Hikmet Türker 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Merhaba arkadaşlar; Uzun zamandır düşünüpde bir türlü yapamadığım aracımın yürüyen ile ilgili altında ne varsa detaylı bir şekilde kontrol edip değiştirme kararrı aldım. Yaşından ve ilerleyen km yüzünden çoğu parçayı değiştirmeyi düşünüyorum. Araç altındaki parçaların % 80 oranında fabrikasyon parçalar. Amortisörler dahil. hiç değişmedi. Sadece ön salıncak ve rotil kolları ile z rotları değiştirdim. Alacağım parçaların hepsi orjinal olacak. Amortisörleri koni ve Eibach yay olarak yapayım diye düşündüm fakat koni amartisörleri bir tek yurtdışında bulabildim o yüzden artık Motorcraft ve sachs markaları arasında kararsız kaldım. Bir kısım usta sachs için çok iyi bir kısım ise orjinal çok daha iyidir diye yorum yapıyor. Sizce hangisini almalıyım. Sachs marka kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi?Bu arada helezon yaylarınıda değiştirmem gerekirmi. Onlarda zamanla diğer parçalar gibi eskiyebiliyor mu. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Neler değişecek alt takım demişsiniz ama sadece amortisör sormuşsunuz. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Şimdiye kadar hep eski araba kullanan birisi olarak tavsiyem eğer bi sıkıntı yoksa elleme 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Hikmet Türker yazdı: Araç altındaki parçaların % 80 oranında fabrikasyon parçalar. Amortisörler dahil. hiç değişmedi. Sadece ön salıncak ve rotil kolları ile z rotları değiştirdim. Alacağım parçaların hepsi orjinal olacak. Orjinal olarak fiyat tablosu çıkartabildiniz mi çünkü oldukça yüksek bir maliyet çıkacaktır. Parçalar eskidikçe değişir sorun çıkarmıyorsa üzerindekiler ile devam derim. Helezonlar döküm malzemedir kolay kolay bozulmaz ses yaparsa veya deforme olduysa değişir. Amorsitörde Sachs yerli olup biraz daha serttir Motorcraft veya Monroe marka idealdir. Ya da harcamayı planladığınız o meblağı sermaye yapıp aracı gençleştirerek model yükseltin daha mantıklı olur. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Sıkıntı yoksa hiç dokunmayın, hele arka taraf yürüyeni doğru düzgün değiştirip ayarlarını yapabilecek az sayıda usta olduğunu düşünüyorum.Bir de bunları yurtdışında olduğu gibi set halinde alıp değiştirmek daha doğru. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 saat önce Paylaş 6 saat önce türkiyedeki sachs amortisör yerli üretim bildiğiniz kütük. siğer parçalrın orjinalini bulabilseniz bile rakamları inanlmaz uçuk diğer yan sanayilerin sıfırı araba üstündekinden iyidir. bence sdece koni strt bulabilirseniz (internetten olmaz dükkan gezmeli) değişin. Yorum bağlantısı
Hikmet Türker 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Harun Kocaçalışkan yazdı: Neler değişecek alt takım demişsiniz ama sadece amortisör sormuşsunuz. Öncelikli olarak amortisörler , amortisör üst tabla , amortisör üst bilyaası ,rot başları , rot milleri ve arka travers takozları. arka amortisör takozları değişecek. Bir tek amortisör konusunu netleştiremedim. Diğer parçalar için tedarik konusunda sıkıntım yok. Ersen şahin yazdı: Şimdiye kadar hep eski araba kullanan birisi olarak tavsiyem eğer bi sıkıntı yoksa elleme Eğer gerçekten iyi durumda bir parça ise değiştirnem fakat ustanın bu sezon bu idare eder dediği parçaları değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Hikmet Türker 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Koray Demir yazdı: Orjinal olarak fiyat tablosu çıkartabildiniz mi çünkü oldukça yüksek bir maliyet çıkacaktır. Parçalar eskidikçe değişir sorun çıkarmıyorsa üzerindekiler ile devam derim. Helezonlar döküm malzemedir kolay kolay bozulmaz ses yaparsa veya deforme olduysa değişir. Amorsitörde Sachs yerli olup biraz daha serttir Motorcraft veya Monroe marka idealdir. Ya da harcamayı planladığınız o meblağı sermaye yapıp aracı gençleştirerek model yükseltin daha mantıklı olur. Maliyetin yüksek çıkacağı tahmin edebiliyorum en kötü ihtimal tek seferde değilde parça parça değişiklik yaparım. Araba Baba yadigarı çok extrem bir durum olmazsa satmayı düşünmüyorum.Elimden geldiği kadar toplatıp ikinci araç oalrak kullanacağım. Mustafa Yanar yazdı: Sıkıntı yoksa hiç dokunmayın, hele arka taraf yürüyeni doğru düzgün değiştirip ayarlarını yapabilecek az sayıda usta olduğunu düşünüyorum.Bir de bunları yurtdışında olduğu gibi set halinde alıp değiştirmek daha doğru. Yurtdışından set olarak alınabildiğini duymamıştım. Konu hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 1 saat önce Paylaş 1 saat önce ben mk3 dip gaz da saga cekme mevzuunu cozemeyıp komple on takımı degitirmistim Yorum bağlantısı
Hikmet Türker 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: türkiyedeki sachs amortisör yerli üretim bildiğiniz kütük. siğer parçalrın orjinalini bulabilseniz bile rakamları inanlmaz uçuk diğer yan sanayilerin sıfırı araba üstündekinden iyidir. bence sdece koni strt bulabilirseniz (internetten olmaz dükkan gezmeli) değişin. Merhaab Çağlar Bey; Balıkesirde yaşıyorum ama bir ayağımda İstanbul Çamlıca'da. Ailevi ziyaretler için 3-4 haftada bir gidiyorum. Kadosan ve Atatürk sanayi siyelerini az çok biliyorum. Buralardan temin edebilirmiyim. Yorum bağlantısı
Murat Sahın Şimdi Paylaş Şimdi Fatih Keskin yazdı: ben mk3 dip gaz da saga cekme mevzuunu cozemeyıp komple on takımı degitirmistim Düzelmiş miydi peki abi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts