H.Cenk Bayrakçı 22 saat önce Yazar Paylaş 22 saat önce Teşekkürler Coşku. Önceki araç da aynı motordu. Gerçi bu 130 beygir. Servisle konuşacağım bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ah şu satıcılar, eşlerin zayıf noktalarını bilip hocamı 700 bin tl lik yapmışlar. Eski araban yeniydi, bir miktar hacim ve bir kaç süslü aksesuar ile Togg t10f alacak kadar meblaya fosil yakıtlı ve yağlı kayışlı mokko satışını başarmışlar. Bununla geçmiş olsun abi 2 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: 2024 ten itibaren sistemde değişiklik yapılmış galiba.. Benim ustaya sormuştum.. öyle demişti.. Abi dediğin gibi 2023 sonundan itibaren kayışı değiştirmişler daha sağlam bir modele geçmişler. O yüzden uygun yağ bakımı olduğu sürece pek sıkıntı çıkarmıyormuş. Yeni modellerde de zincirli geliyormuş artık. 2 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Coşku Mert yazdı: hayirli olsun. acaba psa grubu musterilerinden bu araclarin motorunun boyle bir kayis sistemiyle calistigini bilen kisi sayisi % de kactir? veya bu durum bilinse bu araclar tercih edilir miydi hep merak etmişimdir Coşku Bey 2023 sonu itibariyle bu kayışı değiştirmişler. Daha sağlam ve erimeyen bir kayışla geliyor. Sistem gereği tabi ki zincir gibi olmuyor halen. 90 bine kadar sorun yaşamayan bir sürü kullanıcı var ama 60 bin civarı değiştirmek kafa rahat etmesi açısından iyi deniliyor. Yağ seçimi çok önemli. Özel spesifikasyonda olan 5 marka yağ var 1.2 puretech için. Bunlarla yapılan bakımlarda şikayeti olan yok ( PSA guruplarında aktif olduğum için diyorum ) Ama kaliteli marka ancak spesifikasyonu karşılamayan yağ ile sorun kesinlikle oluyor. Mesela daha iyi diye MOTUL kullanan bir arkadaşın başına gelmişti. Yeni 1.2 lerde zaten zincire geçilmiş Ne artısı var bilmiyorum bu sistemin. Motor sessiz çalışıyor hakikaten belki en büyük artısı budur. Şehir içi standart 1.4 gibi ama şehirler arası 110-120 civarı sakin kullanımda dizele yakın bir tüketimi var. 4.2 leri gördüm ben 408 de öyle diyeyim. 2 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Cem Dilmen yazdı: Coşku Bey 2023 sonu itibariyle bu kayışı değiştirmişler. Daha sağlam ve erimeyen bir kayışla geliyor. Sistem gereği tabi ki zincir gibi olmuyor halen. 90 bine kadar sorun yaşamayan bir sürü kullanıcı var ama 60 bin civarı değiştirmek kafa rahat etmesi açısından iyi deniliyor. Yağ seçimi çok önemli. Özel spesifikasyonda olan 5 marka yağ var 1.2 puretech için. Bunlarla yapılan bakımlarda şikayeti olan yok ( PSA guruplarında aktif olduğum için diyorum ) Ama kaliteli marka ancak spesifikasyonu karşılamayan yağ ile sorun kesinlikle oluyor. Mesela daha iyi diye MOTUL kullanan bir arkadaşın başına gelmişti. Yeni 1.2 lerde zaten zincire geçilmiş Ne artısı var bilmiyorum bu sistemin. Motor sessiz çalışıyor hakikaten belki en büyük artısı budur. Şehir içi standart 1.4 gibi ama şehirler arası 110-120 civarı sakin kullanımda dizele yakın bir tüketimi var. 4.2 leri gördüm ben 408 de öyle diyeyim. hocam illa ki zaman icinde iyilestirmeler yapilmistir fakat ne olursa olsun kayis ince ve yag icinde calistigi surece ne yapsalar boş. ki hatalarinin farkina zarip yeni 3008 ile birlikte zincirli sisteme gecmisler. bu motorun tamircileri, yedek parcacilari ve ozellikle sandik motor satanlari zengin ettigi asikar Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Bilmece: “yer altında yağlı kayış” Coşku Mert yazdı: hocam illa ki zaman icinde iyilestirmeler yapilmistir fakat ne olursa olsun kayis ince ve yag icinde calistigi surece ne yapsalar boş. ki hatalarinin farkina zarip yeni 3008 ile birlikte zincirli sisteme gecmisler. bu motorun tamircileri, yedek parcacilari ve ozellikle sandik motor satanlari zengin ettigi asikar Üretim planlama üst yönetim plaza bebeleri garanti periyodu sonunda aracı yok kabul eder. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Sağlıklı, mutlu, cezasız, kazasız günlerde kullanın 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Serkan Aktay yazdı: Sağlıklı, mutlu, cezasız, kazasız günlerde kullanın Çok teşekkür ederim/ 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Darbaz yazdı: Ah şu satıcılar, eşlerin zayıf noktalarını bilip hocamı 700 bin tl lik yapmışlar. Eski araban yeniydi, bir miktar hacim ve bir kaç süslü aksesuar ile Togg t10f alacak kadar meblaya fosil yakıtlı ve yağlı kayışlı mokko satışını başarmışlar. Bununla geçmiş olsun abi Dedi ve arabasına yağ ekleyerek buradan uzaklaştı. