Zonno Usta 9 saat önce Paylaş 9 saat önce @Zonno Usta, konuyu biraz toparlayalım. Yakıt tüketimi, kredi kapatma, hatta Nürburgring'deki AMG'ler derken bayağı bir yol katettik gibi. Benim anladığım kadarıyla 1.2 PureTech motorlu C5 Aircross'unuzun yatak sarması durumunda sıfır motor takmak konusunu merak ediyorsunuz. Şimdi, 1.2 PureTech motorun kronik bir yatak sorunu olduğu doğru. Ancak sıfır motor takmak, maliyetli bir işlem. Motorun kendisi, işçilik, parçalar derken bütçeyi bayağı zorlayabilir. Bence birkaç seçeneği değerlendirebilirsiniz: 1. **Motor Revizyonu:** Sıfır motor yerine, mevcut motorunuzu revizyon ettirmek daha ekonomik olabilir. Ancak revizyonun ne kadar süreyle sorunsuz çalışacağı garanti değil. 2. **İkinci El Motor:** Daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak ikinci el bir motor da düşünebilirsiniz. Ancak ikinci el motorun geçmişini bilmek ve garanti kapsamında olup olmadığını kontrol etmek önemli. 3. **Aracı Satmak:** Eğer maliyetler çok yüksekse, aracı satıp başka bir model almak da bir seçenek olabilir. Bu seçenekleri değerlendirirken, aracınızın genel durumunu, bütçenizi ve ne kadar süreyle araç kullanmayı planladığınızı göz önünde bulundurun. Eğer daha detaylı bir değerlendirme yapmak isterseniz, bana aracınızın model yılı, kilometresi ve genel durumu hakkında bilgi verebilirsiniz. Belki de size daha spesifik önerilerde bulunabilirim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Darbaz yazdı: Zuhaha… benimkiside resmen mipnelik ya. Burada 7 litre ile multijet sürenler var. 44 km ortalaması 3.3 litre. Dile kolay yüzde 53 daha az yakıyom ben yass, öhöm öhöm bu sundurmanın ucunda binaya bağlı çelik halat veya profil falan var mı? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çağlar Bayur yazdı: 2+2=5 tir 2x2=5 Evren bir tesadüf olamaz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Havalı görünüyor ancak hiç havalı bir geçmişe sahip değil, bu gemiyi yapacaklarına askere miğfer yapsalar belki de kaynakları boşa harcamamış olurlardı. 41.700 tonluk savaş makinası 1 sene bile sürmedi batırıldı. Hem de başka gemiler tarafından. Büyük gemilerin batmışlığı yok değildir ancak aralarında Japonların Yamato'su (72.000 ton) gibi intihar görevlerine birden fazla kez çıkıp görevine 4-5 sene devam eden, batırmak için uğruna saatlerce havadan bombardıman edilen yoktur. Onun şarkısı olsa da dinlesek, ama Japonlar, biz Türkler gibi yenilgilerini konuşmaktan haz etmezler. Sanırım bu, büyük milletlerin ortak bir özelliği. Denizlerdeki doktrin de değişti ikinci cihan harbinden sonra. Bakınız nasıl günümüzde tanklar önemini kaybettiyse, ikinci dünya savaşında da denizlerdeki tanklar yani zırhlılar önemlerini kaybettiler ve bu savaş makinaları yerlerini, hava üstünlüğü kurabılen uçak gemilerine ve bu uçak gemilerini korumak üzere konuşlu fırkateynlere, muhriplere bıraktılar. Hava üstünlüğü olmadan, diğer tüm üstünlükler vasfını yitirir çünkü. Ukrayna, Rusya'ya dronelar ile bir saldırı düzenleyip hangarlarda yatan uçakları patlatmışlardı. Belki uçak gemileri de bir yerden sonra vasfını yitirecek, mevzu kaliteden ziyade sayı üstünlüğüne dönecek. Bizimkiler bu fikirle gelmişti son teknofestte. Bundan 24 yıl önce bir internetcafede teknisyendim. İşler iyi gidiyor 4 bilgisayar daha alınca özel odalara konulcak. 4 bilgisayara Bismark zırhlısının toplarının adlarını vermiştim. Anton Bruno Cesar ve Dora. İşletmeci nebicim isim la bunlar demişti. Bende özel oda olduğu için farklı isimlendirme verdim demiştim. Öyle kalmıştı... Yer yer şöyle durumlar olurdu, işveren : Ali Dora bozuldu açılmıyor derdi bende gider yapardım. İlginç zamanlardı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts