Bekir Çelik 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Yapılacak çok iş var aklımda. Konusunu açayım dedim ben de. Bizim TOGG ev için feda edildi. Şehiriçinde hanıma yetecek ve beni ayda bir kez Adana'ya götürecek bir araç aradık. Speedgear efsanesini öğrendik, Niğde'den aldık geldik. Fiat Palio 1.2 Speedgear 2006 Dynamic - 155.000 km Subaru (CVT) şanzıman imiş. Forumda iki kişide Albea'sını gördüm ama Palio'su olan var mı bilmiyorum. Şanzımana hayran kaldım. Ön iki cam otomatik, analog klima, ABS. Hepsi bu. Haftasonu, Karaman > Silifke > Pozantı > Karaman > Adana > Silifke > Pozantı > Karaman yaptım. Beklediğimden iyi çıktı araç. Sigortası epey yüksek çıktı. @Mehmet Ozyurek emmiye de selam olsun burdan. Bayon 1 yıl, Togg 1 yıl dolunca sattım. Ondan mı böyle çıktı bilmiyorum. Son basamaktayım, kazam belam da yok diye biliyorum. Üzerime bir motosiklet var, o da sigortasız. Ara ara sayfaya eklemeler yaparım diye düşünüyorum. Araç uzun soluklu kalacak gibi bizde nasipse. Şimdilik yapılacaklar listem: Şanzıman (komple) yağ ve filtre değişimi. Motor filtre ve yağ değişimleri. Kayış ve triger değişimi. Sustalı anahtar yaptırma. Radyodaki paraziti çözmek. Kontaktaki takılmanın çaresini bulmak. Merkezi kilitteki takılmayı halletmek. Dörtlü flaşör düğmesindeki tutukluluğu halletmek. Pandizotun kırılan klipslerini ve ipini bulmak, değiştirmek. Far ayar motorundaki sorunu çözmek. Lovato LPG filtre setini değiştirmek. Engin tecrübelerinize bu aşamalarda ihtiyacımız olacak. Şimdiden teşekkür ederim. 11 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 7 saat önce Paylaş 7 saat önce (düzenlendi) hayırlı olsun. Allah kaza bela göstermesin. Belki 10 sene evvel albea 1.2 speedgear almıştık arkadaşa ben konyadan alıp bakımını yaptırıp ona kayseriye teslim etmiştim. açık mavi renkliydi çok tatlıydı sürüşü, şanzıman yağını zor bulmuştuk daha doğrusu hep yanlış yağ veriyordu sanayidekiler. Sanırım Cvt/Ng 75w80 miydi ne öyle bişiydi 7 saat önce tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Bekir Çelik yazdı: Sigortası epey yüksek çıktı. @Mehmet Ozyurek emmiye de selam olsun burdan. Bayon 1 yıl, Togg 1 yıl dolunca sattım. Ondan mı böyle çıktı bilmiyorum. Son basamaktayım, kazam belam da yok diye biliyorum. Üzerime bir motosiklet var, o da sigortasız. Valla sapıttı bu şirketler ya.. Senin için bulduğum fiyatlara bak.. UNICO_CORE Trafik: 16,081.32+1750 QUICK_PORTAL Trafik: 17,375.19 NEOVA Trafik: 17,497.00 kesmedi ALLIANZ Trafik: 18,542.94 kesmeid sompo 23828 HDI_PLUS Trafik: 18,952.77 ANKARA Trafik: 20,894.01 MAGDEBURGERPORTAL Trafik: 21,964.15 HEPIYI Trafik: 24,457.23 Henüz 5. basamaktasın. Bu ramaklar 5. basamak için de çok yüsek. Yılı dolmadan satıyorsun, yıl bitmeli poliçe yenilenmeli ondan sonra satmalısın Yıl bitmeden satınca sürekli dön başa oluyor senin indirim sistemi Ancak çok fazla kritere bakıyorlar.. Sıfır arabaya 8000 bine poliçe yapan 15 yaşındakine 18000 diyebiliyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Bekir Çelik yazdı: Şimdilik yapılacaklar listem: Şanzıman (komple) yağ ve filtre değişimi. Motor filtre ve yağ değişimleri. Kayış ve triger değişimi. Sustalı anahtar yaptırma. Radyodaki paraziti çözmek. Kontaktaki takılmanın çaresini bulmak. Merkezi kilitteki takılmayı halletmek. Dörtlü flaşör düğmesindeki tutukluluğu halletmek. Pandizotun kırılan klipslerini ve ipini bulmak, değiştirmek. Far ayar motorundaki sorunu çözmek. Lovato LPG filtre setini değiştirmek. Hepsi de halledilecek şeyler. Yavaş yavaş toparlarsın Güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 saat önce Paylaş 6 saat önce çok güzel seçim bence. gaz pedalına ve motor devirne alıştıkça da keyifli olur. km de çok iyi, kaça geldi bu 250 üstü mü? 