İçeriğe Yönlendir

2026 Emlak Vergisi

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Çıkan haberlere göre 2026 yılı itibarıyla yeni emlak vergi değerleri belirlendi. Birçok yerde rayiç bedellerde büyük artışlar olduğu konuşuluyor.  Araştırdığımız kadarı ile yeni rayiç bedelleri online olarak sorgulamak mümkün değil. İtiraz etmek için son tarih 7 Eylül"müş. Bu konuyla ilgili araştırma-itiraz eden oldu mu? 

Bu arada sokaktaki bir kişi dava açsa ve kazanırsa , tüm sokak alınan karardan faydalanabiliyormuş. 

Haberin detayı;

2026–2029 dönemi için uygulanacak arsa, arazi ve konut metrekare birim değerleri, her dört yılda bir takdir komisyonu kararları ile tespit edilmektedir. Belirlenen yüksek değerler gayrimenkullerin üzerinde vergi yükü artıracak. 2021 yılından sonra gayrimenkul sektöründe meydana gelen fahiş fiyat artışları, emlak vergilerini de doğrudan etkileyecek. Ankara’nın bazı bölgelerinde rayiç değerlerde 10 kata varan artışlar gerçekleşecek

Emlak vergilerinin temelini oluşturan rayiç bedel artışları, tapu harçlarından, veraset ve intikal vergilerine, değerli konut vergisinden, emsal kira ve değer artış kazancına kadar vatandaşların birçok konuda vergi yükünü artıracak.

2026 yılı için belirlenen rayiç bedellerde ciddi artışlar gözlemlenmiştir. Bazı bölgelerde 10 katı aşan artışlar olduğu belirtilmektedir. Bu durum, özellikle emlak vergileri üzerinde büyük bir etki yaratacaktır. Örneğin, yıllık 10.000 TL emlak vergisi ödeyen bir kişinin, 2026'da bu tutarın 50.000 – 60.000 TL seviyesine çıktığını görmesi mümkündür."

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

itiraz içeriğini ne olduğunu okudunuz mu? herkes konuşuyo rda, itirazın dayanağı nedir ? ve itiraz için ne kadar masraf yapılır? bunları soran yok. çifte mtv yi tıpış öderlerse sonrasında bu da gelecekti. 

vesile ile yetki dahilinde konu incelenmeye alınmış ben yakında bir müjde bekliyorum, itiraz ile vergi maddesi/miktarı değişmez onu unutun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Rayiç bedeliyle alınıp satılan ev-arsa var mıydı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse gerisi de düz gelmez

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse gerisi de düz gelmez

ilk düğme kim mehmet abi bu gece uyuyamaz böyle şeyler yazma haha :D 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Çağlar Bayur yazdı:

itiraz içeriğini ne olduğunu okudunuz mu? herkes konuşuyo rda, itirazın dayanağı nedir ? ve itiraz için ne kadar masraf yapılır? bunları soran yok. çifte mtv yi tıpış öderlerse sonrasında bu da gelecekti. 

vesile ile yetki dahilinde konu incelenmeye alınmış ben yakında bir müjde bekliyorum, itiraz ile vergi maddesi/miktarı değişmez onu unutun

Vergi mahkemesine itiraz etmek lazım , bunun pek masrafı yok ancak dediğiniz gibi bir dayanağı olmalı, mesela A evi rayiç bedeli 200Bin görünüyorsa ve yeni Rayiç 2milyon belirlenmişse 10Kat artış demek ama evin emsalleri 3milyon a satılıyorsa neye itiraz edilecek ki? İtiraz sonrası dava açılırsa hakim bilir kişi atar, bilirkişi de burada fahiş artış var demez zaten. 

Ancak matematiksel hata yapılmış ve rayiç emsallerine göre çok artmışsa anca buna itiraz edilip sonuç alınabilir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorun emlak vergisi değerinin artırılmasında değil, Sorun alım satım ve emlak vergisi oranında. 

Alandan satandan % 2+2 vergi oranı çok yüksek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sorun emlak vergisi değerinin artırılmasında değil, Sorun alım satım ve emlak vergisi oranında. 

Alandan satandan % 2+2 vergi oranı çok yüksek. 

Evet. Alkoldeki gibi. Sonra kaçak alkol ve sigaraya neden yyöneliyor millet diyor. 20 liralık aleti 100 e satma o zaman.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...