Çağlar Bayur 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Ali Darbaz yazdı: Honlama çizgüleri duruyor. başka görüp dikkatini çeken bir şey oldu mu? aynı fotoda? Yorum bağlantısı
Coşku Mert 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Erman Uzun yazdı: Bu testi yapan var mı veya ustalar bilir mı kompresyon test kiti olan herhangi bi tamirci yapabilir. bende varsa hepsinde vardır diye tahmin ediyorum 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Coşku Mert yazdı: kompresyon test kiti olan herhangi bi tamirci yapabilir. bende varsa hepsinde vardır diye tahmin ediyorum çok detaylı test yapabilen ustayı müşteri sevmez 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çağlar Bayur yazdı: çok detaylı test yapabilen ustayı müşteri sevmez o musteriye hersey mustehak 1 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bir ustaya üst kapak söktürüp rektifiyecide üst kapak yaptırcaksın. Ama motor açılmışken hepisini değiştirelim diyecekler sana. Bu arada araban kaç binde. Ali bey bu üst kapak sokukunce zincir devirdaim vs bunlarda değişiyor mu Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Erman Uzun yazdı: 150 binde arac hepsini değiştirelim dedikleri ne oluyor tam motor rektefiye mi yani herkes üst kapak sökülecek öyle olur diyor kafam iyice allak bullak oldu Üst kapak sökülünce üst kapak sökülmüş olur. Yüzeyi (hem kapak hem blok) temizletirsin, yapacağın her neyse yapar, (süpap falan filan işleri) yeni conta alır kapatırsın. Bu üst kapak açmaktır. Sekman atmak demek sekmanı 0,25 büyüğü ile değiştirip kapağı kapatmak demek Rektifiye etmek pistonları sökmek, ovalleşme var mı diye silindiri ölçmek, ovalleşme varsa gerekiyorsa genişletmek, ve sekmanı 0,25 ve/veya 0,5 büyük olanla değiştirmek, silindir içini honlamak , ve gerekiyorsa gömlek çakmak, biyel ve kol yataklarını ölçüp boşluk varsa ya da çizik varsa değiştirmek demek. Ek olarak süpaplar da değişir ve alıştırılır. Senin sorununa gelince. PSA o sorunu biliyor. Bu sorun 207 GT lerden bu yana var. Süpaplar o makinelerde çok hızlı kareket ediyorlar (egzntrik liftlerinden dolayı) Süpap yayları yeterince sert olmadığı için süpaplar yatay eksende rezonansa girip zamanla süpap guidelarını ovalleştiriyor. Bunun için bir TSB si de olması lazım. Vakti zamanında yetkili servisler bu motorları açıp yeni guide çakarak (orjinal parça) yağ yakmasını çözdüler ve ek olarak da yayları daha sert olan versionla değiştirdiler. Ancak bu aynı sorunun tekrarlanmasını geçiktiriyor ve bu seferde performanslı kullanımda egzantriklerin çizilmesine neden oluyordu. Daha sonra orta sertlikte bir yay çıktı mı onu bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam, kapağı açtırıp süpapların guidelarını çelik olanlarını çaktırıp kapağı kapatır ve devam ederdim. Yağ yakma sorununuz çözülür. Kapak açılmışkende silindirin honlamasına baktırın. 150bin km daki motorda bir şey olmasını beklemem ama üstün fransız materyal teknolojisinde herşey olabilir. Açmışken ölçmekte fayda var. Kapakta çarpıklık falan yoksa (araba daha önce hararet falan görmediyse ya da sıcakken sökmeye kalkmazlarsa olmaz) binde 2 ya da max binde 4 taşlatıp kapağı kapatırdım. Yok eğer çarpılma varsa traşlatıp düzelterek gerekirse çift conta kullanarak yok eğer kurtarmazsa da CNC de 2 mm çelikten conta kestirip (standart kapak contasını ölçerek autocad ile çizdirip CNC işleyen bir yerde yaptırabilirsiniz) yaptırdığınız contanın altına bally (evet bildiğiniz bally) ile bloğa yapıştırıp bekledikten sonra üstüne conta ile standart şekilde kapattırırdım. Doğru torkla kapatılırsa ve sırasına da uyulursa kafadan en az bi 150 bin km daha sorunsuz binersiniz. Son yazdıklarım kötü senaryo. Büyük ihtimalle süpap guidelarını çaktırmak işinizi çözer. Erman Uzun yazdı: Ali bey bu üst kapak sokukunce zincir devirdaim vs bunlarda değişiyor mu Onlar değiştirmek istemezlerse bile değiştirin. