İçeriğe Yönlendir

Passat B5 Econ tuşu

Aslan Oruc

Recommended Posts

Aslan Oruc

Herkese merhaba hafta başında 2000 model Passat B5 aldım araç dijital klima sanırım klimayı açınca güzel soğutuyor ve ısıtıyor ama econ tuşu basmıyor,econ tuşuna basıyorum ekranda econ ibaresi çıkmıyor,  netten bilgilendigim kadarıyla econ tuşuna basınca kompresör kapaniyormus sanırım,ekrandan econ yazısı kaybolunca komprosorde calisiormus, bunun econ tuşunu yaptırma şansım varmıdır yoksa ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olabilen varmı acaba teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tuş veya modül bozuktur.. Bilgisayara bağlayıp test etmek lazım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aslan Oruc yazdı:

Herkese merhaba hafta başında 2000 model Passat B5 aldım araç dijital klima sanırım klimayı açınca güzel soğutuyor ve ısıtıyor ama econ tuşu basmıyor,econ tuşuna basıyorum ekranda econ ibaresi çıkmıyor,  netten bilgilendigim kadarıyla econ tuşuna basınca kompresör kapaniyormus sanırım,ekrandan econ yazısı kaybolunca komprosorde calisiormus, bunun econ tuşunu yaptırma şansım varmıdır yoksa ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olabilen varmı acaba teşekkürler 

Econ önce dışardan temiz hava sonra klepeyi kapama için. Ac/off başka türlüydü. 

Aslan Oruc yazdı:

Econ önce dışardan temiz hava sonra klepeyi kapama için. Ac/off başka türlüydü. 

Belli bi tuş kombinasyonu ile motor verilerini gösterme modu vardı

Yorum bağlantısı
Aslan Oruc
(düzenlendi)

Tamir edilebilirmi econ tuşu peki ustalar , veya econ tuşu çalışmadan kompisoru kapatma yolu varmıdır auto modu vs olarak veya kompisor devre dışı olarak kalorifer olarak kullanmanın başka yöntemi varmıdir

tarihinde Aslan Oruc tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aslan Oruc

indirdim okudum 1 saat önce o dokümanı ama anladigim birşey değil kim yapar bunu elektirikcimi acaba klimacilarmi veya econ çalışmadan auto tuşu ile komprosoru kapatmak mümkün müdür acaba ilk defa kullanıyorum dijital klima cunki 🤔

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aslan Oruc yazdı:

indirdim okudum 1 saat önce o dokümanı ama anladigim birşey değil kim yapar bunu elektirikcimi acaba klimacilarmi veya econ çalışmadan auto tuşu ile komprosoru kapatmak mümkün müdür acaba ilk defa kullanıyorum dijital klima cunki 🤔

Yok auto kapatmıyordu. (aynı klimadan benim vardı). econ "tuş" problemi olduğuna emin misiniz? 3-4 bin liraya sahibindende satılıklar çıkıyor. Çok dert ederseniz yenisini alın diğeri yedek durur. Daha radikal çözüm ise kompresöre giden kabloya bir switch koyun onu direksiyonun alt kısımlarında bir yere takın. AC/ON off olur. Yahut bu "körleme" işi belki elektrikçi tarafından yapıldı ondan öyle kaldı. 

Yorum bağlantısı
Aslan Oruc
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Yok auto kapatmıyordu. (aynı klimadan benim vardı). econ "tuş" problemi olduğuna emin misiniz? 3-4 bin liraya sahibindende satılıklar çıkıyor. Çok dert ederseniz yenisini alın diğeri yedek durur. Daha radikal çözüm ise kompresöre giden kabloya bir switch koyun onu direksiyonun alt kısımlarında bir yere takın. AC/ON off olur. Yahut bu "körleme" işi belki elektrikçi tarafından yapıldı ondan öyle kaldı. 

econ tuşu basmıyor dememdeki sebep tuşa bastığımda ekranda econ vs hiçbir ibare çıkmaması zaten o yüzden tuş basmıyor diyorum, ama soğutma olarak Güzel problem yok sadece tuş işlevini yerine getirmiyor basıldığında econ vs çıkması gerek diye izliyorum nette ama bende yok o.nu merak ettim acaba ,tuşla alakalı bir problemmi elektirikci flan yaparmi die dusundum. daha önce başıma böyle bir problem gelen oldum bilmiyorum ama 

Ama kışın mesela, kompirasore gerek yok diye düşünüyorum sadece kalorifer modunda iken bile yeterli sıcaklığa ulaşılır ek yakıt harcamaya gerek yok o yüzden çözüm arıyorum 

tarihinde Aslan Oruc tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

philips contact cleaner sprey ile bi bocalayıp denemek fayda edebilir belki. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Ömer Sarıgül
    • Aslan Oruc
  • Yeni Oluştur...