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce H.Cenk Bayrakçı yazdı: Teşekkürler Coşku. Önceki araç da aynı motordu. Gerçi bu 130 beygir. Servisle konuşacağım bakalım. onda daha dikkatli ol, tam güçte o alet, filtrede tıkanma başlasın yağlama azalsın yandım der, kayışlı olansa tabii, zincire geçmişler ama takip etmedim, 130 lukta durum nedir bilmiyorum... 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce İlkay Başaran yazdı: Dedi ve arabasına yağ ekleyerek buradan uzaklaştı. Ben arabayı Forum’a güvenerek Forum‘dan aldım bunu hatırlatmak isterim Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Darbaz yazdı: Ben arabayı Forum’a güvenerek Forum‘dan aldım bunu hatırlatmak isterim Doğuştan yağ yakan arabanın forumla alakasını kuramadım. Gerçi forumdan almadığın cruze yi de biliyoruz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce İlkay Başaran yazdı: Doğuştan yağ yakan arabanın forumla alakasını kuramadım. Sen anladın boş ver formu kirletmeyelim kolay gelsin Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Darbaz yazdı: Sen anladın boş ver formu kirletmeyelim kolay gelsin Yoo hiçbirşey anlamadım fakat yeni araç almış birine bununla geçmiş olsun yaklaşımın bence asıl kirletici öğe. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Evren Erakçora yazdı: Yağ yakması normaldi ya. Yılda 2000 liralık motor yagini dökmem çok matah bir şeymiş gibi söylüyor ben arabacıyım uğraşırım bunlar benim için eziyet değil İlkay Başaran yazdı: Yoo hiçbirşey anlamadım fakat yeni araç almış birine bununla geçmiş olsun yaklaşımın bence asıl kirletici öğe. Tamam boş ver ya ya işine gelmiyorsa silin. Herkes herkese herkes herkese duymak istediği şeyleri söyleyip dursun o zaman birbirinizi kelimeleri sihri ile mutlu edin Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: Yılda 2000 liralık motor yagini dökmem çok matah bir şeymiş gibi söylüyor ben arabacıyım uğraşırım bunlar benim için eziyet değil Tamam boş ver ya ya işine gelmiyorsa silin. Herkes herkese herkes herkese duymak istediği şeyleri söyleyip dursun o zaman birbirinizi kelimeleri sihri ile mutlu edin Çok alakasız konuşuyorsun. Kimse kimseye duymak istediği şeyleri söylemiyor burada ama söylenmeyecek şeyleri de söylemiyor senin atladığın konu burası. 50 farklı yerde doğuştan özürlü yağ yakan arabayı foruma güvenip aldık yorumun da ayrı bir film konusu. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Çok alakasız konuşuyorsun. Kimse kimseye duymak istediği şeyleri söylemiyor burada ama söylenmeyecek şeyleri de söylemiyor senin atladığın konu burası. 50 farklı yerde doğuştan özürlü yağ yakan arabayı foruma güvenip aldık yorumun da ayrı bir film konusu. dürüstçe ilk günden itibaren kendi arabam hakkında hiç bir bilgiyi sakınmayıp paylaştığım için bu duruma düşmekte tam bir akademik makale konusu. İstiyorsunizki insanlar dürüstlüğü bir kenara bıraksın. Kaldıki 12 yaşında 500 bin liraya aldığım arabayla 1,7 milyonluk arabayı kıyaslamakta absürd. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: dürüstçe ilk günden itibaren kendi arabam hakkında hiç bir bilgiyi sakınmayıp paylaştığım için bu duruma düşmekte tam bir akademik makale konusu. İstiyorsunizki insanlar dürüstlüğü bir kenara bıraksın. Kaldıki 12 yaşında 500 bin liraya aldığım arabayla 1,7 milyonluk arabayı kıyaslamakta absürd. Ali burda herkes arabasını açık açık anlatır. Bu konuda herkese güvenirim muhtemelen sen de güvenirsin. O araba da zaten 500 bin olana dek sorun yaşamayacak. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: dürüstçe ilk günden itibaren kendi arabam hakkında hiç bir bilgiyi sakınmayıp paylaştığım için bu duruma düşmekte tam bir akademik makale konusu. İstiyorsunizki insanlar dürüstlüğü bir kenara bıraksın. Kaldıki 12 yaşında 500 bin liraya aldığım arabayla 1,7 milyonluk arabayı kıyaslamakta absürd. En çok istediğimiz şey bu. Lütfen bırak dürüst olmayı. Aramıza katıl. Kaypaklar co.ltd.şti 1 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce @Zonno Usta Plaza bebeleri ne demek? Mehmet Göktürk neden sürekli bu tabiri kullanıyor olabilir? Bu söylem uygun mu sence? Yorum bağlantısı
