Mehmet Göktürk Perşembe 13:08 Paylaş Perşembe 13:08 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bunu yazan vatandaşa neden biraz uyguna verilmiyor diye yazmış. Ucuz algısı oluşabilir diye düşünebilir pazarlamadaki bebeler. Bir de tedarik sorunu mu var acaba diyorum. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Perşembe 14:23 Paylaş Perşembe 14:23 Beyaz ve kırmızı renklerin olmaması da ilginç. Maliyetleri düşürmek için renk seçeneklerini sınırlı tutuyorlar. Eskiden 20 tane renk seçeneği olurdu bazı araçlarda. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 14:26 Paylaş Perşembe 14:26 Evren Erakçora yazdı: Beyaz ve kırmızı renklerin olmaması da ilginç. Maliyetleri düşürmek için renk seçeneklerini sınırlı tutuyorlar. Eskiden 20 tane renk seçeneği olurdu bazı araçlarda. Plaza bebe durumları bence. Kırmızı beyaz “banal duruyo” demiştir biri 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 18:23 Paylaş Perşembe 18:23 Çağlar Bayur yazdı: byd nin kendi devletinden aldığı teşvikler daha da fazla(dır) ytd çin’de arka sokaklarda 15 bin dolarlık arabayı 5 bin dolara satıyorlarmış 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce (düzenlendi) sadeleştireyim biraz, ürettiğini sen alamayacaksınki talep düşsün enflasyon düşsün, ürettiğini, senin alamadığını dışarı satacaksınki kasaya para girsin, işin özeti bu bence.... 20 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: arabanın kaskosu yoku yahu? neden yetkili servis yapmamış? güzel hizmet o ayrı tabi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Doğan Arşiray yazdı: arabanın kaskosu yoku yahu? neden yetkili servis yapmamış? güzel hizmet o ayrı tabi. kaskosuzmuş, iyi cesaret, çok ağır hasarı yok ama dediğine göre servis 1.3 milyon çekmiş, bunlar 300 bine halletmiş, tabi garanti vardıysa artık yok ve yapılan işte garantisiz sanırım, Servet detay versin, kasko olmadan yeni bir araca binilmez, hele pilliye asla.. iyi alev almamış, alsa bitti, birde piller ters diyor bu nasıl iş? 20 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Bu kadar elektronik parçaya iki vida sökerek ulaşılabiliyor ve ilk darbede hasar alabilecek bir yerde. Su girse sonucu düşünemiyorum. Ali Cihangiroğlu yazdı: Şimdi Bu kadar elektronik parçaya iki vida sökerek ulaşılabiliyor ve ilk darbede hasar alabilecek bir yerde. Su girse sonucu düşünemiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Üçtüz iyi para. Fatuea yok vergi yok mis gibin. Az kaldı az 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Servet Aydın yazdı: Üçtüz iyi para. Fatuea yok vergi yok mis gibin. Az kaldı az iyi tabi, pilli alacağız sende köşe olacaksın, emeklide olmazsın artık ohhh ne güzel Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Doğum oranı 1,35 3-5 çocuğa vergiden indirim tokiden sıfır faizli ev çalışmayan anne yardımı güncel 40.000 lira yapılsa doğum oranı patlar. Ama bu kalıcı ve sürdürülebilir değil. çokça güvenlikli park anne baba bol çocuk izni ücretsiz güvenlikli bol kreş anne babanın sosyal aktivitilerine destek amaçlı hafta sonu, kısa süreli yatılı kreşleri ücretsiz okul servisi ve mesai bitimine kadar okulda durma bunlar olursa nüfus artışı kalıcı olur. neden buraya yazdım. Togg için 3-5 çocuklu aileye övt indirimi konuşuluyor Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Zeki olmayan avantacıların değil zeki adamların çocuk yapması lazım. Nijerya gibi bir nüfusun hiçbir faydası olmaz o yardımlara tenezzül edip çocuk yapandan hayır gelmez çocuğunu da yetiştirmez. üniversite mezunu (4 yahut 2 sene) karı koca ikisi de çalışıyorsa işlerini koruma kaydıyla ciddi bir evlilik yardımı verilebilir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Zeki olmayan avantacıların değil zeki adamların çocuk yapması lazım. Nijerya gibi bir nüfusun hiçbir faydası olmaz o yardımlara tenezzül edip çocuk yapandan hayır gelmez çocuğunu da yetiştirmez. üniversite mezunu (4 yahut 2 sene) karı koca ikisi de çalışıyorsa işlerini koruma kaydıyla ciddi bir evlilik yardımı verilebilir. hocam üniversite okumak şart değil. eğitimsiz ama çalışan anne babanın çocuğunu kreşlerde, okullarda devlet doğru eğitimi vererek faydalı yapabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam üniversite okumak şart değil. eğitimsiz ama çalışan anne babanın çocuğunu kreşlerde, okullarda devlet doğru eğitimi vererek faydalı yapabilir. Aileye destekten bahsediyorum ben. Son dediğin doğru tabi. 2/4 sene okumak bence şart. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Aileye destekten bahsediyorum ben. Son dediğin doğru tabi. 2/4 sene okumak bence şart. okurken de çalışabilir. Bence bankada vezne olmak için 2 yıl bile okumaya gerek yok hocam. Ticaret lisesi yeterli 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: okurken de çalışabilir. Bence bankada vezne olmak için 2 yıl bile okumaya gerek yok hocam. Ticaret lisesi yeterli iyi bir vatandaş birey olması için gerek var. işçi de olabilir ama belli bir kültüre sahip olması için okunacak. Tarih okusun felsefe okusun vs. ama okusun. Yani yeterli değil. Bu net. Tartışacak bir konu değil. Kaynakları inceleyebilirsin. Türkiyeye bu kadar üniversite fazla diyenler halt etmiş. Daha fazlası lazım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Bizim toplumda genelde olan bence şu; söz meclisten dışarı, ana babadan ne öğrendiyse öyle kalıyor çocuk, ana baba cahilse oda öyle devam ediyor, üstüne okuma araştırma huyu olmayan bir çevreyide ekle, genelde böyleyiz ne yazıkki, bu olmayınca üzerine birşey eklenmiyor... 1000 senedir aynıyız dedikleri bu yüzden, hayatı boyunca kendini geliştirmeyen bireyler geçen süre zarfında karşılarına şans eseri çıkan bilgi kırıntılarıyla ne yapıyorlarsa yapıyorlar, kendini geliştiren insan sayısı çok az, bizim ana açığımızda bu zaten, yani öğrenme gelişme yok, bu bireylerin çocuklarıda aynı, toplum değişemiyor, buna yanlış eğitim sistemi, yapılan iyi şeyleri anlamayan başka yere çeken boş bireylerin kösteklemesinide ekle, gelişmiyor bu toplum, birde çevrenden gelen bizden dahada geride olanlar var, anladınız sanırım, birde onlarla uğraşıyoruz... Şimdi şimdi çağın gereği olan bilgiye erişim kolaylığı sayesinde sanki biraz ufku açılmaya başladı toplumun, oda isteyerek değil ha, hayat zorladı buna, şuan bunuda kösteklemek için uğraşanlar var hatta, sonuç olarak ileriye gidemeyen bir toplumuz, 100 senede geriye gittik kültürel bir yozlaşmaya uğradık.... Türkiyeye adam gibi eğitim lazım, ilk önce temel eğitim, kuşağı düzelteceksin, düzgün eğitim ve ahlak yardımlaşma, başkasının hakkına saygı duyma ve koruma, aşılayacaksın çoçuğa, ilk okulda sadece ağırlıklı bu öğretilmeli, hemen matematik vs. değil, tabii bunlar kendiliğinden olmaz, bu siyasetlede zor, bunu ancak Millet isterse yapar, birlik olmak dur demek zorundayız artık, neyseki zorlada olsa dünyayı görebilmemiz kolaylaştı, internet saysesinde, bu durum toplumun gözünü açmaya başladı, daha doğrusu genç neslin gözünü, sorgulama başladı en önemlisi, devamının gelmesi lazım, bunu sağlayacak güçte Milletin kendisi, kendi kendine olmaz çünki, izin vermezler! Zorunlu eğitimde olacak zorunlu Askerikte, herşey zorunlu olacak, ama bunu denetleyecek olanda Millet olmalı, bireyler isteyecek, yoksa herşeyi Hükümetlere bırakırsan anında bozulur, bunu Millet isteyecek ve Devlet politikası olacak bu durum, kim gelirse gelsin bunun dışına çıkamayacak, düşünse bile Devlet anında dur diyecek, taki Toplum kendi kendine gidene kadar, bu içimize işleyene kadar ! Muassır medeniyete ermiş bir Millet, belli bir kültürel ve ekonomik konuma ulaşmış bir Millet bir daha geriye dönmez zaten, bizde asıl engellenen şeyde bu oldu hep, 80 senedir aynı terane, artık yeter demeli toplum! Ama öncesi olacaktan kaçış bence yok gibi, ektiğini biçecek bu toplum, dayağın hasını yiyecekki elindekinin değerini öğrensin, dayağı yemeden akıllanmayacağız, önce dayak sonra Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi bir uyanış yaşamadan düzelmez bu toplum! 1 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bizim toplumumuz kolay kolay medeni olamaz. Her yerden içerisi dışarısı sosyal medyasından ahlaksızlık pompalanıyor. Dışarıya bakıyoruz toplum içler acısı halde sevgi saygı sıfır tiksinç. Üniversite ile düzelecek bir halta benzemiyor bu düzen. Bence öncelikle japon usulü ahlak dersleri verilmeli, çocukların çekirdekten iyi bir kişiliğe ulaşacak kadar sağlıklı eğitim daha yarayisli olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 dakika önce Paylaş 31 dakika önce Ömer Sarıgül yazdı: Bizim toplumumuz kolay kolay medeni olamaz. Her yerden içerisi dışarısı sosyal medyasından ahlaksızlık pompalanıyor. Dışarıya bakıyoruz toplum içler acısı halde sevgi saygı sıfır tiksinç. Üniversite ile düzelecek bir halta benzemiyor bu düzen. Bence öncelikle japon usulü ahlak dersleri verilmeli, çocukların çekirdekten iyi bir kişiliğe ulaşacak kadar sağlıklı eğitim daha yarayisli olur. İstatistik yap. Üniversite mezunu olanlar daha iyi durumda. Çocukları öğretmenler yetiştirecek. Formasyonla temel bilimleri öğretmen yapma. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 dakika önce Paylaş 29 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: iyi bir vatandaş birey olması için gerek var. işçi de olabilir ama belli bir kültüre sahip olması için okunacak. Tarih okusun felsefe okusun vs. ama okusun. Yani yeterli değil. Bu net. Tartışacak bir konu değil. Kaynakları inceleyebilirsin. Türkiyeye bu kadar üniversite fazla diyenler halt etmiş. Daha fazlası lazım. ahlaklı olsun, azcık tarih, sosyal kültürü olsun yeter. Bunlar için yüksekokula gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 dakika önce Paylaş 23 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ahlaklı olsun, azcık tarih, sosyal kültürü olsun yeter. Bunlar için yüksekokula gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Olmuyor.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts