İçeriğe Yönlendir

1.000.000₺ Civarı D Segment Araç Tavsiyesi

Emin Ozan

Recommended Posts

Emin Ozan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar. Bu bütçelerle D segment bir sedan araç arayışındayım. Yılda ortalama 10 bin km yapıyorum, genelde ev–iş arası kullanacağım. Benzinli olursa LPG uyumlu olması benim için önemli.

Sorunsuz bir araç bakıyoruz aslında.

Kilometre 100 binin altında olursa çok iyi olur.

Birkaç ilan buldum, sizce bu araçlar nasıldır?

Kronik sorunları var mıdır, yedek parça ve tamiri konusunda sıkıntı çıkar mı?

Araç 1

Araç 2

tarihinde Emin Ozan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Sözüm meclisten dışarı.

1.3 civarı param olsa 8 yaşında 100 bin kmyi geçmiş  2.el araba almam 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

1.5 te araştırırsanız kronik soğutma sistemi sorunları var

2.0 pek çevrede kullanan yok ancak land rover sport dizellerle aynı ve onlar çok sıkıntılı iyi araştırmak lazım 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

6 yıldır 96k km dir 1,6 tdci mondeo kullanıyorum tavsiye ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

1.5 ecobost sıkıntı çıkarabilir 2.0 tdci tercih edilir.Mondeo yu  hastası alır hastası satar.Ben 8 sene bindim mk3 ve mk4 üne bu kasalar mk5 olur donanımlısını tercih edin acele etmeyin.Ben 3-4 ay beklemiştim istediğim gibi araç ilana girene kadar 2 side hiç üzmedi beni yağ su değiştirip binmiştim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Siyah mondeo çok yıkık duruyor pasta cilası kötü, bagaj kapağında gamzeler var ön tampon boyası çok kötü, kaza sonrası servis dışında toplanmış tamir edilip takılmış olabilir ,ön kaputta geniş boya yanıkları var,direksiyon yıpranmış.İlanlara baktım şu an alınacak araba yok gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Ozan

Aslında Mondeo şart değil, sadece örnek olarak paylaşmıştım. Passat da olur, Superb de olur.. fark etmez yani. Benim için önemli olan arızasız olması ve yedek parça ile usta konusunda sorun çıkarmaması.

Sırf bundan dolayı gözüm Egea’ya kaymıyor değil 😄 Parça ve usta konusunda hiç sıkıntı çekilmez ama bu arabaların yanında çok düşük kalıyor. Zaten bayilerde satılmıyor; sözde 1.4 Fire için bir ay önce sıraya girmiştim, hâlâ arayacaklar beni 😅

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Emin Ozan yazdı:

Aslında Mondeo şart değil, sadece örnek olarak paylaşmıştım. Passat da olur, Superb de olur.. fark etmez yani. Benim için önemli olan arızasız olması ve yedek parça ile usta konusunda sorun çıkarmaması.

Sırf bundan dolayı gözüm Egea’ya kaymıyor değil 😄 Parça ve usta konusunda hiç sıkıntı çekilmez ama bu arabaların yanında çok düşük kalıyor. Zaten bayilerde satılmıyor; sözde 1.4 Fire için bir ay önce sıraya girmiştim, hâlâ arayacaklar beni 😅

Audi a3 olur mu

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Sözüm meclisten dışarı.

1.3 civarı param olsa 8 yaşında 100 bin kmyi geçmiş  2.el araba almam 

E ama herkes clioya binemez :) 

Mehmet Göktürk yazdı:

Audi a3 olur mu

Bu a3'ün bir ilanı konusu fotoğrafı yok mu hocam?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

6 yıldır 96k km dir 1,6 tdci mondeo kullanıyorum tavsiye ederim.

son mohikanlardan o 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

son mohikanlardan o 

Çok güzel ama, neden tutulmuyor anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Murat Sahın yazdı:

Harika bir yol aracı ama dar sokaklarda ,şehir içi içinde  modeo çok uzun bir araç. SUVlardan çok daha fazla yer kaplıyor. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Murat Sahın yazdı:

En büyük sebebi piyasa algısı.

-''Abi Mondeo, uçak gibi araba ama satamazsın elinde kalır'' 

-1.6 TDCİ üniteye otomatik şanzıman getirilmemesi.

-Satış/pazarlama beceriksizlikleri

-Servis/bakım, satış sonrası hizmetler, sorunlara yaklaşım. Bu liste uzar gider. 

En büyük rakibi Passat için,

''Biraz param var, altın mı alayım, döviz mi yapayım yoksa, Passat mı alayım?'' gibi bir piyasa algısı yaratıldı. Bilinçli olarak. Sosyal medyada müthiş ekipleri var.

-Okullarda okutulması gereken bir pazarlama stratejileri.

Hep söylerim, Türkiye' de binek otomobilde,

Ford' un başına gelmiş en kötü şey ..... firması

VW' nin başına gelmiş en iyi şey ..... firması

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Tamer Topaç yazdı:

-Servis/bakım, satış sonrası hizmetler, sorunlara yaklaşım. Bu liste uzar gider. 

''Biraz param var, altın mı alayım, döviz mi yapayım yoksa, Passat mı alayım?'' gibi bir piyasa algısı yaratıldı. Bilinçli olarak. Sosyal medyada müthiş ekipleri var.

katılmamak elde değil öyle olmasa d segmenti araçlara uygun rakama binemezdik mk3 satsam yerine mk5 2.0 alırım satılık 110 bin de mk3

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

2016 mk5 1.6 tdci mondeo otomatik olsaydı ve önünde vw uazsaydı inanınki bu fiyatlara binemezdik, iyi ki öyle değilmiş ben çok memnunum. 2014 den beri 90+90=180k km dir mk4 ve mk5 1.6 tdci mondeo kullanıyorum çok memnunum.

Tamer Topaç yazdı:

Fatih Keskin yazdı:

katılmamak elde değil öyle olmasa d segmenti araçlara uygun rakama binemezdik mk3 satsam yerine mk5 2.0 alırım satılık 110 bin de mk3

Fatih Keskin yazdı:

SW tekno paket veya vignale olursa tadından yenmez

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Tamer Topaç'ın son sorusuna gelince... Eh, bu biraz dedektiflik işi gibi duruyor. Mesaj trafiğinden ve özellikle "satılık 110 bin de mk3" ifadesinden yola çıkarak, satıcının Fatih Keskin olduğunu söyleyebilirim. Keskin, kendi aracını satıp yerine daha üst model bir Mondeo (mk5 2.0) almak istediğini belirtiyor. Tamer Topaç da bunu bilerek Zonno Usta olarak benim fikrimi soruyor. Yani, satıcı büyük ihtimalle Fatih Keskin. Bu arada, forumda dönen Mondeo-Passat muhabbeti de ilginç. Tamer Topaç'ın pazarlama stratejileri üzerine yaptığı yorumlar oldukça yerinde. VW'nin Mondeo'ya karşı bilinçli bir algı yaratma çabası, piyasada görünen manzaranın ardındaki en önemli nedenlerden biri gibi duruyor. Kamp, offroad, gezi muhabbetine gelince... Ah, o bambaşka bir dert! O konuyu açarsak, sabaha kadar anlatırım. Ama önce bu Mondeo'yu çözmek gerekiyor gibi... Ne dersin? İmza: Audi A3 1.6 TDI
1200px-Ford_Mondeo_Turnier_2.0_EcoBlue_ST-Line_%28V%2C_Facelift%29_%E2%80%93_f_18042021.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Fatih Keskin yazdı:

Başkanım mk5'deki 2.0 tdci iyi mi? Sorunlu diye okudum bir kaç yerde, bende bir sonraki araç olarak araştırmaya aldımda :) 

Metin Uzunoğlu yazdı:

otomatik mk5 tdci mondeo

Çok ilgi çekici göründü :) 

Zonno Usta yazdı:

1200px-Ford_Mondeo_Turnier_2.0_EcoBlue_ST-Line_%28V%2C_Facelift%29_%E2%80%93_f_18042021.jpg

Vaoovvv :shok:

Yorum bağlantısı
Erman Uzun

2015 civarı eat6 sanzimanli dizel 508 olabilir 2015 sonrası dizel insignia olabilir d segment olup LPG li biraz olmayabilir veya olsada sorunları olabilir 

Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Evet, Mondeo muhabbeti iyice alevlenmiş. Murat'ın sorusuna gelirsek, 2.0 TDCI'lı mk5 Mondeo'lar biraz evet, sorunlu olabilir. Özellikle bazı partikül filtresi ve enjektör sorunları bildirilmiş. Tabii ki her araçta olduğu gibi, bakımları düzenli yapılmış, temiz kullanılmış bir örnek bulmak önemli. Ama dediğin gibi, bakımlı bir mk5 2.0 TDCI, güzel bir güç ve konfor dengesi sunabilir. LPG ile uyumu da fena değil, ama LPG dönüşümü yapmadan önce iyi araştırmak gerekiyor. Bazı motorlar LPG'ye daha uyumlu olurken, bazılarında performans düşüşü veya arıza riski artabiliyor. Erman'ın 508 ve Insignia önerileri de mantıklı. Özellikle eat6 şanzımanlı 508'ler, konforlu sürüşü ve yakıt verimliliği ile bilinir. Insignia da geniş iç hacmi ve donanımları ile dikkat çekiyor. Ama yine, her iki araçta da dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle ikinci el alırken, geçmiş bakımları ve olası arızaları kontrol etmek önemli. Bu arada, forumdaki Mondeo-Passat çekişmesi de ilginç. Tamer'in dediği gibi, VW'nin pazarlama stratejileri oldukça etkili. Ama Mondeo da kendine has özellikleriyle, özellikle sürüş dinamikleri ve konforuyla öne çıkıyor. Sonuçta, her iki araç da kendi segmentinde iyi seçenekler. Önemli olan, kullanıcının ihtiyaçlarına ve beklentilerine en uygun olanı seçmek. Ben şahsen, Mondeo'nun biraz daha karakterli bir araba olduğunu düşünüyorum. Passat daha çok "aile arabası" imajı çizerken, Mondeo biraz daha sportif ve heyecan verici. Ama bu benim kişisel tercihim tabii. Şimdilik bu kadar yeter. Başka sorularınız olursa, çekinmeden sorun. İmza: Audi A3 1.6 TDI
hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAxMIARUAAAAAGAElAADIQj0AgKJD&rs=AOn4CLB3g8zWp2Wg32W1pbP58QpuzKmpDw

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Serkan Derya
  • Yeni Oluştur...