İçeriğe Yönlendir

Sorun Lastikte mi Yoksa Arabada mı?

Alpay Köse

Recommended Posts

Alpay Köse

İyi akşamlar arkadaşlar..8 ay önce lastikleri Michelin primacy 4 ile değiştirdim.fotograf attığım yokuşta sıkışık trafikte çıkarken durursam araç çok zor kalkıyor.baska araçlarda aynı yerde bazen sorun yaşıyorlar.gaz verip  kalkmayı deniyorum araç devirsiz baygın bazen stop ediyor.yarim debriyaj yapıp kalmayı deniyorum.eğer devirlenirse patinaj yapmaya başlıyor.zorla çıkıyorum.konvoyla çıktığım zaman öndeki araçlar durursa çok sıkıntı oluyor.ilk kalkışta patinaj cekmezse araç bayılıyor.o yüzden hep uarım debriyaj yapıp bayilirsa tekrar yarım debriyaj çıkıyorum.benzin ve gazda aynı.baski balata yeni sayılır Nedeni ne olabilir.ilk kalkışta gaz yemiyor desem daha doğru olur.daha önce dizel focusum vardı aynı yolda hiç sorun yaşamadım.rot balans ihtiyaci yok.

IMG_20250912_080213.jpg

IMG_20250903_170553.jpg

IMG_20250903_170528.jpg

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

2. C max ım. İlkini sıfır almıştım. Bahsettiğiniz durum kronik maalesef. Araç ağır ve dik yokuşlarda bayılıyor maalesef. Zorlayınca da debriyaj balatasından berbat bir yanık kokusu geliyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Yokuş kalkış desteği yok mu bu araçta, kapalı mı yoksa, sorunsuz çıkması lazım bence.

Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mustafa Yanar yazdı:

Yokuş kalkış desteği yok mu bu araçta, kapalı mı yoksa, sorunsuz çıkması lazım bence.

Var. ama yokuşta kalkışta  bayılıyor.eğer yokuşta durmaz isem sorunsuz çıkıyor.

İnan Çınar yazdı:

2. C max ım. İlkini sıfır almıştım. Bahsettiğiniz durum kronik maalesef. Araç ağır ve dik yokuşlarda bayılıyor maalesef. Zorlayınca da debriyaj balatasından berbat bir yanık kokusu geliyor.

Evet dediğiniz gibi maalesef.yanik kokusu almadım.ama ömrünü kisalttığı kesin

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lastik havalarının doğru olduğundan emin misin. 
Ekitte yazan neyse onu yapmalısın. 
Patinaja bu sebep olabilir.  

Çekiş düşüklüğüne bir şey diyemedim. 
Focus ile vites oranları farklı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Yeni nesil bir çok araçta bu şekilde. Altdevirlerde hiç güç yok. Benzinli Focus 2.5 aracımdada Jetta da aynı. Eğer lastikleriniz sürtünmesi az  yani A sınıfı ise durum dahada vahim oluyor. Araçta alt devir yok lastikte az sürtünme direncine sahip normal olarak ya stop edeceksiniz yada patinaj çekecek . Ben çaresini şöyle buldum;  yokuşlarda AVM çıkış rampalarında acele etmiyorum. Biraz yavaştan alıp önüm boşalınca düzde kalkış yapıp hiç durmadan çıkıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Bu c max benzinli mi? Benzinliyse gaza biraz yükleneceksiniz.Asfaltta kaymaklaşmışsa yapacak bir şey yok.Onkadardan debriyaja bir ley olmaz bence.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Katalitik konvertör boşaltılmış ise de alt devirlerin gücü düşüyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mehmet Ozyurek yazdı:

Lastik havalarının doğru olduğundan emin misin. 
Ekitte yazan neyse onu yapmalısın. 
Patinaja bu sebep olabilir.  

Çekiş düşüklüğüne bir şey diyemedim. 
Focus ile vites oranları farklı olabilir mi?

Yeni lastikciye uğradım.patlamisti.hepsi 34

Mehmet Ozyurek yazdı:

Katalitik konvertör boşaltılmış ise de alt devirlerin gücü düşüyor.. 

Dağılmıştı.2 ay önce değiştirdim.düzde normalde çok seri

Mustafa Yanar yazdı:

Bu c max benzinli mi? Benzinliyse gaza biraz yükleneceksiniz.Asfaltta kaymaklaşmışsa yapacak bir şey yok.Onkadardan debriyaja bir ley olmaz bence.

Akşam iş çıkışı konvoy oluyor.o yüzden hızli çıkamıyorum öndeki araçlara bağlı olarak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Alpay Köse yazdı:

Yeni lastikciye uğradım.patlamisti.hepsi 34

Olması gereken 34 mü.. ?

Bunu lastikçi ne yazık ki bilmez.. 

Qashqai ye 35 basıyorlar ama kitapçık 30 bas diyor.. 

Corsa-e'ye 30 basıyorlar ama kitapçık 36 diyor.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mustafa Erkan yazdı:

Yeni nesil bir çok araçta bu şekilde. Altdevirlerde hiç güç yok. Benzinli Focus 2.5 aracımdada Jetta da aynı. Eğer lastikleriniz sürtünmesi az  yani A sınıfı ise durum dahada vahim oluyor. Araçta alt devir yok lastikte az sürtünme direncine sahip normal olarak ya stop edeceksiniz yada patinaj çekecek . Ben çaresini şöyle buldum;  yokuşlarda AVM çıkış rampalarında acele etmiyorum. Biraz yavaştan alıp önüm boşalınca düzde kalkış yapıp hiç durmadan çıkıyorum. 

İzmir'de trafikte sıkıntı. önüm boşalsın diye beklesem yol geniş hemen birileri sağından solundan önüne geçiyor.saygıda kalmamış 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Olması gereken 34 mü.. ?

Bunu lastikçi ne yazık ki bilmez.. 

Qashqai ye 35 basıyorlar ama kitapçık 30 bas diyor.. 

Corsa-e'ye 30 basıyorlar ama kitapçık 36 diyor.. 

Lastikleri aldığım yer 34 basmıştı arada kontrol için gittiğim yerde 34 basıyor.ben birazda lastiklere kusur buluyorum daha önce Continental kullandım onlarda böyle sorun yaşamadım desem yalan olmaz yol aynı yol

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Alpay Köse yazdı:

Lastikleri aldığım yer 34 basmıştı arada kontrol için gittiğim yerde 34 basıyor.ben birazda lastiklere kusur buluyorum daha önce Continental kullandım onlarda böyle sorun yaşamadım desem yalan olmaz yol aynı yol

Kapı direğinde veya depo kapağında etiket vardır.. ona bakın ve ne diyorsa onu yapın. 

Michelin kısmına hiç girmek istemiyordum ama siz girmişsiniz. Sürekli bir aksiyon o lastikler. Ben beğenmiyorum.

Ya frende abs erken devreye girer, yada kalkışta patinaj eder. 

Ancak uzun ömürlüdür. yakıt tüketimi düşüktür.. 

Yani alırken ne aldığını bilerek almalısın, tercihlerini belirleyip ona göre almalısın. 

Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kapı direğinde veya depo kapağında etiket vardır.. ona bakın ve ne diyorsa onu yapın. 

Michelin kısmına hiç girmek istemiyordum ama siz girmişsiniz. Sürekli bir aksiyon o lastikler. Ben beğenmiyorum.

Ya frende abs erken devreye girer, yada kalkışta patinaj eder. 

Ancak uzun ömürlüdür. yakıt tüketimi düşüktür.. 

Yani alırken ne aldığını bilerek almalısın, tercihlerini belirleyip ona göre almalısın. 

Teşekkürler Mehmet bey.kontrol edeceğim.michelin aldığıma pişmanım patinaj olayı doğru.tek iyi yanı ıslak zeminde daha iyi yol.tutuyor.ama zaten yılda kaç gün yağmur yağıyor ki.bu arada chatcbt sordum.oda güzel yanıt verdi.ekliyorum

Screenshot_2025-09-13-15-52-00-788_com.openai.chatgpt.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lastik ölçünü ve araç tipini de belirterek lastik basınçlarını sorsana merak ettim :)

Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mehmet Ozyurek yazdı:

Lastik ölçünü ve araç tipini de belirterek lastik basınçlarını sorsana merak ettim :)

Screenshot_2025-09-13-16-36-26-224_com.openai.chatgpt.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Michelin parasının lastiği değil bence de, atmosferik 1.6 cmax ağırdır da üstelik.Yaşadığınız sorunu İzmirin yokuşlu semtlerini bildiğim için gayet iyi anlıyorum.O yollar frenle inildiği için artık yağ gibi olmuştur.Focusla üzerinde 4 yıllık michelin lastikle iniş aşağı frene aşırı yüklenmesem kuru havada az daha taksiye arkadan giriyordum.Lastiklerin dişleri de iyiydi.Bir daha michelin almadım sonra.Şu an tercihim sıfır lastikte ucuzunu alacaksam lassa, iyisini alacaksam Continental.Kafanıza takmayın, mutlaka başka rota varsır orası için.Michelini 2.elde satıp daha iyi bir lastik alın.Debriyajı bitiririm diye de korkmayın.Sonuçta ömürlü parça.Aracınızın kavrama noktasını iyi tespit edip sabit devirde hafif gazlayarak mümkün olan en yavaş şekilde debriyajdan ayağınızı çekin ve araç yürüyünce  gaza çok  yüklenmeyin.Buji ve filtre bakımlarını ihmal etmeyin.motor  aksamıyla ilgili hata kodu varsa önemseyin.Hataları giderin.

Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mustafa Yanar yazdı:

Michelin parasının lastiği değil bence de, atmosferik 1.6 cmax ağırdır da üstelik.Yaşadığınız sorunu İzmirin yokuşlu semtlerini bildiğim için gayet iyi anlıyorum.O yollar frenle inildiği için artık yağ gibi olmuştur.Focusla üzerinde 4 yıllık michelin lastikle iniş aşağı frene aşırı yüklenmesem kuru havada az daha taksiye arkadan giriyordum.Lastiklerin dişleri de iyiydi.Bir daha michelin almadım sonra.Şu an tercihim sıfır lastikte ucuzunu alacaksam lassa, iyisini alacaksam Continental.Kafanıza takmayın, mutlaka başka rota varsır orası için.Michelini 2.elde satıp daha iyi bir lastik alın.Debriyajı bitiririm diye de korkmayın.Sonuçta ömürlü parça.Aracınızın kavrama noktasını iyi tespit edip sabit devirde hafif gazlayarak mümkün olan en yavaş şekilde debriyajdan ayağınızı çekin ve araç yürüyünce  gaza çok  yüklenmeyin.Buji ve filtre bakımlarını ihmal etmeyin.motor  aksamıyla ilgili hata kodu varsa önemseyin.Hataları giderin.

Teşekkürler önerin için.arac bakımlarını 9000km yaptırıyorum.dediğiniz gibi farklı bir rotayı bende düşündüm.izmir trafiği berbat.yollar berbat.Antalya gelmiştim İzmir'in yanında Paris gibi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...