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Mertol Kip yazdı: kapağı açtırıp süpapların guidelarını çelik olanlarını çaktırıp kapağı kapatır ve devam ederdim. Yağ yakma sorununuz çözülür ruslar bunu 45 dak da motor üstünde iken yapıyormuş Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Çağlar Bayur yazdı: ruslar bunu 45 dak da motor üstünde iken yapıyormuş Onlar rus, ayı ile güreş yapan bir tür için yorum yapamam. 1 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Mertol Kip yazdı: Üst kapak sökülünce üst kapak sökülmüş olur. Yüzeyi (hem kapak hem blok) temizletirsin, yapacağın her neyse yapar, (süpap falan filan işleri) yeni conta alır kapatırsın. Bu üst kapak açmaktır. Sekman atmak demek sekmanı 0,25 büyüğü ile değiştirip kapağı kapatmak demek Rektifiye etmek pistonları sökmek, ovalleşme var mı diye silindiri ölçmek, ovalleşme varsa gerekiyorsa genişletmek, ve sekmanı 0,25 ve/veya 0,5 büyük olanla değiştirmek, silindir içini honlamak , ve gerekiyorsa gömlek çakmak, biyel ve kol yataklarını ölçüp boşluk varsa ya da çizik varsa değiştirmek demek. Ek olarak süpaplar da değişir ve alıştırılır. Senin sorununa gelince. PSA o sorunu biliyor. Bu sorun 207 GT lerden bu yana var. Süpaplar o makinelerde çok hızlı kareket ediyorlar (egzntrik liftlerinden dolayı) Süpap yayları yeterince sert olmadığı için süpaplar yatay eksende rezonansa girip zamanla süpap guidelarını ovalleştiriyor. Bunun için bir TSB si de olması lazım. Vakti zamanında yetkili servisler bu motorları açıp yeni guide çakarak (orjinal parça) yağ yakmasını çözdüler ve ek olarak da yayları daha sert olan versionla değiştirdiler. Ancak bu aynı sorunun tekrarlanmasını geçiktiriyor ve bu seferde performanslı kullanımda egzantriklerin çizilmesine neden oluyordu. Daha sonra orta sertlikte bir yay çıktı mı onu bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam, kapağı açtırıp süpapların guidelarını çelik olanlarını çaktırıp kapağı kapatır ve devam ederdim. Yağ yakma sorununuz çözülür. Kapak açılmışkende silindirin honlamasına baktırın. 150bin km daki motorda bir şey olmasını beklemem ama üstün fransız materyal teknolojisinde herşey olabilir. Açmışken ölçmekte fayda var. Kapakta çarpıklık falan yoksa (araba daha önce hararet falan görmediyse ya da sıcakken sökmeye kalkmazlarsa olmaz) binde 2 ya da max binde 4 taşlatıp kapağı kapatırdım. Yok eğer çarpılma varsa traşlatıp düzelterek gerekirse çift conta kullanarak yok eğer kurtarmazsa da CNC de 2 mm çelikten conta kestirip (standart kapak contasını ölçerek autocad ile çizdirip CNC işleyen bir yerde yaptırabilirsiniz) yaptırdığınız contanın altına bally (evet bildiğiniz bally) ile bloğa yapıştırıp bekledikten sonra üstüne conta ile standart şekilde kapattırırdım. Doğru torkla kapatılırsa ve sırasına da uyulursa kafadan en az bi 150 bin km daha sorunsuz binersiniz. Son yazdıklarım kötü senaryo. Büyük ihtimalle süpap guidelarını çaktırmak işinizi çözer. Onlar değiştirmek istemezlerse bile değiştirin. Detaylı ve açıklayıcı olmuş peki segman atmaya honlamaya piston sökmeye gerek olup olmadığı üst kapağı açınca belli olur mu onların durumu anlaşılabilir mi bu üst kapak sokme en makulu gibi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Erman Uzun yazdı: Detaylı ve açıklayıcı olmuş peki segman atmaya honlamaya piston sökmeye gerek olup olmadığı üst kapağı açınca belli olur mu onların durumu anlaşılabilir mi bu üst kapak sokme en makulu gibi Söküp ölçmeden kim ne derse afaki olur. Ama süpap guidelarini kapağı sökmeden değiştirtemezsiniz. Tepesindeki kauçuktan bahsetmiyorum. Kapak bloktayken orayı işleyebilecek bir usta henüz doğmadı. Kaldı ki gereksiz zaten. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Üst kapak sökülünce üst kapak sökülmüş olur. Yüzeyi (hem kapak hem blok) temizletirsin, yapacağın her neyse yapar, (süpap falan filan işleri) yeni conta alır kapatırsın. Bu üst kapak açmaktır. Sekman atmak demek sekmanı 0,25 büyüğü ile değiştirip kapağı kapatmak demek Rektifiye etmek pistonları sökmek, ovalleşme var mı diye silindiri ölçmek, ovalleşme varsa gerekiyorsa genişletmek, ve sekmanı 0,25 ve/veya 0,5 büyük olanla değiştirmek, silindir içini honlamak , ve gerekiyorsa gömlek çakmak, biyel ve kol yataklarını ölçüp boşluk varsa ya da çizik varsa değiştirmek demek. Ek olarak süpaplar da değişir ve alıştırılır. Senin sorununa gelince. PSA o sorunu biliyor. Bu sorun 207 GT lerden bu yana var. Süpaplar o makinelerde çok hızlı kareket ediyorlar (egzntrik liftlerinden dolayı) Süpap yayları yeterince sert olmadığı için süpaplar yatay eksende rezonansa girip zamanla süpap guidelarını ovalleştiriyor. Bunun için bir TSB si de olması lazım. Vakti zamanında yetkili servisler bu motorları açıp yeni guide çakarak (orjinal parça) yağ yakmasını çözdüler ve ek olarak da yayları daha sert olan versionla değiştirdiler. Ancak bu aynı sorunun tekrarlanmasını geçiktiriyor ve bu seferde performanslı kullanımda egzantriklerin çizilmesine neden oluyordu. Daha sonra orta sertlikte bir yay çıktı mı onu bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam, kapağı açtırıp süpapların guidelarını çelik olanlarını çaktırıp kapağı kapatır ve devam ederdim. Yağ yakma sorununuz çözülür. Kapak açılmışkende silindirin honlamasına baktırın. 150bin km daki motorda bir şey olmasını beklemem ama üstün fransız materyal teknolojisinde herşey olabilir. Açmışken ölçmekte fayda var. Kapakta çarpıklık falan yoksa (araba daha önce hararet falan görmediyse ya da sıcakken sökmeye kalkmazlarsa olmaz) binde 2 ya da max binde 4 taşlatıp kapağı kapatırdım. Yok eğer çarpılma varsa traşlatıp düzelterek gerekirse çift conta kullanarak yok eğer kurtarmazsa da CNC de 2 mm çelikten conta kestirip (standart kapak contasını ölçerek autocad ile çizdirip CNC işleyen bir yerde yaptırabilirsiniz) yaptırdığınız contanın altına bally (evet bildiğiniz bally) ile bloğa yapıştırıp bekledikten sonra üstüne conta ile standart şekilde kapattırırdım. Doğru torkla kapatılırsa ve sırasına da uyulursa kafadan en az bi 150 bin km daha sorunsuz binersiniz. Son yazdıklarım kötü senaryo. Büyük ihtimalle süpap guidelarını çaktırmak işinizi çözer. Onlar değiştirmek istemezlerse bile değiştirin. Adam biliyor ya... Bir ara bu konuda kendimi yalnız hissediyordum. Ama 3 kez revize edilen yeni nesil Erling subab contası kullansak nasıl olur peki Kırmızı başlıklı çonta derler. https://www.yedekparcabudur.com/bmw-f30-kasa-316i-subap-lastigi-takimi-elring-marka-11340033950?srsltid=AfmBOorBlvnp3DQoluv3PbnqLJyt4mclfN2HM5DX27NklP05gUc7aq3W 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mertol Kip yazdı: Söküp ölçmeden kim ne derse afaki olur. Ama süpap guidelarini kapağı sökmeden değiştirtemezsiniz. Tepesindeki kauçuktan bahsetmiyorum. Kapak bloktayken orayı işleyebilecek bir usta henüz doğmadı. Kaldı ki gereksiz zaten. Acemi birisi kendi garajında 6 saate yapmış. Buda bir başkasının değişik bir aletle nasıl yaptığını gösteren konu. https://www.drive2.ru/l/675151267818917398/ Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: Adam biliyor ya... Bir ara bu konuda kendimi yalnız hissediyordum. Ama 3 kez revize edilen yeni nesil Erling subab contası kullansak nasıl olur peki Kırmızı başlıklı çonta derler. https://www.yedekparcabudur.com/bmw-f30-kasa-316i-subap-lastigi-takimi-elring-marka-11340033950?srsltid=AfmBOorBlvnp3DQoluv3PbnqLJyt4mclfN2HM5DX27NklP05gUc7aq3W Ben kirmizi baslikli kiz biliyom contalisi varsa da benim işime gelmez. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali diyorum ki bu konuda ureticinin TSB si var, adamlar cozum sunmus. Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mertol Kip yazdı: Ali diyorum ki bu konuda ureticinin TSB si var, adamlar cozum sunmus. Abi sanayide ustaların gaydlar değişecek dediği şeyin guide olduğunu öğrendim sayende:) 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Cem Işık yazdı: Abi sanayide ustaların gaydlar değişecek dediği şeyin guide olduğunu öğrendim sayende:) Yüksük de derler. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mertol Kip yazdı: Ali diyorum ki bu konuda ureticinin TSB si var, adamlar cozum sunmus. Abi o teknik servis bulteni 2018 yılında yayınlanmış hali ile ingilizce ve rusca olarak zamanında okumuştum. Pejo 208 için motor 1000 kmde 1 litre yakıyorsa direk motoru değiştirin uğraşmayın diyordu. Benim merak ettiğim bu aliminyum çakma işini ilk defa senden duydum Bunu görsel olarak bulursan atarmısın. Kafamda canlandıramıyorum. Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mertol Kip yazdı: Yüksük de derler. Marş’ın altındaki zımbırtıyı söyleme abi, forumu kapatırlar:) 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Abi zonno linkleri açıp okuma kapasitesi var mı. 312000 km de prince ep6 motorunun içi. Hiç segmant atılmamış. 1000 kmde 1 litre yakarken sadece subab lastikleri değişerek kurtarılmış. Honlama çizgüleri duruyor. https://www.drive2.ru/l/712998382192303464/ Adam arabası bozulmuş. Sorun enjektör kablosu çıktı. İki yama yaptı düzeldi. Türkiyede olsa motor tahrik hatası veriyor derler sonradan rektifiye yaptırırlar. @Servet Aydın abi, körfez otosanayisinde subab lastiği değiştirecek yetkinlikte pejo ustası var mı. Tanıdığım yok. Usta yok daha doğrusu Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Abi o teknik servis bulteni 2018 yılında yayınlanmış hali ile ingilizce ve rusca olarak zamanında okumuştum. Pejo 208 için motor 1000 kmde 1 litre yakıyorsa direk motoru değiştirin uğraşmayın diyordu. Benim merak ettiğim bu aliminyum çakma işini ilk defa senden duydum Bunu görsel olarak bulursan atarmısın. Kafamda canlandıramıyorum. Bizim servisler ingilizce bilmediği için tamir kiti temin edip garantideki araçların süpap guide larını değiştirdiler demekki. Bilseler sandık motor atarlardı elbet. Cem Işık yazdı: Marş’ın altındaki zımbırtıyı söyleme abi, forumu kapatırlar:) billur? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bu aletlere sahip olursak bunu kendi garajımızda da subab contası değişimi yapabiliriz. https://www.drive2.ru/l/705341658094392426/ Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bu aletlere sahip olursak bunu kendi garajımızda da subab contası değişimi yapabiliriz. https://www.drive2.ru/l/705341658094392426/ Ben bu saatten sonra lastik bile değiştirmeye uğraşmam. Emmi düşünsün. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mertol Kip yazdı: Ben bu saatten sonra lastik bile değiştirmeye uğraşmam. Emmi düşünsün. Yok gelir kapısı. Araç başı 15000 tl alsam en kötü 3 saat sürse iyi para kalır. Sadece haftasonu 2 gün çalışsam , yazlarıda turne yapar gibi memleket geze geze yapsam çok çok güzel para akışı olurdu. Gaydcı Ali diye ünvanda yayardım 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bu aletlere sahip olursak bunu kendi garajımızda da subab contası değişimi yapabiliriz. https://www.drive2.ru/l/705341658094392426/ yukardaki soruma cevap alsam? gözden kaçmış sanırım Ali Darbaz yazdı: Yok gelir kapısı. Araç başı 15000 tl alsam en kötü 3 saat sürse iyi para kalır. Sadece haftasonu 2 gün çalışsam , yazlarıda turne yapar gibi memleket geze geze yapsam çok çok güzel para akışı olurdu. Gaydcı Ali diye ünvanda yayardım yap bence güzel iş 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: başka görüp dikkatini çeken bir şey oldu mu? aynı fotoda? Adam orda subab yuvalarının düşüp düşmediğini kontrol ediyor. Sorun göremiyor ve buna seviniyor. Çünkü Ep6 nın birde subap yuvası yerinden çıkması sorunu var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts