İçeriğe Yönlendir

Kaliteli Branda Mı Ppf Mi ?

Burak Yildirim

Recommended Posts

Burak Yildirim
(düzenlendi)

Arkadaşlar arabayı sadece hafta sonları kullandığım için  birde bulduğu yerde kediler var. Kedi çizmesi ağaç reçinesi vb şeylerden korumak için hangisini tavsiye edersiniz fiyat dışında artıları eksileri nelerdir ? 

tarihinde Burak Yildirim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Güzel bir boya koruma sonrası kaliteli bir pamuklu çarşaf/amerikan bezi serin bence. Ppfin iyisi bugün 80bin civarı tutar minimum. Branda ise zarar veriyor uzun vadede. Yağmurlarda ne düşünülüyor ?

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Hicbiri. Araba bu yaw, eger uzun sure kullanacaksaniz yaz basinda pasta cila yaptirip binersiniz olur biter.

Branda ruzgarda ciziyor, ppf komple boyadan pahali neredeyse. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

yapacak birşey yok sık sık yıkayıp cila. 

Sık sık yıkayıp bol bol boya koruma.

Camlara da güneşlik yeterli olur.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Çağlar Bayur yazdı:

toz koruma, yani az yıkama yılda 3 defa falan 

İşte feraset işte fazilet!

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Arif Demirel

En kaliteli branda bile aracın boyasına zarar veriyor. Rusya gibi soğuk bir yerde belki branda örtülebilir ancak ülkemizde yazın çok sıcak ve gölgede bile olsa araç boyası hava almazsa zarar görür. Farkındaysanız otomobil firmaları bile stoktaki boş arsada yatan araçların sadece tavan ve ön kaput gibi kısımlarına beyaz renk kaplama koyarlar . Bu araçlar zaten 1 aydan fazla güneş altında tutulmaz. Yan kısımlarına kaplama dahi koymazlar çünkü tavan ve kaput gibi güneş ışığı dik gelen kısımlar zaten normalden farklı olarak daha korunmalı olarak üretilir ve boyanın hava alması gereklidir. Şahsen branda da ppf de zararv erir diye düşünüyorum. Eğer öyle olmasaydı adamlar aracı ppf kaplamalı satarlardı misal

Yorum bağlantısı
Tolga özbulut

Ppf yaptırmayın ya vallahi keriz silkeleme gibi görüyorum ben 100 bin TL başlıyor yazık günah insanlar 5 ay çalışıyor o para için ne kaliteli streç film metresi kaç para ki

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Arif Demirel yazdı:

Eğer öyle olmasaydı adamlar aracı ppf kaplamalı satarlardı misal

Adamlar maliyetleri düşürmek için artık eski kalitede boya atmıyorlar araca siz ppf kaplı gönderirlerdi diyorsunuz.

Standart orta sınıf araçlara o paralar harcamak banada mantıklı gelmiyor ama 5-10 mılyonluk aracım olsa o zaman koruma amaçlı ppf yaptırırdım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Uğur Kamil yazdı:

Adamlar maliyetleri düşürmek için artık eski kalitede boya atmıyorlar araca siz ppf kaplı gönderirlerdi diyorsunuz.

Standart orta sınıf araçlara o paralar harcamak banada mantıklı gelmiyor ama 5-10 mılyonluk aracım olsa o zaman koruma amaçlı ppf yaptırırdım. 

çok fena söküyorlar aracı. illa bir arıza bırakıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

PPF yerine seramik kaplama daha mantıklı değil mi? 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

çok fena söküyorlar aracı. illa bir arıza bırakıyorlar. 

Genelleme oldu bu şekilde. İşini hakkıyla yapan yerler var onları tenzih edelim lütfen.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Koray Demir yazdı:

Genelleme oldu bu şekilde. İşini hakkıyla yapan yerler var onları tenzih edelim lütfen.

