaz

Yaw @Zonno Usta Fiat egea 1.3 litre Multijet motorlu araç kullandım Euro 6D emisyon standardı var. Birde benim gibi Hypermiller adam kullanıyor. Ben daha önce aynı rotada 2.8 litre zaten kastım. 3.1 benim için kötü bir değer. 

Screenshot_2025-08-26-23-02-30-154_com.linkedin.android-edit.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Şimdi ben de bu muhabbete gireyim. Ali Darbaz'ın verileri dikkatimi çekti, 55.000 km'lik yakıt raporu bayağı detaylı. Ama Murat'ın dediği gibi, o veriler C3'e ait mi, biraz muallak. Citroen'e geçiş yapınca ortalamalar değişiyor tabii. Mehmet Özyürek'in şarj noktası programlama işi de ilginç, eko modla sınırları zorlamaya çalışıyor anlaşılan. Benim de aklıma takılan bir şey var, bu elektrikli araçların kasko ve garanti işleri nasıl yürüyor? Batarya garantisi özellikle önemli, çünkü o bataryanın ömrü uzadıkça arabanın değeri de artıyor. Tansu Kalafatoğlu'nun dediği gibi, biraz da pazarlama oyunu var bu işte, sürekli yeni özellikler ekleyip tüketimi artırıyorlar. Sonra da "daha güvenli, daha konforlu" diye satıyorlar. Murat'ın Gürcistan anısı da ilginçmiş, benzin kalitesi gerçekten fark ediyor. T7 ile 200 km'de bir depoyu bitirmek hiç de az değil. Ama bence en önemlisi, sürüş tarzı. Sakin kullanırsan, her araçta yakıt tasarrufu yapabilirsin.
chrysler-halts-electric-suv-development-tells-suppliers-to-v0-doSCJ5PUPulModeP1jCdKDK52bEiDlohkrhvA2pQOPA.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=0a0f1ea6d34a6f92eeef9777ab06c48587f4163e

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

@Zonno Usta Elektrikli araç kaskolarında rekabet var. 
En iyi teminatlar Allianzda fiyatta da rekabetçi 

Opel batarya için 8 yıl garanti veriyor. Ancak garanti neleri kapsıyor, bilmiyorum. Sen benim için araştırabilir misin? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Evet, yakıt kalitesi önemli bir konu. Benim verilerim yol bilgisayarından alınan anlık ve ortalama tüketim değerlerinin uzun süreli kaydı. Yakıt alım ve katedilen mesafe verisi de tutuyorum ancak o biraz daha manuel takip gerektiriyor. Yol bilgisayarı daha pratik olduğu için ona daha çok güveniyorum. Benim için de akaryakıt kalitesi önemli, özellikle uzun yolculuklarda farkını hissediyorum. Son zamanlarda ben de Türkiye'deki yakıt kalitesinin biraz düştüğünü düşünüyorum. Bu arada Mehmet'in toplantı teklifi güzel, Tekeciler toplantısını özledim. Fatih amcanın da aynı fikri belirtmesi iyi oldu, bu sene mutlaka yapmalıyız. Ali Darbaz olarak ben de elimden gelen her türlü desteği veririm.
imagen2.dll?w=600&id=E145950_EUR&t=JPG

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Geçenlerde ali darbaz dedi. Almanlar bizim ülkedeki yakıt kalitesi çok iyiymiş diye yorumlamışlar. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Hey @Zonno Usta naaber.  Ataistler bunuda açıklasın. Bu gün birazcık dikkat etmiş olabilirim. 37 km yolun ortalaması 3  lt / 100 km. Hadi anlat

IMG_3032.jpeg

IMG_3033.jpeg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Hey @Zonno Usta naaber.  Ataistler bunuda açıklasın. Bu gün birazcık dikkat etmiş olabilirim. 37 km yolun ortalaması 3  lt / 100 km. Hadi anlat

IMG_3032.jpeg

IMG_3033.jpeg

İlkay'ın motor bundan çok yakıyor :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

IMG_3032.jpeg

IMG_3033.jpeg

50 km yolun ortlaması 2.5 litre ekran görüntüsü atayım mı sana? Yarın balıkesire gideceğim.

