İçeriğe Yönlendir

LPG ile Çalışan İlk Direkt Enjeksiyonlu Motor Tanıtıldı

Mustafa Yanar

Recommended Posts

Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

Senelerdir var tsi için ama düpdüzgün çalışan motora neden cart curt koyarlar ki. azcık sakin kullansa başka şeye gerek yok. 

Hocam 1.6 TDCİ Mondeo ile tatilden döndüm. 6.3 litre yakmışız :biggrin:

Çabiden ödünç vesile ile eve vardığımda yol bilgisayarı 104 km/h ortalama hız veriyordu. TSI ile hesaplasak?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Murat Sahın yazdı:

Çabiden ödünç vesile ile eve vardığımda yol bilgisayarı 104 km/h ortalama hız veriyordu. TSI ile hesaplasak?

@Çağlar Bayur abi, böyle performanslı sürüşlerde yolda kahve çay tütün falan için 5 10 dk lık kısa molalarda yağlama devam etsin diye motoru kapatmıyorum. Sence doğru mu yapıyorum?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

@Çağlar Bayur abi, böyle performanslı sürüşlerde yolda kahve çay tütün falan için 5 10 dk lık kısa molalarda yağlama devam etsin diye motoru kapatmıyorum. Sence doğru mu yapıyorum?

kapa gitsin yahu , bişi olmaz, bize performanslı gelen sürüşü motor iiçin ilkbahar havasında bir yürüyüşe eş değer, dinlenme tesisine girerken az tempo düşürürüm, 5 saniye rölanti sonra stop .  vesile ile tdci motorun en sevmediği devir aslında rölantidir 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

Ayni yakardı. Seyir hızın 130 140 sanırım :)

IMG_0205.jpeg

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Akbal yazdı:

IMG_0205.jpeg

Senin araç mı? 1.4 TSI Passat ile sonuç ne olurdu ki, onu merak ediyorum aslında. Evet seyir hızım 140 civarı idi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

140 ile eski passat 1.4 tsi 7,5 litre yakar

Yenisi 7

Metin Akbal yazdı:

IMG_0205.jpeg

Seyir hızı ortalaması anlamlı olmuyor 200 ile gelip bir saat trafikte beklersen ortalama 100

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

Senin araç mı? 1.4 TSI Passat ile sonuç ne olurdu ki, onu merak ediyorum aslında. Evet seyir hızım 140 civarı idi. 

Benim araç 1.0 TSI DSG. Benimde seyir hızım 120 idi.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mehmet Göktürk yazdı:

140 ile eski passat 1.4 tsi 7,5 litre yakar

Yenisi 7

Seyir hızı ortalaması anlamlı olmuyor 200 ile gelip bir saat trafikte beklersen ortalama 100

Seyir hızının yanında ortalama hızı da attım. Şehir için yoğun trafik durumu değiştiriyor haliyle.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sürüş var, sürüş var. 

Yıllardır şoför olup çok iyi araba sürerim diyen adamın arabasına biniyorum. Gazla çok oynuyor. Basıp bırakıyor. Hızlanıp yavaşlıyor. 

bazıları hızlanıp, frene basıp yavaşlıyor. Bazıları hızlı araba kullanmasa bile 120 110 ile akan trafikte beklemek istemiyor. Hızlanıp yavaşlama ile sol şeritte ilerliyor. Yani 130’la gitmek için yapıyor bunu.

Bazen sağa geçiyor. Fren yapıyor. Sonra önü açılınca hızlanıyor falan. 

bu tarz sürüşle, daha sabit gaz pedalı sürüşü arasında 1-1,5 litre oynar. Uzun yolda. 

karmaşık sürüş yapan adamın aracı benzinliye yakıt çok artar. Dizelse daha az değişir tabi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Nasıl araç kullandığın kişiliğk göstergesi biraz da sanırım. Evet yürüyor gibi kullanıyorlar ben çok rahatsız oluyorum sanki yarışta adam.. Bırak sohbet edelim muhabbet edelim müzik dinleyelim. yok.. yarışcak..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...