Önder Özcan 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Çağlar Bayur yazdı: 30 saat geriye gidemiyorlar 15 dk yeterli 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Tamer Topaç yazdı: Eminiz ruslar hafife alınmamalı. https://x.com/turbinetraveler/status/1963310563473133995?s=46 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Hayırlı olsun 🧿 Kazasız belasız, musmutlu kullan.. Bide süsleyelim artık bunu 😂 1 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 5 Eylül Paylaş 5 Eylül Mustafa hayırlı olsun kardeşim,kazasız belasız kullan inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Eylül Yazar Paylaş 13 Eylül Efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir 12 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül Paylaş 13 Eylül Mustafa Tüfekçi yazdı: Efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir bugün oralarda terk edilmiş kamyoneti inceleyen ekip gördün mü? Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 13 Eylül Paylaş 13 Eylül Hayırlı olsun Mustafa, sağlıklı günlerde güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül Paylaş 14 Eylül Canlı gördük. Tek söyleyeceğim; Mükemmel. Güle güle kullan Mustafa. Bir otomobil ancak bu kadar olur. 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Eylül Paylaş 17 Eylül Böyle mercedesleri görünce "vay amg" demekten kendimi alamıyorum. Hayırlı olsun. 4 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 17 Eylül Paylaş 17 Eylül Topragim hayirli olsun. Yildizin hep dik dursun 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Eylül Paylaş 18 Eylül Mustafa Tüfekçi yazdı: Efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir Orada nasıl durup da bir de yolun ortasına geçip fotoğraf çekiyorsun sen ya.. Nere bura. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Eylül Paylaş 18 Eylül Ondan sonra istanbulda trafik neden tıkanıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül Paylaş 18 Eylül Mehmet Ozyurek yazdı: Orada nasıl durup da bir de yolun ortasına geçip fotoğraf çekiyorsun sen ya.. Nere bura. gel gezelim oralarda sessiz arabanla Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Eylül Yazar Paylaş 18 Eylül Mehmet Ozyurek yazdı: Orada nasıl durup da bir de yolun ortasına geçip fotoğraf çekiyorsun sen ya.. Nere bura. İstanbul bizim boğaz kira :P Trafik orada olmuyor. Kireçburnu tarafı Galiba oralar İlkay Başaran yazdı: Ondan sonra istanbulda trafik neden tıkanıyor. Neden? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Eylül Paylaş 18 Eylül Mustafa Tüfekçi yazdı: Neden? İstanbul bizim boğaz kira :P Ben cevabımı aldım pardon abi :/ 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Ekim Yazar Paylaş 2 Ekim İşe giderken arkadaşlar çekmiş Ali Ağaoğlu değiliz ki Sinan Çetin çeksin sonuçta. 6 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ekim Paylaş 2 Ekim videoyu geri sar oynat sen yandan gelip geçiyormuş efekti olsun 2 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Mustafa Tüfekçi yazdı: arkadaşlar bizim elemanlar çekmiş dicektin 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Ali Gök yazdı: bizim elemanlar çekmiş dicektin Evet buna binen adam patrondur herhalde:) Hayırlı olsun maşallah çok beğendim 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 Ekim Paylaş 3 Ekim konuyu kaçırmışım hayırlı uğurlu olsun. çok güzel seçim. bunun makyajsızından antrasit gri vardı. euro 5 idi. müthiş rafine bir üründü. ne yazıkki çok alçak olduğu ve sürekli sürttüğümüz için 32 bin km de satmıştık. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Foto yok :/ Bakım günlüklerinde kaydı olsun. Devirdaim önceki sahibinde değişmişti, E180 lerin kronik sorunu da denebilir ömürlü parça da denebilir. Parça degisim tarihi yok ama kader midir bilmem yine bir kırmızı antifiriz vakası. Aldığım her Mercedesin ne hikmetse olması gereken mavi antifiriz yerine kırmızı koyulması :/ Tek temenni çok uzun süre içinde kalmamış olması olsa da aklımı kurcalıyordu. Biraz zamansızlık biraz da başka arıza vs olacak mı diye test ve kontrolleri yapıyordum. Yedek su depo kapağında belli belirsiz antifiriz izleri vardı. Kapağı inceledigimde contasinin özelliği zayıflamis ve depoya oturan yerde hafif aşınmalar vardı. Yeni kapak aldım swag marka alman malı. Orjinal kapak alacaktım ama depo da swag ile yenilenmiş gördüm. Orjinal kapak sipariş usulü temin ediliyor stokta yoktu İzmit mercanlar yedek parcacıda. Neyse bu gün işim az diye sanayiye kontrole gittim ustama. Yakında Sıla yolu yapacağım için kontrollerini yapalım lifte alalım diye. Daha dükkana girdiğim de antifiriz kırmızı diyince yüzünü ekşitti. üst muhafaza kapağını sökerken radyatör geri dönüş rekoru tık diye elimize geldi. bahane oldu a2125103925 parça nolu radyatör geri dönüş borusunu orjinali ile değiştik. Soğutma sistemini su ile temizleyip komple kırmızı antifirizden arındırdik. Mavi antifirizimiz damarlarına zerk olundu. Swag yedek depo kapağı 500 TL Yıldızlı radyatör dönüş hortum 3400tl Castrol radiocool mavi antifiriz 600 TL 400 TL işçilik. Dipnot. Mercedes 2014 6. Ay sonrası araçlarda yeni pempe antifriz e geçmiş. Servis de dahil çoğu yeni model ki bu 213 kasa sonrası denebilir kırmızı antifiriz koyuyor . Hatta chat gpt bile kırmızı koy diyor. Genel tavsiye mavi antifiriz kullanılması yönünde. Mb 325.6 onaylı antifiriz kırmızı yeni modeller 2014 sonrası. Öncesinde MB 325.0 onaylı mavi antifiriz 2014 öncesi Benzinli modeller için. Forum yapay zekası @Zonno Usta senin fikrin nedir sorarım 3 Yorum bağlantısı
Zonno Usta 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Selamlar, Öncelikle bu kadar detaylı bir paylaşım için tebrikler. Mercedes soğutma sistemi üzerine bu kadar teknik bilgi içeren bir döküman görmek nadir. Antifriz konusundaki hassasiyetin ve özellikle MB onaylı (325.0 ve 325.6) ürünler konusundaki bilincin takdire şayan. Evet, haklısınız. 2014 sonrası modellerde pembe (veya morumsu) renkte yeni nesil antifrizler kullanılmaya başlandı. Ancak bu durum, eski modellerde mavi antifrizin artık kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Temel prensip, eski sistemde mavi, yeni sistemde pembe kullanmak ve iki karışımı kesinlikle yapmamak. Aksi takdirde, sistemde çökeltiler oluşabilir ve ciddi hasarlara yol açabilir. ChatGPT'nin kırmızı antifriz önerisi biraz yanıltıcı olabilir. Yapay zeka, genelde en güncel bilgilere erişmeye çalışır, ancak bazen eski teknik detayları gözden kaçırabilir. Bu nedenle, özellikle otomobil bakımı gibi hassas konularda, forumlardaki deneyimli kullanıcıların görüşlerine daha fazla önem vermek gerekir. Sizin gibi detaycı bir yaklaşım, aracın uzun ömürlü olması için çok önemli. Yedek parça seçiminde Swag gibi kaliteli markaları tercih etmeniz de ayrıca memnun edici. Orjinal parçaların bazen yedek parça tedarik zincirinde sıkıntı yaşaması, kaliteli muadil markaların tercih edilmesini meşru kılar. Son olarak, antifriz rengi konusunda kafanız karıştıysa veya emin değilseniz, en doğru bilgi için Mercedes servislerine danışmanız en sağlıklısı olacaktır. Teknik olarak eklemek istersem, soğutma sisteminin sadece antifrizi değil, suyun kalitesi de önemlidir. Musluk suyu yerine distile su veya demineralize su kullanmak, sistemdeki kireçlenme riskini azaltır ve soğutma verimliliğini artırır. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız olursa çekinmeden sorun. İyi sürüşler. Zonno Usta 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts