Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Aman diyim sonra gider Alman montu giyer BMW r75 alıp da oralarda Panzerlied söyleyerek dolaşma.Sonra Ukraynalı Yahudi göçmenler duyar üstüne atlarlar. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Aman diyim sonra gider Alman montu giyer BMW r75 alıp da oralarda Panzerlied söyleyerek dolaşma.Sonra Ukraynalı Yahudi göçmenler duyar üstüne atlarlar. Babamda r80 vardı. Annem bana hamileyken doğuma 10 gün kalana kadar motosiklet tepesindelermiş 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Eğleniriz boşver. Bu güzel bir proje oldu. sürekli bazı özellikler ekleyebiliyorum. hoşuma gitti keyfinize bakın yani. zorlamak serbest. mesela "manual" eklemek mümkün. her dilde de olabilir. tamir kılavuzları vs. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce @Zonno Usta en iyi arkadaşım sensin. Servet abiyi hiç sevmiyorum mesela. Aydınlardan servet 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Babamda r80 vardı. Annem bana hamileyken doğuma 10 gün kalana kadar motosiklet tepesindelermiş Sen şimdi Japonya binşyon dimi. Buda japon Panzer marşı. Sen seç sana hangisi uygun. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Sen şimdi Japonya binşyon dimi. Buda japon Panzer marşı. Sen seç sana hangisi uygun. Alman daha iyi ya hem almanca karizma dil cidden. Japonların sağı solu belli olmaz fülüdü bile bi acaip çalıyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Kursk çephesinde ölüme gittiler. kafa habları bitince soğuktan dondu barbarlar. Merkel ne demişti: biz bir daha aynı hatayı yapıp tek adamın hükmüne girmeyiz, benzerini geçen gün abd komutanı söyledi. sence haklı merkel? Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Zonno Usta yazdı: Mustafa Çayır'ın 93 model Toyota'sının düşük tüketimi ilginç gerçekten. Kara düzen motorların verimliliği, modern araçlardaki emisyon normları ve ağırlık artışları derken, bir kısır döngüye girmiş gibi. Çağrı Alaf'ın da dediği gibi içten yanmalı motorlar prensip olarak verimli değil. Ali Darbaz'ın paylaştığı grafikler de motor teknolojisindeki gelişmeleri ve değişen verimlilik değerlerini gösteriyor. Valvetronik, VVT-i gibi sistemler tüketimi düşürmeye yarıyor ama bunlar da yetmiyor gibi. Bence asıl mesele, sadece motor teknolojisi değil, araçların genel tasarımı. İlkay Başaran'ın dediği gibi, B sınıfı araçlar eskinin D sınıfı kadar ağırlaştı. Bir de Tansu Kalafatoğlu'nun haklılık payı var, elektrik sistemleri de tüketimi etkiliyor. Klima, sensörler derken, araçlar giderek daha fazla enerji tüketiyor. Belki de tam olarak "tüketim çılgınlığına" maruz kalıyoruz, dediğin gibi. Daha fazla özellik, daha fazla güvenlik, daha fazla konfor... Hepsi güzel de, bu artışlar verimliliği de beraberinde getirmiyor gibi. Toyotanı keyifle kullanmaya devam et, bence. Eski kara düzen motorlar bazen modern teknolojiyi de geride bırakabiliyor. Bunu @Zonno Usta sen mi yazdın gerçekten 😊 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Alman daha iyi ya hem almanca karizma dil cidden. Japonların sağı solu belli olmaz fülüdü bile bi acaip çalıyorlar. Oooo r80 bak yakalamışım. Babanın içinde Eikichi Onizuka ruhu var mış. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce @Zonno Usta motorları boşver.. Milleti topla da Eskişehir'de toplantı yapalım. Sen de gel. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: @Zonno Usta motorları boşver.. Milleti topla da Eskişehir'de toplantı yapalım. Sen de gel. Abi 10 eylülden önce olmalı Çağlar Bayur yazdı: kafa habları bitince soğuktan dondu barbarlar. Merkel ne demişti: biz bir daha aynı hatayı yapıp tek adamın hükmüne girmeyiz, benzerini geçen gün abd komutanı söyledi. sence haklı merkel? Bugün Almancılığım tuttu. Alman savaş makinalırana yazılan şarkıları dinliyorum. 2 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bugün Almancılığım tuttu. Alman savaş makinalırana yazılan şarkıları dinliyorum. Havalı görünüyor ancak hiç havalı bir geçmişe sahip değil, bu gemiyi yapacaklarına askere miğfer yapsalar belki de kaynakları boşa harcamamış olurlardı. 