İçeriğe Yönlendir

Far Açınca Gelen Dalgalı İnleme Sesi

Bekir Çelik

Recommended Posts

Bekir Çelik

Palio 2006

Aracın kısa farampullerinden biri patlamıştı, parçacıdan alıp geldim. Hangisi patlak diye emin olmak için elimi hiç sürmeden farları yaktım, bir inleme sesi geliyor direksiyonun ön tarafından bir yerden. H7 ampulü değiştirdim, farlarda sıkıntı yok, hallettim.

Araçta far yükseklik ayarı var. Varsa far motoruyla alakalı bir durum mu? Sebebi ve çözümü ne olabilir? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Sesin sol fardan geldiğine emin gibiyim. Hem titreşim hem ses bariz (ampulünü değiştirmediğim) fardan geliyor.

Far yükseklik ayarıyla oynayınca ek bir motor sesi geliyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

darı ayarlamaya çalışıyor gibi ama bir süre sonra kesilmeli?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Kesmiyor, sürekli bu ses var farı açarsam.

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Kısa uzun hepsi aynıymış abi, ben de şaşırdım hatta. Hepsi H7. Oynama yok yani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Far yükseklik ayar motoru yerinden çıkmıştır. 

Ancak bir yerde durması gerekirdi.. Belki de durmadığı için yerinden çıkmıştır.. 

Farı söküp bakman lazım. sökmeden görmen zor. 

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
Mehmet Ozyurek yazdı:

Far yükseklik ayar motoru yerinden çıkmıştır. 

Ancak bir yerde durması gerekirdi.. Belki de durmadığı için yerinden çıkmıştır.. 

Farı söküp bakman lazım. sökmeden görmen zor. 

Farı soküp soketleri kontrol edeyim de. Yükseklik ayar motorunu görsem tanır mıyım bilmiyorum. Bir bakayım abi.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Far yükseklik ayar motoru içini sök ayar dirençleri var temizle tak düzeliyor. Söküp dağıtınca geri takarken diğer sağlam tarafı referans alarak sıfırlama yapmak gerekiyor yoksa biri aşağı biri yukarı şaşı olur düzen tutmaz. Focusumda vardı böyle sorun çokta kolay değildi söküp takması el zor giriyor diye hatırlıyorum. Tabi elimden kaçamadı yenisini almadan tamir etmiştim 2 3 yıldır sağlam çalışıyor hâlâ 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...