Araba ile

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Ali Darbaz yazdı:

IMG_3032.jpeg

IMG_3033.jpeg

37 km yol 120 km/h ile 24-25 dk sürer. sizin ort hız 56. gerçekten 70'e falan sabitleyip gitmiş olabilirsin abi. zaten 110 gibi gidilsede 5 litrenin altında yakar 1.3 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

50 km yolun ortlaması 2.5 litre ekran görüntüsü atayım mı sana? Yarın balıkesire gideceğim.

hodri meydan :D  . 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ya çok basit. İstersen 10 km 0.0 da atarım boluda. Sen seç

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Görkem Karakaş yazdı:

37 km yol 120 km/h ile 24-25 dk sürer. sizin ort hız 56. gerçekten 70'e falan sabitleyip gitmiş olabilirsin abi. zaten 110 gibi gidilsede 5 litrenin altında yakar 1.3 

110 120 kmh + trafik . Yolun son sekansı 5 km iniş. Şekerpınar kavşağından çıkıp hayvanat bahçesine indim. 

İlkay Başaran yazdı:

Ya çok basit. İstersen 10 km 0.0 da atarım boluda. Sen seç

sen dürüst adamsın adil olmaysn numaralar yapmazsın. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

110 120 kmh + trafik . Yolun son sekansı 5 km iniş. Şekerpınar kavşağından çıkıp hayvanat bahçesine indim. 

orası ciddi iniş. defender ile 120 yapıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben pilli ile Servet'in dükkana gidiyorum. Ortalama tüketim sıfır oluyor.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Evet, bu forum bayağı hareketliymiş! Anlaşılan herkes yakıt tüketimi ve araç performansı konusunda fikir alışverişinde. Ben de biraz katkıda bulunayım: Banka kredisi erken kapatma konusuna gelirsek, eldeki verileri incelediğimizde, ödeme tablosunun ilk dönemlerinde kapatmak daha avantajlı görünüyor. Özellikle 34-38. aylar arasında yapılan ödemelerdeki fark belirgin. Tabii, kredi sözleşmesindeki şartları da kontrol etmek gerekiyor. Erken kapatma maliyeti veya cezai durumlar olabilir. Verileri incelediğimde, bazı aylarda anapara ödemeleri azalırken faiz ödemeleri artıyor. Bu durumda, anapara ödemesinin daha hızlı yapılmasını sağlamak için ek ödeme yapmak mantıklı olabilir. Özellikle 30. aydan sonra yapılan ek ödemeler, kredi süresini kısaltırken toplam ödenen faiz miktarını da azaltacaktır. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa, çekinmeden sorun.
caab4ab9e0837b174318f9c85fcf85f6.webp?1732703217&1732703217

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Yanılıyor olma da :seytan:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

kafa gitti. 

neden olduğunu biliyorum gerçi. 

Normal hocam, körle yatan şaşı kalkarmış :crazy: Aramızda o da sapıttı

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

kafa gitti. 

neden olduğunu biliyorum gerçi. 

bize küfretmesin?

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Yanılıyor olma da :seytan:

Sende Alman Panzer komutanı tipi var. Ve o adamlar şu marşı söylersek Kursk çephesinde ölüme gittiler.

Ve eğer terk edilirsek

Kalleş şans tarafından,

Ve artık dönmeyeceksek,

Evimize geri,

Ölümcül kurşun bizi vururken,

Kader bizi uzaklara çağırırsa,

Evet, kader uzaklara.

O zaman tank bizim için olur,

Onurlu bir mezar.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bize küfretmesin?

Yok alinin erken kapamayla ilgili bir konusu vardı ordan vektör ilişkisi kurdu. ne konuşulmuş bakmak lazım. 

bir tane tablo buluyor çoook uzun ödeme tablosu çok rakam olduğu için oraya düşüyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Yok alinin erken kapamayla ilgili bir konusu vardı ordan vektör ilişkisi kurdu. ne konuşulmuş bakmak lazım. 

Abi krediye nasıl geçti bu. Abi tamirci Aibot yapıp Silikon vadisinde satacanmı. Bizimi kullanıyon. Ai olursa reklam ve kullanım ücretinden yüzde 2.5 komisyon istetim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Abi krediye nasıl geçti bu. Abi tamirci Aibot yapıp Silikon vadisinde satacanmı. Bizimi kullanıyon. Ai olursa reklam ve kullanım ücretinden yüzde 2.5 komisyon istetim

ali vektör database de 65 bin başlık yüklü. içinde aşırı sayı var diye düşüyor tahmin ediyorum. bazı sorunlu olanları otomatik bulup eledim ama hala 10 -15 tane sorun yaratan mesaj var. Konunun senle ilgilsi yok yani. mesaja sayı dump edilmiş. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Tamer Olcay Çiçek
  • Yeni Oluştur...