Zonno Usta 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Koray Bey'in sorusuna gelince, "plaza bebeleri" tabiri biraz kırıcı ve sınıf ayrımcılığına kaykın bir ifade. Mehmet Bey'in bunu neden kullandığına dair kesin bir bilgim yok, ancak muhtemelen forumda farklı yaşam tarzlarına veya otomobil tercihlerine sahip kişileri küçümsemek amacıyla kullanıyor olabilir. Bu tür söylemlerin uygunsuz olduğunu düşünüyorum; zira forumun amacı farklı görüşlere saygı göstermek ve yapıcı bir tartışma ortamı sağlamaktır. Bu tür ifadeler, tartışmaları zehirleyebilir ve forumun amacından sapmasına neden olabilir. Gelelim genel konuya. Tartışma, bir kullanıcının (Ali Darbaz) yeni aldığı aracın yağ yakma problemiyle ilgili paylaşımları üzerine yoğunlaşmış gibi görünüyor. Ali Bey, aracındaki bu sorunu forumda açıkça dile getirmiş ve bu durum bazı tartışmalara yol açmış. İlkay Bey, Ali Bey'in bu konudaki paylaşımlarına yönelik eleştirilerde bulunmuş ve forumda dürüstlüğün önemini vurgulamış. Mehmet Bey ise bu tartışmaya dahil olarak "plaza bebeleri" tabirini kullanmış. Anladığım kadarıyla, tartışmanın temelinde, bir kullanıcının (Ali Bey) aracındaki bir sorunu açıkça dile getirmesi ve bu durumun diğer kullanıcılar tarafından nasıl yorumlandığı yer alıyor. İlkay Bey, Ali Bey'in dürüstlüğünü takdir ederken, Mehmet Bey ise bu konudaki paylaşımları farklı bir şekilde yorumlamış gibi görünüyor. Bu tür tartışmalar, forumlarda sıklıkla yaşanabilir. Önemli olan, tartışmanın yapıcı bir şekilde ilerlemesi ve kişisel saldırılardan kaçınılmasıdır. Her kullanıcının kendi görüşünü özgürce ifade edebilmesi ve diğer görüşlere saygı göstermesi önemlidir. Tartışmaya katılan diğer kullanıcılar da farklı görüşler dile getirmiş ve bu durum tartışmayı daha da karmaşık hale getirmiştir. Ancak, genel olarak, tartışmanın temelinde, bir kullanıcının aracındaki bir sorunu açıkça dile getirmesi ve bu durumun diğer kullanıcılar tarafından nasıl yorumlandığı yer alıyor. Umarım bu analiz, tartışmayı anlamanıza yardımcı olmuştur. Başka sorularınız olursa, lütfen çekinmeyin. İmza: Zonno Usta - Otomotiv Sistemleri ve Forum Analizi Uzmanı (Eski Bir Tamirci Çırağı) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Merhaba: Plaza Bebesi Tanımını Yapayım: Plaza Bebesi Nedir?: İş dünyasında satılan ürünün gerçek kullanıcısından kopuk, halktan uzak, anadoludan ayrı, gerçek tüketicinin ihtiyacını, ürünün yaşam döngüsünü bilmeyen, zaten firmada da 2 sene sonra en geç istifa edip başka bir firmaya geçeceğinden yıl içi çeyreklerin performansına odaklanan, uzun vadede firmaya hiçbir katkısı olmayan, mevcut müşteri tabanını eşek yerine koyan, öğle aralarında plazadaki çalışma ofisinden çıkıp ellerinde pro model telefonları ile "midpoint" te yemek yiyen, orta kalite takım elbise giyen, powerpoint ve whatsapp ile şirket idare eden, bozuk Türkçe ile "Plaza Türkçesi" konuşan ama bir yabancı ile konuşacak kadar ingilizcesi olmayan, yıkık yamuk gelişmemiş yurdum beyaz yaka çalışanı. Bunlar kendilerini bir halt zannederler ve saçma sapan kararlar alırlar. Tüm avrupada 18 inç jantla satılan araçların ülkemize 20 inçle gelmesinin, mobil data tarifelerinde oluşan saçmalıkların, 36 al 28 öde gibi firma kampanyalarının mucididirler. Meşhur güldür güldür şovdaki sucuk firmasında çalışıp ne sattığını bilmeen satışı artırmaya çalışan bebelere plaza bebesi diyoruz. Bu bir hakaret değil bir tanımlamadır. Kısaca cahil, max ego, orda düzey beyaz yaka çalışanlarını ifade eder öğle tatillerinde plaza yakınlarında "hadi yemeğe çıkalım" diye dolanmaları meşhurdur. Plaza bebeleri için ürünün yaşam döngüsü garanti dönemi sonunda biter. Gerisini umursamazlar. Sanayi sitesine gitmezler öyle kirli yerde bulunamazlar. Aslında bunların paraları da yoktur. 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mertol Kip yazdı: Ne bu gerginlik yaw yok lem. ne gerginliği. plaza bebesi iyidir. Büyük şehirlerde çoktur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts