İçeriğe Yönlendir

Getz mi Fiesta mı?

Mert Uslu

Recommended Posts

Mert Uslu

Arkadaşlar selamlar iyi günler. 

Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. 

Bizim 97 model bir broadwayimiz var ilk aracımız. 

Ancak öyle çok biniyor da değiliz, belki 10 yılda 30 bin KM yapmamışızdır. 

Şimdi ben bu arabayı yükseltelim dedim ama çok paraya kaçmak istemiyorum, para mesele değil ancak dedim ya 10 yılda 30 bin yapmıyoruz gittiğimiz yer belli bindiğimiz yol belli o yüzden araba konusunda çok masraf edip boş yere para harcamak istemiyorum. Arabayı bir yatırım olarak görmüyorum arabaya vereceğimiz 200-300 bin fazlayı altın almak daha mantıklı geliyor. 

Zaten bizim araçta hiçbir şey olmadığı, dümdüz 4 teker 4 koltuk olduğu için en ufak özellik bize iyi gelecektir diye düşünüyorum.  

Bütçe olarak 400 bin tl ve altında kalmak istiyorum. 

Şuanda aklıma yatan 2 model Getz ve Fiesta modelleri. 

Biraz da peugeot 307. 

Çok usta şöför değilim, zaten arabayı keyif için keyif alarak sürmek isterim trafikte park ederken vs. zorlanmak istemiyorum broadway 10 metre araba hiçbir yere sığmıyor o yüzden böyle topak gibi küçük arabalara merakım var. Hatta olursa otomatik olsun istiyorum. 

Şimdi bu üç arabadan hangisini önerirsiniz benim durumumda birisi için; ek olarak lütfen model belirtirken tam belirtin yani sadece Getz değil Getz 1.3 GLS benzin gibi belirtin çünkü insanlar sallıyorum "efsane kasa corolla" yazıyor abi bu efsane kasa ne ben bunu nasıl bulacağım bir nokta kaç, yılı kaç, benzin tipi kaç hiçbir şey yazmıyorlar lütfen öyle yapmayın. 

Ve ek olarak bu tarz bir araba alırken nelere bakmalıyım önerileriniz varsa açığım. 

şimdiden çok teşekkürler elinize sağlık. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Ben bu yaşta otomatik almazdım , düz vites punto , fiesta , corsa  , getz,  clio , sedan olacaksa linea , megane bakılabilir. 

Ben olsam boyaya takılmam , önce sahibine sonra yürüyen ve motora baktırırım . 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mert Uslu yazdı:

Arkadaşlar selamlar iyi günler. 

Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. 

Bizim 97 model bir broadwayimiz var ilk aracımız. 

Ancak öyle çok biniyor da değiliz, belki 10 yılda 30 bin KM yapmamışızdır. 

Şimdi ben bu arabayı yükseltelim dedim ama çok paraya kaçmak istemiyorum, para mesele değil ancak dedim ya 10 yılda 30 bin yapmıyoruz gittiğimiz yer belli bindiğimiz yol belli o yüzden araba konusunda çok masraf edip boş yere para harcamak istemiyorum. Arabayı bir yatırım olarak görmüyorum arabaya vereceğimiz 200-300 bin fazlayı altın almak daha mantıklı geliyor. 

Zaten bizim araçta hiçbir şey olmadığı, dümdüz 4 teker 4 koltuk olduğu için en ufak özellik bize iyi gelecektir diye düşünüyorum.  

Bütçe olarak 400 bin tl ve altında kalmak istiyorum. 

Şuanda aklıma yatan 2 model Getz ve Fiesta modelleri. 

Biraz da peugeot 307. 

Çok usta şöför değilim, zaten arabayı keyif için keyif alarak sürmek isterim trafikte park ederken vs. zorlanmak istemiyorum broadway 10 metre araba hiçbir yere sığmıyor o yüzden böyle topak gibi küçük arabalara merakım var. Hatta olursa otomatik olsun istiyorum. 

Şimdi bu üç arabadan hangisini önerirsiniz benim durumumda birisi için; ek olarak lütfen model belirtirken tam belirtin yani sadece Getz değil Getz 1.3 GLS benzin gibi belirtin çünkü insanlar sallıyorum "efsane kasa corolla" yazıyor abi bu efsane kasa ne ben bunu nasıl bulacağım bir nokta kaç, yılı kaç, benzin tipi kaç hiçbir şey yazmıyorlar lütfen öyle yapmayın. 

Ve ek olarak bu tarz bir araba alırken nelere bakmalıyım önerileriniz varsa açığım. 

şimdiden çok teşekkürler elinize sağlık. 

hepsi aynı temizlikte ise 307, yoksa fiesta alırdım.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mert Uslu yazdı:

broadway 10 metre araba hiçbir yere sığmıyor

Broadway günümüz otomobillerine göre oldukça ufak, güncel B sınıflarıyla çok uzunluk farkı olacağını sanmıyorum.

Zamanında da kullanımı çok pratik olarak nam salmışlardı zaten.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mert Uslu yazdı:

broadway 10 metre araba hiçbir yere sığmıyor

:shok:

Alacağınız araçlar broadwaydan küçük görünebilir ancak teknik olarak küçük olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Broadway manevra kabiliyeti bunlardan iyidir. 9.8 m dönüş çapı.  (Focus 11m mesela. ) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Getz ve fiesta kullandım.Konfor ve yol tutuş olarak fiesta derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Az km yapılacaksa benzinli tavsiye ediyorum.  Mümkünse hiç LPG takılmamış olsun. Yatırım amaçlı olmayacak ise ağır kazası olmayan  bir Fiesta mantıklı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Benzinli manuel fiesta. Temiz olsun ister 1,4 ister 1,25 fark etmez.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...