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Talha Bilgi yazdı: hayırlı olsun. Allah kaza bela göstermesin. Belki 10 sene evvel albea 1.2 speedgear almıştık arkadaşa ben konyadan alıp bakımını yaptırıp ona kayseriye teslim etmiştim. açık mavi renkliydi çok tatlıydı sürüşü, şanzıman yağını zor bulmuştuk daha doğrusu hep yanlış yağ veriyordu sanayidekiler. Sanırım Cvt/Ng 75w80 miydi ne öyle bişiydi Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Şanzıman yağı MotulCVT kullanacağız, sitedeki bir arkadaş onu tavsiye etmişti, not aldım. Mehmet Ozyurek yazdı: Henüz 5. basamaktasın. Bu ramaklar 5. basamak için de çok yüsek. Yılı dolmadan satıyorsun, yıl bitmeli poliçe yenilenmeli ondan sonra satmalısın Yıl bitmeden satınca sürekli dön başa oluyor senin indirim sistemi Ancak çok fazla kritere bakıyorlar.. Sıfır arabaya 8000 bine poliçe yapan 15 yaşındakine 18000 diyebiliyor. Yıl dolmadan satmadım gibi geliyor bana aslında abi. C-Max 2017'de alındı, 2018'de satıldı. Bunun yılı dolmamış olabilir. Jazz 2018 - 2022 arası bendeydi. Arada bir Palio var, onun yılı doldu mu hatırlamıyorum. Togg da yılı dolunca satıldı. 12 taksit ödemem vardı zaten. Kesin dolmuştur 1 yıl. Neyse bu Palio 7. basamağa götürür bizi nasipse. Mehmet Ozyurek yazdı: Hepsi de halledilecek şeyler. Yavaş yavaş toparlarsın Güle güle kullan. Teşekkür ettim. Çağlar Bayur yazdı: çok güzel seçim bence. gaz pedalına ve motor devirne alıştıkça da keyifli olur. km de çok iyi, kaça geldi bu 250 üstü mü? Yokladım şehirlerarası. Eğer yanlış hatırlamıyorsam: 5 bin devir 140 km meşhur Damlama'yı çıktım. Ayağını gazdan biraz çekince 4 bin devir 120 km gittim. Hızlanırken 3 bin devirde hızlanıyor. Sonra 2 bin devir sabit 120 km hız ile seyrediyor. Bu araç için 120 km yeter de artar bile. Sorunsuz geçiş ve sessiz seyir. 250 üstü abi. CVT şanzımanlar biraz yukarlarda fiyat olarak. 400 bandında bu temizlikte olanları. 2 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Hayırlı olsun sehirici ekmek almaya gonderilecek ufak çocuk kıvamında Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Bekir Çelik yazdı: Jazz 2018 - 2022 arası bendeydi. Kesin bu arada bir kaza vardır ve seni 3 yıl geriye götürmüştür Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Bekir Çelik yazdı: Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Şanzıman yağı MotulCVT kullanacağız, sitedeki bir arkadaş onu tavsiye etmişti, not aldım. Üstad aradan baya zaman geçti tabiki ama sanırım Subaru Lineartronic chain CVT onaylı olması lazım yağın sanırım belkide yeni CVT yağlar hepsini karşılıyor ise bilemem benim bilgim eski Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Bekir Çelik yazdı: 5 bin devir 140 km meşhur Damlama'yı çıktım. Ayağını gazdan biraz çekince 4 bin devir 120 km gittim. Hızlanırken 3 bin devirde hızlanıyor. Sonra 2 bin devir sabit 120 km hız ile seyrediyor. hızlıca alışılmış gibi, cvt mantığını çözümce birçok şey yoluna girer, arıza var sanıp debelenenen çok Bekir Çelik yazdı: 400 bandında bu temizlikte olanları. yok olmadı udm toplayam ben Yorum bağlantısı
İnan Çınar 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bekir hayırlı olsun kardeşim. Hepsi hallolacak şeyler. Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Hayırlı olsun, yalnız çok hareketlidir bu uçmaya kaçmaya hazır bir araç, sanki asfalta basmadan uçarak gidiyor. Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 45 dakika önce Paylaş 45 dakika önce Hayırlı olsun hocam, 2004 modelini 2 seneye yakın kullandık. Sanjiman çok hoşuma gitti. Kullanımı çok rahat idi. Hanım araba kullanmayı öğrendi onda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts