Sefa Onur Bebek 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Merhabalar, Megane 2 1.4 authentique 2005 model aracım var, aylar önce yıllık bakımı yaptırdığım zaman alttakımı da yeniletmiştim. Disk, balata ve amortisörler değişti. Birkaç hafta sonra frenlerde aşırı ötme başladı. Sanki demir demire sürtüyor gibi balata komple bitmiş gibi. Arka frenlerde de araba tam dururken gıcırtı geliyordu. Ben tekrar ustanın yanına gittim ses yüzünden, kendisi balatanın yan sanayi olduğunu içindeki tellerin öttüğünü söyledi. Zımpara yaptı balatalara ve bir süre daha sesi geçti ama yeniden başladı ötme. En son parçacıya gittim durumu anlattım malının arkasında durmadı yeni balata satın aldım. Yeni balata daha iyi gibiydi ama aylar geçti şu anda yine fren sesleri o kadar yüksek ki trafikte frene basmaya korkar oldum. Şimdi diyeceksiniz ki orijinal balata al kurtul ama şöyle bir problem var. Geçenlerde ne oluyor acaba diye sol ön tekerin kaliperi söktüm ve balataya baktım ki diş yapmış. Altta resimde göstermeye çalıştım, balata yüzeyi disk yüzeyinden büyük ve bu nedenle balata üstünde karaladığım kısım boşta kalıyor ve erimiyor. Geri kalan taraf inceldikçe burası kalın kalıyor ve diş yaparak balatanın et kalınlığı dediğimiz kısmına sürterek ses yapıyor büyük ihtimalle. Parçayı verenler ya diski yanlış verdi ya balatayı. Balatayı iki defa değiştirdim aynı hatayı iki defa mı yaptılar. Diski yanlış verdilerse elimde fatura falan yok parçacı kabul etmeyecektir ve büyük masraf olacaktır bana. Orijinal balata ve disk kalınlıkları kaç mm olduğunu nereden öğrenebilirim? Eğer disk yanlışsa diske uygun balata koyup devam edebilir miyim? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Anlattığınıza göre disk hatalı.. Bilgi olarak not düşeyim. Audi'ye son bakımda takılan markasının ne olduğunu bilmediğim balatalar ötüyordu. @Koray Demir in tavsiyesi ile TRW ile değiştirdim, ses sorunu ortadan kalkmıştı.. 1 1 Yorum bağlantısı
Sefa Onur Bebek 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Anlattığınıza göre disk hatalı.. Bilgi olarak not düşeyim. Audi'ye son bakımda takılan markasının ne olduğunu bilmediğim balatalar ötüyordu. @Koray Demir in tavsiyesi ile TRW ile değiştirdim, ses sorunu ortadan kalkmıştı.. Diskin hatalı olduğunda emin olduktan sonra parçacıyla konuşup çözmeye çalışırım, daha sonra balataları da TRW ile değiştiririm teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Üstünkörü baktım yanlış görmediysem megane 2'lerde 2 tip disk var 280mm ve 240mm hatta bir markada 260mm olarakta vardı.. sizin problem disk ve balata uyumsuzluğu. diskin balatayla temas eden kısmını ölçüp eski balatanızı da alıp yeni balatayı o diskinize göre talep edebilirsiniz. eski balatayı almanız takma yerlerini karşılaştırmanız açısından daha iyi olacaktır. Naçizane tavsiyem disk balata değişecekse mutlaka ikisi de aynı marka olsun. sert balatalar daha çok ötme yapar. TRW ötmez diye bir kaide yok serviste çalışırken 5-6 sene evvel bir parti ürünleri hatalı çıkmıştı bir süre trw kullanmamıştık sonrasında servisten ayrıldım ama o gün bugündür de kimseye trw önermedim 1 Yorum bağlantısı
Sefa Onur Bebek 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Eray Aksoylu yazdı: Üstünkörü baktım yanlış görmediysem megane 2'lerde 2 tip disk var 280mm ve 240mm hatta bir markada 260mm olarakta vardı.. sizin problem disk ve balata uyumsuzluğu. diskin balatayla temas eden kısmını ölçüp eski balatanızı da alıp yeni balatayı o diskinize göre talep edebilirsiniz. eski balatayı almanız takma yerlerini karşılaştırmanız açısından daha iyi olacaktır. Naçizane tavsiyem disk balata değişecekse mutlaka ikisi de aynı marka olsun. sert balatalar daha çok ötme yapar. TRW ötmez diye bir kaide yok serviste çalışırken 5-6 sene evvel bir parti ürünleri hatalı çıkmıştı bir süre trw kullanmamıştık sonrasında servisten ayrıldım ama o gün bugündür de kimseye trw önermedim O zaman anladığım kadarıyla tek tip disk yok, yani standarttan daha küçük olup da güvenlik açığı oluşturma durumu olmaz. Dediğiniz gibi uygun bir balata alırsak iş hallolur gibi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 14 saat önce Paylaş 14 saat önce 1.4 ile 1.6 balata ve diskleri farklı. Parçacıya bunu ısrarla belirtin. 2 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Muhtemelen ufak disk vermişler Corsanın disklerini değiştirirken başıma geldi Diski değiştirdim balatayı taktım balata dışarda kaldı eski ile yeniyi karşılaştırdığımda yeni diskin ufak olduğunu gördüm Araçtan çıkan diskle beraber parçacıya gidip aynısını aldım Yorum bağlantısı
Sefa Onur Bebek 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Ersen şahin yazdı: Muhtemelen ufak disk vermişler Corsanın disklerini değiştirirken başıma geldi Diski değiştirdim balatayı taktım balata dışarda kaldı eski ile yeniyi karşılaştırdığımda yeni diskin ufak olduğunu gördüm Araçtan çıkan diskle beraber parçacıya gidip aynısını aldım Yarın konuşacağım bakalım, parçacının hatasını kabul edeceğini düşünmüyorum bakalım durduk yere masraf çıktı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: TRW ile değiştirdim, ibiza megane ayudi aynı parçayı kullanır trw dir 1 Yorum bağlantısı
Sefa Onur Bebek 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Ersen şahin yazdı: Muhtemelen ufak disk vermişler Corsanın disklerini değiştirirken başıma geldi Diski değiştirdim balatayı taktım balata dışarda kaldı eski ile yeniyi karşılaştırdığımda yeni diskin ufak olduğunu gördüm Araçtan çıkan diskle beraber parçacıya gidip aynısını aldım Benim problemim değiştireli aylar oldu ve ustam bunu takarken beni uyarmadı, yenisini alıp taktırmama rağmen. Edit: Tekrardan cevap vermişim aynı mesaja, iş arasında bakınca kafa gitti 9 saat önce tarihinde Sefa Onur Bebek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ufak değil de büyük disk verilmiş gibi.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 saat önce Paylaş 7 saat önce renaultlarda disk ölçüleri yıllara göre değişebiliyor. benimde twingoda başıma geldi alıp taktım balata üzerine büyük geldi clio 2 nin diski olmuştu yerine Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 saat önce Paylaş 7 saat önce balata bir şekilde diskin dışında kalır ise diskin yüzeyine değil de dış çapına teams ediyor ise riski var, çatlatabilir ciddi sorun yaşatabilir, sıkışabilir. her ne olmuşsa doğru tip disk tir balatadır başka yerde doğrusna dönülmeli Yorum bağlantısı
Recommended Posts