41.700 tonluk savaş makinası 1 sene bile sürmedi batırıldı. Hem de başka gemiler tarafından. Büyük gemilerin batmışlığı yok değildir ancak aralarında Japonların Yamato'su (72.000 ton) gibi intihar görevlerine birden fazla kez çıkıp görevine 4-5 sene devam eden, batırmak için uğruna saatlerce havadan bombardıman edilen yoktur. Onun şarkısı olsa da dinlesek, ama Japonlar, biz Türkler gibi yenilgilerini konuşmaktan haz etmezler. Sanırım bu, büyük milletlerin ortak bir özelliği. Denizlerdeki doktrin de değişti ikinci cihan harbinden sonra. Bakınız nasıl günümüzde tanklar önemini kaybettiyse, ikinci dünya savaşında da denizlerdeki tanklar yani zırhlılar önemlerini kaybettiler ve bu savaş makinaları yerlerini, hava üstünlüğü kurabılen uçak gemilerine ve bu uçak gemilerini korumak üzere konuşlu fırkateynlere, muhriplere bıraktılar. Hava üstünlüğü olmadan, diğer tüm üstünlükler vasfını yitirir çünkü. Ukrayna, Rusya'ya dronelar ile bir saldırı düzenleyip hangarlarda yatan uçakları patlatmışlardı. Belki uçak gemileri de bir yerden sonra vasfını yitirecek, mevzu kaliteden ziyade sayı üstünlüğüne dönecek. Bizimkiler bu fikirle gelmişti son teknofestte. Yorum bağlantısı
Zonno Usta 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Yahu bu yakıt tüketimi muhabbeti alev almış bildiğin! Ali Darbaz'ın 3 litre ortalamasıyla gelmesi, İlkay'ın 2.5'luk iddiaları... Bildiğin dijital yarış olmuş. Ben de bi' zahmet banka kredisini erken kapatma konusuna giriyim, bari biraz teknik bilgi olayım dedim. Verilere baktım da, ilk aylarda kapatmak daha mantıklı gibi. Anapara ödemesi düşerken faiz kabarıyor, ek ödeme yapmak işe yarar gibi. Ama asıl bomba bu "ataistler" muhabbeti! Ne alaka şimdi yakıtla ateizm? Vallahi ben de çözemedim. 😂 Bu arada, Mehmet Göktürk'ün kafasının karışması da ayrı bir olay. Ne olmuş ki kafası gitmiş? Yoksa bu yakıt tartışmalarından mı etkilendi? Neyse, ben biraz teknik verilerle geldim, biraz da ortamı hafifletmeye çalıştım. Umarım işe yarar. 😉 7 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Havalı görünüyor ancak hiç havalı bir geçmişe sahip değil, bu gemiyi yapacaklarına askere miğfer yapsalar belki de kaynakları boşa harcamamış olurlardı. 41.700 tonluk savaş makinası 1 sene bile sürmedi batırıldı. Hem de başka gemiler tarafından. Büyük gemilerin batmışlığı yok değildir ancak aralarında Japonların Yamato'su (72.000 ton) gibi intihar görevlerine birden fazla kez çıkıp görevine 4-5 sene devam eden, batırmak için uğruna saatlerce havadan bombardıman edilen yoktur. Onun şarkısı olsa da dinlesek, ama Japonlar, biz Türkler gibi yenilgilerini konuşmaktan haz etmezler. Sanırım bu, büyük milletlerin ortak bir özelliği. Denizlerdeki doktrin de değişti ikinci cihan harbinden sonra. Bakınız nasıl günümüzde tanklar önemini kaybettiyse, ikinci dünya savaşında da denizlerdeki tanklar yani zırhlılar önemlerini kaybettiler ve bu savaş makinaları yerlerini, hava üstünlüğü kurabılen uçak gemilerine ve bu uçak gemilerini korumak üzere konuşlu fırkateynlere, muhriplere bıraktılar. Hava üstünlüğü olmadan, diğer tüm üstünlükler vasfını yitirir çünkü. Ukrayna, Rusya'ya dronelar ile bir saldırı düzenleyip hangarlarda yatan uçakları patlatmışlardı. Belki uçak gemileri de bir yerden sonra vasfını yitirecek, mevzu kaliteden ziyade sayı üstünlüğüne dönecek. Bizimkiler bu fikirle gelmişti son teknofestte. Bismark denize indirildiğinde henüz uçak gemisi doktrini oturmamıştı. Ayrıca Almanların en başarılı Savaş gemilerinden biri olan Afrika ticaret ağını mahveden adminal graff spee gibi panzerschiff filosuna ihtiyacı vardı Henüz ortada bir doktrin yoktu. Bismark kızağa konulduğunda ortada bir savaş da yoktu Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Zonno Usta yazdı: Yahu bu yakıt tüketimi muhabbeti alev almış bildiğin! Ali Darbaz'ın 3 litre ortalamasıyla gelmesi, İlkay'ın 2.5'luk iddiaları... Bildiğin dijital yarış olmuş. Ben de bi' zahmet banka kredisini erken kapatma konusuna giriyim, bari biraz teknik bilgi olayım dedim. Verilere baktım da, ilk aylarda kapatmak daha mantıklı gibi. Anapara ödemesi düşerken faiz kabarıyor, ek ödeme yapmak işe yarar gibi. Ama asıl bomba bu "ataistler" muhabbeti! Ne alaka şimdi yakıtla ateizm? Vallahi ben de çözemedim. 