İçeriğe Yönlendir

İthal Otomobillere Ek %30 Vergi Geldi (AB ve ABD hariç)

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Acaba ab ve sta menşeili mi yoksa üretim nerdeyse ona göre mi? 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Iyi olmuş. Çinliler sözlerinde durup fabrikayı açsın, açmazlarsa da bugüne kadar oluşan kamu zarari faizi ile tahsil edilsin. Yetti yavşaklıkları. Uyduruk montaj fabrikası için aylardir ayak sürüyorlar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mertol Kip yazdı:

Iyi olmuş. Çinliler sözlerinde durup fabrikayı açsın, açmazlarsa da bugüne kadar oluşan kamu zarari faizi ile tahsil edilsin. Yetti yavşaklıkları. Uyduruk montaj fabrikası için aylardir ayak sürüyorlar. 

image.png.b2f36c0edc9a3430bc7c07759c2e354c.png

• Beğen 7
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

bu arada haberler çıkmaya başladı çinli araba üreticileri çılgın rakamlarda üretim yaptıkları için ellerinde stok yığılmış öyle böyle değilmiş stok adetleri

adamlar ürettikleri adet eritemeyecekleri boyuttayken yeni fabrika niye açsınlarki

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Ali Gök yazdı:

bu arada haberler çıkmaya başladı çinli araba üreticileri çılgın rakamlarda üretim yaptıkları için ellerinde stok yığılmış öyle böyle değilmiş stok adetleri

adamlar ürettikleri adet eritemeyecekleri boyuttayken yeni fabrika niye açsınlarki

Otomobilden elektroniğe, her sektörde çok ciddi arz fazlaları var.

Üretimi de kısamıyorlar. Yoksa bitecekler. Çin için zor yıllar başlayacak. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Gök yazdı:

E acmasin, bence mahsuru yok, ama acmayacaksa subvansiyon aldigi 35 bin aracta oluşan vergi farkini faiziyle ödesin. Ben bize teknoloji transferi yapilmayacak bir uretim tesisinin ulkede acilip halkin finansal kaynaklarinin peşkeş çekilmesine karsiyim. Montaj fabrikasi acmak icin kirk takla atip ustune bana amelelik yaptirip patronluk taslayacak adam gelmesin. Bi katkisi yok zaten. 

Ama acacagim deyip ayak sürüyüp sonra macaristanda, cek cumhuriyetinde surada burada yatirim yaparsa olmaz. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mertol Kip yazdı:

E acmasin, bence mahsuru yok, ama acmayacaksa subvansiyon aldigi 35 bin aracta oluşan vergi farkini faiziyle ödesin. Ben bize teknoloji transferi yapilmayacak bir uretim tesisinin ulkede acilip halkin finansal kaynaklarinin peşkeş çekilmesine karsiyim. Montaj fabrikasi acmak icin kirk takla atip ustune bana amelelik yaptirip patronluk taslayacak adam gelmesin. Bi katkisi yok zaten. 

Ama acacagim deyip ayak sürüyüp sonra macaristanda, cek cumhuriyetinde surada burada yatirim yaparsa olmaz. 

Çin devleti kendi üreticisini fena halde sübvanse ediyor. Tek şartı yerli ve milli olması. Çin dışında yapılan üretimlerde bu destek olmayacağı için Çinli gelip de herhangi bir yerde fabrika açmaz.

Fabrika açacağım deyip vergi avantajı almak bizde kaşeli işler. Anlatmayalım forum kapanır. :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mertol Kip yazdı:

abi bana değil fabrika açılacağına inanıp çeşitli kolaylıkları onlara verenlere anlatman lazım :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bizim anlaşmamız AB, brezilya, meksika sanırım. başka var mı bilmiyorum. brezilya ve meksika da AB'nin onlarla anlaşmasından dolayı otomatik oluyor.

bence bu büyük sorun. neden AB ülkelerine kıyak geçiyoruz

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Çinliye güven olmaz dediğim zamanlar yakın, zaten araba çöplüğüne özelliklede pilli araba (kötü falan demiyorum yanlış olmasın) çöplüğüne geçen seneden beri dönmeye başlamışlardı, işleri çok zor, karşılıksız para basma gibi üretim yaparlarsa böyle olur, satsınlarda görelim, 100 liralık aracı bize 500 e satarken iyiydi...

Haa bu iş bizim yararımızada değil bence....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

İyi de buradaki mesele Çin değil ki? Çin’e tepki gösterebilme kabiliyetinden değil bu alınan karar.  Amerika’ya temiz bir kapitülasyon vermişiz. Sarı saçlı Yankee’nin oğlu geçen gizliden Türkiye’ye gelmişti.

Bir yerden zorla vergiyi kaldırttı diğer yere de kesilen kısmı kompanse etmek için bindirme yaptılar durum bu. 

https://www.middleeasteye.net/news/donald-trump-junior-secretly-met-turkeys-erdogan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bizim anlaşmamız AB, brezilya, meksika sanırım. başka var mı bilmiyorum. brezilya ve meksika da AB'nin onlarla anlaşmasından dolayı otomatik oluyor.

bence bu büyük sorun. neden AB ülkelerine kıyak geçiyoruz

Çünkü biz de AB üyesi olmak istiyoruz. En çok ihracatımız AB ye. 

Aslında ekonomik olarak üye sayılırız. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Çünkü biz de AB üyesi olmak istiyoruz. En çok ihracatımız AB ye. 

Aslında ekonomik olarak üye sayılırız. 

AB'nin bizim mallara ve dünya mallarına uyguladığı ithalat vergisi ile bizim AB'ye uyguladığımız ithalat vergisini karşılaştırırsak?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

AB'nin bizim mallara ve dünya mallarına uyguladığı ithalat vergisi ile bizim AB'ye uyguladığımız ithalat vergisini karşılaştırırsak?

karşılaştır.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Bu kararın sonuç olarak araçlara ne kadar zam olarak yansıyacağını çözebilen var mı?

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Olan Honda'ya oldu. Kapatmayacaktı buradaki fabrikayı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Yerli iyi alternatifler oluşturulduğu sürece bence yerinde karar, ülkemiz diğer ülkelerin serbest pazarı oldu , yerli üretene destek vermek lazım, Birde şu dolaylı vergileri azaltsalar da nefes alsak. ( KDV, ÖTV , ÖİV , Damga vergisi v.s. )

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Tansu Kalafatoğlu
  • Yeni Oluştur...