Ali YILDIZ06 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Merhaba, 99 fiesta 1.25 mk4 aracımda ışıklarda dururken, kavşağa girerken ve bazen vites değiştirirken stop etme sorunu başladı, rölantide hiç oynama yok sabit, Karter havalandırma hortumu kontrol edildi, usta sorun yok dedi. Rölanti valfi ve boğaz kelebeği temizlendi; ilk 2 gün rölanti biraz yüksek kaldı, stop etme sona erdi fakat 2 gün sonra araç eski durumuna döndü. Görüştüğüm bir usta, motor ayarı (galiba subap ayarı) bozulmuştur, rölanti valfi ile ilgili değil diyor, sizlerin fikri nedir, nereye baktırayım. Potansiyometre ve km hız sensörü olabilir mi sorun? Usta usta gezmek istemiyorum zaten görüştüğüm çoğu ford ustası bu sorun kronik focus-1, fiesta, ka, mondeo hep var, sonuç alabilen yok diyorlar. Forumu komple taradım, Sıfır rölanti valfi, km hız sensörü ve potansiyometre değişirse sorun bitecek diye düşünüyorum, doğru mudur? Cevap yazanlara teşekkürler. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 2 saat önce Paylaş 2 saat önce arac seyir halinde vitesi boşa atinca devir direkt 900 lere dusuyorsa (hiz sensoru devrede iken 1100 civari seyreder) hiz sensoru calismiyor demektir. bana kalirsa hiz sensoru kablolarinda kisa devre olabilir veya sensorun kendi arızalanmis olabilir. diger parcalara gereken yapilmis zaten Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Şarj dinamosu da ölçtürun. Dalgalanma çok ise voltaj da o da yapıyor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Debriyajının iyi ayrıyor mu. Belki debriyajınız ayırmada sıkıntı vardır Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Km sesnsorunun fisi kolay yerde söküp deneme yapabilirsiniz. Suphelilerden biri de vestinhouse oluyor mk4 fiestalarda. Subap ayari bu araclarda yapilmiyor diye bilirim. Peki stop etmeyi bir anda elektrik keser gibi mi yapiyor yoksa rolantiyi toparlayamayip mi oluyor? Ayrica sifir km sensoru orijinal 2k kusur Rolanti valfi cikma orijinal 2-3k civarı Potansiyemetre bosch sıfır 1k gecmez bilgin olsun 1 saat önce tarihinde Tolgahan Doğru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tolgahan Doğru yazdı: Ayrica sifir km sensoru orijinal 2k kusur Rolanti valfi cikma orijinal 2-3k civarı Potansiyemetre bosch sıfır 1k gecmez bilgin olsun Focus 1 e rölanti valfi aldım sıfır yan sanayii 1400tl diye biliyorum. Orijinal çıkma önermem bu valfi ben parçaladım iç pistonun temizlenmesi mümkün olmayan yerleri var, kirlilik kaynaklı hareket kısıtlaması nedeniyle düzgün çalışmadığı oluyor. Direk sıfırını alsın hiç değişmediyse eğer. Orijinali almayın değmez o paralara. Forscan dan rölanti valfi testi (iac test )var onu yapın devir yükseltiyor mu bakın çalışıyor mu çıkar? Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 53 dakika önce Paylaş 53 dakika önce Forscan rölanti ayarının ilacıdır. İac(rölanti )verisi, İstenilen RPM(dsdrpm) verisi, anlık motor devri(RPM) verilerinin üçü karşılaştırma yapılarak, klima, ve elektriksel yükler açılacak, rölanti valfi açıklığı anlık takip edilecek (RPM)anlık motor devri istenilen devire(dsdrpm) kilitleniyor mu bakılacak hepsi bu kadar. 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 8 dakika önce Paylaş 8 dakika önce Ömer Sarıgül yazdı: Forscan rölanti ayarının ilacıdır. İac(rölanti )verisi, İstenilen RPM(dsdrpm) verisi, anlık motor devri(RPM) verilerinin üçü karşılaştırma yapılarak, klima, ve elektriksel yükler açılacak, rölanti valfi açıklığı anlık takip edilecek (RPM)anlık motor devri istenilen devire(dsdrpm) kilitleniyor mu bakılacak hepsi bu kadar. Maalesef mk4 fiestalara bakacak usta bulunamiyor , bakan usta da bunlardan haberi olmayanlardan oluyor. Rolanti valfi pierburg marka yan sanayi en iyisi diye biliyorum ki o bile randiman vermeyebiliyor. Bu sebeple orijinal cikma parca aractakinden iyi durumda ise takmak daha iyi oluyor benim deneyimledigim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts