Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mertol Kip yazdı: Jant ebat değişikliği ile tüketim arasında ne alaka var? Jant ölçüsü büyüdükçe enerji tüketimi artıyor yani normalde olması gereken bu mesela Tesla model y web sayfasında her iki jant türüne ait tüketim verileri var işbu sebeple TOGG verdiği değerlerde bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz Yorum bağlantısı
Mertol Kip 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Jant ölçüsü büyüdükçe enerji tüketimi artıyor yani normalde olması gereken bu mesela Tesla model y web sayfasında her iki jant türüne ait tüketim verileri var işbu sebeple TOGG verdiği değerlerde bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz Mabadımız dışında bir kaynak varsa okumak dinlemek isterim. Yuvarlanma çapı değişmedikce, toplam ağırlık (jant + lastik) değişmedikceö sürtünme alanı değişmedikce, jantın tasarımı çok saçma salak olmadıkça tüketime etkisi sıfır. Ali Cihangiroğlu yazdı: Maviyi alalı çok oldu be Smith Şimdi anlaşıldı. Yutacaktın müdür sen yanlış anlamışsın Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mertol Kip yazdı: Mabadımız dışında bir kaynak varsa okumak dinlemek isterim. Yuvarlanma çapı değişmedikce, toplam ağırlık (jant + lastik) değişmedikceö sürtünme alanı değişmedikce, jantın tasarımı çok saçma salak olmadıkça tüketime etkisi sıfır. Şimdi anlaşıldı. Yutacaktın müdür sen yanlış anlamışsın Tesla'nın web sayfasına girip ama Amerika sayfasına girip orada kapsülgülasyonunu yaparak menzilin görebilirsin Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Aynı tip Jant ağırlaşınca (büyüyünce) ateleti büyüyor. Etkisini eşdeğer kütleye çevirince atıyorum 1kg’lık fark 1,5kg gibi çalışıyor. Jant tipi değişirse biraz daha değişir. Çünkü atalet değişir ama genel anlamda menzile etki edecek farklar yok denecek kadar azdır Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Tesla'nın web sayfasına girip ama Amerika sayfasına girip orada kapsülgülasyonunu yaparak menzilin görebilirsin Taban geniş Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce bu arada jantın yanında lastik de önemli. lastik de hafif bir şey değil. jant küçülünce lastik yanağı büyüyünce menzile etkisi daha da azalır Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Tesla'nın web sayfasına girip ama Amerika sayfasına girip orada kapsülgülasyonunu yaparak menzilin görebilirsin Tesla'nın amerikada sattığı arabanın bizdeki ile alakası olmaması dışında bir sorun yok aslında. Mesela motor gücünden başla istersen. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mesela şu iki ebat arasında jant tasarımında ve toplam ağırlıklarında çok asimetrik bir fark yoksa tüketim farkı oluşmaz. (Aynı model lastiği kullandığını varsayıyorum) Binde 2buçukluk tüketim farkı olma ihtimalini dert eden adama akbil benden hediye. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mertol Kip yazdı: Tesla'nın amerikada sattığı arabanın bizdeki ile alakası olmaması dışında bir sorun yok aslında. Mesela motor gücünden başla istersen. 18 ve 19 aynı motor birebir. Kaldı ki aynı araçlar. Dual motor bizde de var Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 saat önce Paylaş 1 saat önce 1- Jantın çapına( jant büyüdükçe açısal momentum artar- r e bağlı) 2- Jantın ağırlığına ( kütle arttıkça açısal momentum artar.) 3- Lastik ağırlığına ( kütle) 4- Lastik yuvarlanma direncine( Lastik hareket ederken enerji kaybı olur, lastik tipine göre bazı lastikler daha rahat yuvarlanır.) 5- Az da olsa ince lastik hava sürtünmesini azaltıp hava direncini düşürür. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Subaru satılıyor mu Türkiye'de? Az da olsa evet. Doğan Arşiray yazdı: soltera satıyorlar. güzel araba. kocaman. 1.6 milyon olan araba ne oldu da 2 milyon oldu ki? 2.0 e-boxer alırım elektrikli değil. 2021 model kafi. fiyat konusu evet sıfırları ÖTV vs. artınca alttakiler de artıyor. 1.1m e XV alacam diye yola çıktım araçlar 1.3e çıktı. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 40 dakika önce Paylaş 40 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: 18 ve 19 aynı motor birebir. Kaldı ki aynı araçlar. Dual motor bizde de var Bizdeki juniperler 160kW değil mi? Amerikanyadaki ikiliyi mi karşılaştırıyoruz? Ben mi yanlış anladım? Mehmet Göktürk yazdı: Dandik araba. Onur Demir yazdı: 2.0 e-boxer alırım elektrikli değil. 2021 model kafi. fiyat konusu evet sıfırları ÖTV vs. artınca alttakiler de artıyor. 1.1m e XV alacam diye yola çıktım araçlar 1.3e çıktı. Ayık mısın yoksa kafan güzel mi? Ona göre cevap verip vermemeye karar verecem Yorum bağlantısı
Recommended Posts