İçeriğe Yönlendir

Togg T10F Çıktı.

Ahmet Kaleli

Recommended Posts

Ali Darbaz
Mertol Kip yazdı:

Jant ebat değişikliği ile tüketim arasında ne alaka var? 

Jant ölçüsü büyüdükçe enerji tüketimi artıyor yani normalde olması gereken bu mesela Tesla model y web sayfasında her iki jant türüne ait tüketim verileri var işbu sebeple TOGG verdiği değerlerde bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Darbaz yazdı:

Jant ölçüsü büyüdükçe enerji tüketimi artıyor yani normalde olması gereken bu mesela Tesla model y web sayfasında her iki jant türüne ait tüketim verileri var işbu sebeple TOGG verdiği değerlerde bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz

Mabadımız dışında bir kaynak varsa okumak dinlemek isterim. 

Yuvarlanma çapı değişmedikce, toplam ağırlık (jant + lastik) değişmedikceö sürtünme alanı değişmedikce, jantın tasarımı çok saçma salak olmadıkça tüketime etkisi sıfır. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Maviyi alalı çok oldu be Smith :)

Şimdi anlaşıldı. Yutacaktın müdür sen yanlış anlamışsın :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mertol Kip yazdı:

Mabadımız dışında bir kaynak varsa okumak dinlemek isterim. 

Yuvarlanma çapı değişmedikce, toplam ağırlık (jant + lastik) değişmedikceö sürtünme alanı değişmedikce, jantın tasarımı çok saçma salak olmadıkça tüketime etkisi sıfır. 

Tesla'nın web sayfasına girip ama Amerika sayfasına girip orada kapsülgülasyonunu yaparak menzilin  görebilirsin

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aynı tip Jant ağırlaşınca (büyüyünce) ateleti büyüyor. Etkisini eşdeğer kütleye çevirince atıyorum 1kg’lık fark 1,5kg gibi çalışıyor. Jant tipi değişirse biraz daha değişir. Çünkü atalet değişir

ama genel anlamda menzile etki edecek farklar yok denecek kadar azdır

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Tesla'nın web sayfasına girip ama Amerika sayfasına girip orada kapsülgülasyonunu yaparak menzilin  görebilirsin

Taban geniş

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bu arada jantın yanında lastik de önemli. lastik de hafif bir şey değil. jant küçülünce lastik yanağı büyüyünce menzile etkisi daha da azalır

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Darbaz yazdı:

Tesla'nın amerikada sattığı arabanın bizdeki ile alakası olmaması dışında bir sorun yok aslında. Mesela motor gücünden başla istersen. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Mesela şu iki ebat arasında jant tasarımında ve toplam ağırlıklarında çok asimetrik bir fark yoksa tüketim farkı oluşmaz. (Aynı model lastiği kullandığını varsayıyorum)

Binde 2buçukluk tüketim farkı olma ihtimalini dert eden adama akbil benden hediye.

image.png.1dd021a66be598f895045cf40a0da096.png

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mertol Kip yazdı:

Tesla'nın amerikada sattığı arabanın bizdeki ile alakası olmaması dışında bir sorun yok aslında. Mesela motor gücünden başla istersen. 

18 ve 19 aynı motor birebir. Kaldı ki aynı araçlar. Dual motor bizde de var

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

1- Jantın çapına( jant büyüdükçe açısal momentum artar- r e bağlı)

2- Jantın ağırlığına ( kütle arttıkça açısal momentum artar.)

3- Lastik ağırlığına ( kütle)

4- Lastik yuvarlanma direncine( Lastik hareket ederken enerji kaybı olur, lastik tipine göre bazı lastikler daha rahat yuvarlanır.)

5- Az da olsa ince lastik hava sürtünmesini azaltıp hava direncini düşürür. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Çağrı Alaf yazdı:

Subaru satılıyor mu Türkiye'de?

Az da olsa evet. 

Doğan Arşiray yazdı:

soltera satıyorlar. güzel araba. kocaman.

1.6 milyon olan araba ne oldu da 2 milyon oldu ki?

2.0 e-boxer alırım elektrikli değil. 2021 model kafi. 

fiyat konusu evet sıfırları ÖTV vs. artınca alttakiler de artıyor.

1.1m e XV alacam diye yola çıktım araçlar 1.3e çıktı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

18 ve 19 aynı motor birebir. Kaldı ki aynı araçlar. Dual motor bizde de var

Bizdeki juniperler 160kW değil mi? Amerikanyadaki ikiliyi mi karşılaştırıyoruz? Ben mi yanlış anladım?

Mehmet Göktürk yazdı:

IMG_2230.png

IMG_2229.png

Dandik araba. 

Onur Demir yazdı:

2.0 e-boxer alırım elektrikli değil. 2021 model kafi. 

fiyat konusu evet sıfırları ÖTV vs. artınca alttakiler de artıyor.

1.1m e XV alacam diye yola çıktım araçlar 1.3e çıktı. 

Ayık mısın yoksa kafan güzel mi? Ona göre cevap verip vermemeye karar verecem :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mertol Kip yazdı:

aboo sen ne yaptın öyle, yutma dışında seçenekmi varmış :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Önceden yazılanları okuyamadım, alınmak istenirse uzun menzilli olanı alınabilir, ama özellikler eklenince fiyat artıyor.

Standart menzilli olanını ilk defa elektirkliye geçecek olan, sedan Togg bekleyen ve şehir içinde  200 km civarında kullanılacak olan alabilir. Standart olanın fiyatı fena değil.

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

şehir içinde suv a koca sedana ne gerek varki, ülem Togg çıkarsana ufak araç :angry:

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Mertol Kip yazdı:

Ayık mısın yoksa kafan güzel mi? Ona göre cevap verip vermemeye karar verecem :)

iş yerideyim ve ayıkım :) 

ilk çıkış yerim buydu. 4x4 gayete güzel bir arabaydı. 2018-2020 exclusive XV almayı çok istedim. sonra f/p saçma seviyelere evrilince vaz geçtim zaten. Vitarada hep gündemimdeydi mesela.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

fiyatlara aşırı tepki oldu. bakalım değişiklik olacak mı? aslında neden teşviksiz olduğuna tepki oldu. bu ne yaman çelişki dendi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

fiyatlara aşırı tepki oldu. bakalım değişiklik olacak mı? aslında neden teşviksiz olduğuna tepki oldu. bu ne yaman çelişki dendi

yapsınlar yüzde 70 kredi. 0 a yakın taksit. yazsınlar sıraya insanları 3 ay sonraya 4 ay sonraya. mis.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

yapsınlar yüzde 70 kredi. 0 a yakın taksit. yazsınlar sıraya insanları 3 ay sonraya 4 ay sonraya. mis.

üretim bandını artırabilir mi?

togg parçalarının siparişi artmaya müsait mi?

insanları kaç ay bekletebilirler?

bugüne kadar bunların hazırlığı yapılmalıydı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...