İçeriğe Yönlendir

Genleşme Kabındaki Soğutma Suyu Hakkında

GÖKAY GÜLER

Recommended Posts

GÖKAY GÜLER
(düzenlendi)

İyi akşamlar. Akşam aracın silecek suyu  kapağını değiştireyim derken motor genleşme kabı soğutma su haznesini açtım. Biraz parmakladım normal su ama rengi turuncuydu resimde gördüğünüz gibi. Motor yağ kapağını açtım tertemizdi. Su seviyesi aracı alalı yaklaşık 15 gün oldu aynı yerde. 0’dan genleşme kabını temizletip   antifirizli su ile değiştirtmek gerekir mi ? 

IMG_0242.jpeg

IMG_0241.jpeg

tarihinde GÖKAY GÜLER tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Videodaki şekilde radyatör temizleyici ile komple sistem temizliği yaptıktan sonra sıfır genleşme kabı ile birlikte uygun oranda yeni antifriz saf su karışımı ekleyebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
GÖKAY GÜLER
Koray Demir yazdı:

Videodaki şekilde radyatör temizleyici ile komple sistem temizliği yaptıktan sonra sıfır genleşme kabı ile birlikte uygun oranda yeni antifriz saf su karışımı ekleyebilirsiniz. 

Bazıları yorumlarda yanlış yaptığını yazmış ama bilemedim. En temizi düzgün bir opel ustasına götürüp yaptırtmam olacak sanırım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yorumlara bakmayın bir çoğu genel bilgiyi bu arabaya yorumlamış çoğu bu motor için geçerli değil, bu işlemdeki birinci risk radyatör tapasının yalama olma/kırılma olasılığı ikincisi hava yaptırırsa iyi olmaz sonu.  sizdeki genleşme kabını sıfır da taksanız sistemdeki kalıntılar 1 günde aynı görünütye kavuşturur

Yorum bağlantısı
GÖKAY GÜLER
Çağlar Bayur yazdı:

yorumlara bakmayın bir çoğu genel bilgiyi bu arabaya yorumlamış çoğu bu motor için geçerli değil, bu işlemdeki birinci risk radyatör tapasının yalama olma/kırılma olasılığı ikincisi hava yaptırırsa iyi olmaz sonu.  sizdeki genleşme kabını sıfır da taksanız sistemdeki kalıntılar 1 günde aynı görünütye kavuşturur

Sistemdeki sular devir daim ile temizlenmiyor mu  işlemi yaparken ? Özet olarak bunu yaptırmam lazım sanırım genede.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

temizleniyor. gördüğünüz aluminyum  oksit rengi, sade veya az antifrizli su ile çabuk oluşur. 

Yorum bağlantısı
GÖKAY GÜLER
Çağlar Bayur yazdı:

temizleniyor. gördüğünüz aluminyum  oksit rengi, sade veya az antifrizli su ile çabuk oluşur. 

Hafta sonu bir baktırayım o zaman, çok ücret istemezler diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
GÖKAY GÜLER
Oğuzkan Işık yazdı:

Opel ustan yoksa yönlendireyim

Olur sevinirim.

Çağlar Bayur yazdı:

Genelde yorumlarda gördüğüm bugüne  kadar antifirizli kullanılmamış ise yenilenmesi contaya  zarar verir conta yakar  vs yazmışlar. Yabi suda antifriz varmı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• GÖKAY GÜLER
  • Yeni Oluştur...