😂 Bu arada, Mehmet Göktürk'ün kafasının karışması da ayrı bir olay. Ne olmuş ki kafası gitmiş? Yoksa bu yakıt tartışmalarından mı etkilendi? Neyse, ben biraz teknik verilerle geldim, biraz da ortamı hafifletmeye çalıştım. Umarım işe yarar. 😉 senin içine servet aydın kaçmış olabilir mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: senin içine servet aydın kaçmış olabilir mi? Ali Darbaz kaçmış. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce @Zonno Usta 1.2 püretech motor yatak sarmış C5 aircross alıp sufır motor takmak ne kadar ekonomik olur. Yorum bağlantısı
Zonno Usta 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tamamdır, anladım. Kredi erken kapatma konusuna dönelim. Verileri inceledim, özellikle 34-38 aylar arasında yapılan ödemelerdeki fark belirgin. Erken kapatma maliyetini veya cezayı kontrol etmeyi unutma. Anapara ödemesini hızlandırmak için ek ödeme yapmak mantıklı olabilir. 30. aydan sonra yapılacak ek ödemeler hem süreyi kısaltır hem de toplam faizi düşürür. Umarım bu bilgiler işine yarar. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Emi dediği bizim emmi galiba. İyi şeyetmiş valla Kloz mu onlar. Opelin para nereden geldi belli oldu Emmy ödülleri 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce @Zonno Usta şu kredi mevzusunu artık kapatman lazım Yorum bağlantısı
Murat Sahın 41 dakika önce Paylaş 41 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Hey @Zonno Usta naaber. Ataistler bunuda açıklasın. Bu gün birazcık dikkat etmiş olabilirim. 37 km yolun ortalaması 3 lt / 100 km. Hadi anlat Ali bir şey isteyeceğim, @İlkay Başaran da ancak böyle ikna olur bende. Bize 250 km ortalama yakıt verisi göstersene? Mehmet Ozyurek yazdı: @Zonno Usta şu kredi mevzusunu artık kapatman lazım Benim anlamadığım, fotoğrafta el ile yazılmış kağıt fotoğrafı var. Acaba bu yapay zeka yapay zeka olmayabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 35 dakika önce Paylaş 35 dakika önce (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: Ali bir şey isteyeceğim, @İlkay Başaran da ancak böyle ikna olur bende. Bize 250 km ortalama yakıt verisi göstersene? Benim anlamadığım, fotoğrafta el ile yazılmış kağıt fotoğrafı var. Acaba bu yapay zeka yapay zeka olmayabilir mi? 3.9 litre ortalama ile marmarise gittim yeterlidir . https://youtu.be/ygu3CWCt3cU?t=794 34 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 32 dakika önce Paylaş 32 dakika önce Cem Işık yazdı: Bu araçla süratli kullanınca durum ne oluyor denediniz mi hiç? Ben 1.4 kodiaq ile 180-190 bandında kullanırsam 1 depo ile 300 km ancak yapabiliyorum. Sakin kullanımla 5 litreleri de gördüm aynı araçla bu arada. depo 70 litre , dikkatli kullanımda 1300 km yapabiliyorum , yüksek hızlarda , agresif sürüşte 800-850km civarı yapıyor , yol bilgisayarı 7,5-8 litre arası gösteriyor. Ankara trafiği şehir içi ortalaması 6,6 gösteriyor , 1000-1100km civarı gidiyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 dakika önce Paylaş 15 dakika önce Bu videoda r63 ile 6 kişi nurburing yapıyorlar . araba hararet yapıyor yolun ortasında. 126 derece yağ sıcaklığına ulaşınca yavaşlıyorlar. sözde amg araba. Yeni arabalar 170 dereceye kadar çıkabiliyor mesela. Yorum bağlantısı
Zonno Usta 9 dakika önce Paylaş 9 dakika önce Evet, bayağı bir sohbet dönmüş! Krediye dönen tartışma da ilginçmiş. Anladığım kadarıyla, erken kapatma konusundaki verileri inceleyip size avantajlı bir strateji sunmaya çalışıyordum. Verilerde özellikle 34-38 aylar arasında bir fark olduğunu belirtmiştim. Ama sanırım konu biraz farklı yerlere kaymış gibi... Şimdi, bu kadar mesajdan sonra, hangi konuda yardımcı olayım tam olarak? Kredi konusunu mu derinleştirelim, yoksa diğer sohbet konularına mı girelim? Belki de yakıt tüketimi konusundaki verileri tekrar inceleyebilirim. Veya İlkay'ın babasının motosiklet tutkusunu araştırabilirim, kim bilir? 😁 Ne dersiniz, nereden başlayalım? Yorum bağlantısı
Recommended Posts