O da hakkıyla söküyordur. Sökülen bir vida hiçbir zaman geri eskisi gibi bence olmuyor

Yorum bağlantısı
Hakan Berk
Mehmet Ozyurek yazdı:

PPF yerine seramik kaplama daha mantıklı değil mi? 

Ben de bunları düşünüp seramik kaplamaya yönelmiştim. Bildiğim kadarıyla poliüretan PPF materyali, güneş ışığına vs karşı gerçekten korur ama o söküm işlemini düşündükçe (tabi saçma fiyatları da) soğumuştum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

sadece cilalı kaliteli bir şampuanla yıkayın, arada birde yıkama sonrası hızlı cila atın yeter, başka hiçbirşey yapmayın, ayda birde arabayı yıkayın, çok kirlenmediyse onuda yapmayın, neredeyse 3 ay oldu en son yıkayalı, neredeyse tertemiz oda yağmurda biraz sürdüm diye grileşme var, zaten kış ayındayız habire yağmur yağıyor, ellemeyin gidin evinizde çayınızı yudumlayın :)

aha deli gibi yağmur başladı, bedava yıkama sistemi devrede :)  hatta doluya döndü, çitilemeli oldu :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sadece cilalı kaliteli bir şampuanla yıkayın, arada birde yıkama sonrası hızlı cila atın yeter, başka hiçbirşey yapmayın, ayda birde arabayı yıkayın, çok kirlenmediyse onuda yapmayın, neredeyse 3 ay oldu en son yakayalı, neredeyse tertemiz oda yağmurda biraz sürdüm diye grileşme var, zaten kış ayındayız habire yağmur yağıyor, ellemeyin gidin evinizde çayınızı yudumlayın :)

aha deli gibi yağmur başladı, bedava yıkama sistemi devrede :)  hatta doluya döndü, çitilemeli oldu :D

yağmurda bazen süngerle bezle dokunuş faydalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

yapardım şantiyede, yağmurluk sırtta tertemiz olur araba, hazır saf su :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

dedin gaza geldim 1 kova az cilalı şampuanlı su alıp gittim yıkadım arabayı, bir yandan saf sulu durulamada oldu mis, üstüne birazda yağmurda yürüyüş şimdi çayımı aldım dışarıyı izliyorum, güneş açtı iyimi :D

Neyseki sitedeyim kimse yok ortam sakin her yer su yerler göl, yoksa deliye bak diyecekler :D

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Cihangiroğlu yazdı:

dedin gaza geldim 1 kova az cilalı şampuanlı su alıp gittim yıkadım arabayı, bir yandan saf sulu durulamada oldu mis, üstüne birazda yağmurda yürüyüş şimdi çayımı aldım dışarıyı izliyorum, güneş açtı iyimi :D

Bizim yan komşu çatı oluğundan gelen boruyu ayarlamış her yağmurda altına kovaları dizip öyle yıkıyor böyle bir su yok 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

Bizim yan komşu çatı oluğundan gelen boruyu ayarlamış her yağmurda altına kovaları dizip öyle yıkıyor böyle bir su yok 😀

iyi fikir, acaip su geliyor canım, yağmur suyunu stoklamak lazım, yer yer göletimsi bişeyler yapmakta lazım, vallla arazim ve müstakil evim olsa kesin yapardım, çok güzel planlarım var, tam yeşil ev, yeraltı sarnıcı baya büyük, yapanlarda var, stokla yağmur suyunu yazın kullan sulamada temizlikte, devir kuraklık devri, önlem şart...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

vallla arazim ve müstakil evim olsa kesin yapardım,

kanada da ceza yerdin mesela, zira yağmur suyunu yer altına yönlendirmek zorunlu 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Çağlar Bayur yazdı:

kanada da ceza yerdin mesela, zira yağmur suyunu yer altına yönlendirmek zorunlu 

Bizde vergiye bağlayabilirler hemen :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Furkan Avcı yazdı:

Bizde vergiye bağlayabilirler hemen :)

Furkan bi vergilendirme için app yazalım. Kişiyi takip etsin yapıştırsın vergiyi. Maliyeye satalım. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...