İçeriğe Yönlendir

Yola Focus'la Devam: 2025 Tit.X TDCI

Saygın Can Oğuz

Recommended Posts

Saygın Can Oğuz

İlk sahibi olduğum 2015 Mondeo 1.6 Titanyum TDCI aracımı yaklaşık 10 yıl güvenle ve keyifle kullandıktan sonra küçük kardeşi Focus'a geçiş yaptım. Geçmişte 5'er yıl Focus1 ve Focus 2,5 kullanımlarım sonrası bu 4,5 kasa benim üçüncü Focusum. 2026'da Focus üretimi bitiyor deniyor. Bitmeden önce almış olmak iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum :).

Renk seçimimiz bir Focus klasiği; Aytozu Gri. 2,5 kasada da tercih etmiştim.

Motor 1,6 TDCI Ecoblue 115 HP 250 Nm tork (sanıyorum emisyon nedeniyle torku düşürmüşler).

Donanım Titanyum X. Titanyum Stil'den 100 bin kadar fiyat farkı ve bunun karşılığı bazı ek özellikler mevcut. Titanyum stil de epey güzeldi, sadeliği de hoşuma gidiyordu. O farka değer mi değmezmi derken yine üst paket olsun dedik.

Tit.X ile artı gelen özellikler:

- Anahtasız giriş ve çıkış

- Kablosuz şarj

- Hayalet gösterge

- 17 inç jantlar

- Ambiyans aydınlatma

- Işıklı sinyalli yan aynalar

- Arka kol dayama

- Rahatlatan Diz Yastıkları

Araçta Titanyum X donanıma ilave Kış Paketi de mevcut. Bunda da ön cam, ön koltuklar ve direksiyon ısıtmalı olarak geliyor. 

Bu arada benim ilk otomatik vites aracım. Umuyorum memnuniyetle kullanırız. Aracın motorunun ve şanzımanının sorunsuz olarak bilinmesi tercihimde etkili oldu. 

Şaşırdığım ise 2 konu oldu. Birisi FORDPASS uygulaması ile araca uzaktan erişim imkanı olması. Bu, araç özellik listesinde Bağlı Modem olarak görünüyor. Anladığım kadarı ile tüm modellerde mevcut. Çok reklamı olmayan ama güzel bir özellik. Cep telefonundan bağlanarak aracın konumunu görme, uzaktan çalıştırabilme, kapıları açma kapama, korna çalma gibi imkanlar sunuyor. Araca binmeden önce ısıtma veya soğutma yaptırarak konfor sağlamak mümkün.

Diğer şaşırdığım konu garanti süresinin 4 yıl olması. Bunu da daha önce duymamıştım, güzel oldu.

En son fiyat konusuna değineyim. 

2.300K civarında liste fiyatı vardı, takas indirimi, peşin ödeme indirimi, sadık müşteri indirimi, pazarlık derken bana 2 milyon TL gibi oldu. 

İşte fotoğraflar:

1.jpeg.1338411938937ccc06b225f0576d91a8.jpeg

2.jpeg.ff3056f8a68b65ad6ef37afe1f03e7ba.jpeg

3.jpeg.143d522d58ac0ddf5ff3e386834911c0.jpeg

4.jpeg.07dfbba4d66de380585ef71daf83e633.jpeg

5.jpeg.66a5935122be03def2b28873d9d80879.jpeg

11.jpeg.5dccb26982c722b3d475dc590b390bcc.jpeg

6.jpeg.5abe3fe2866d427d6eb10b7dbb83870e.jpeg

10.jpeg.fd83d2dcf82710baed1d3ad09e4675b8.jpeg

9.jpeg.bf3d341186c57fa91056cc5cab8df1ab.jpeg

8.jpeg.b230aa3e59ace1db2411a8856320f0e7.jpeg

7.jpeg.fd3475225a494c96c8e0a2c448e2802b.jpeg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Sizde tam fordcu olmuşsunuz 20 yıl az değil. Mondeodan sonra izlenimleriniz benim için önem arzediyor. Özellikle yol tutuşu ve limitleri önemli.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Metin Uzunoğlu yazdı:

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Sizde tam fordcu olmuşsunuz 20 yıl az değil. Mondeodan sonra izlenimleriniz benim için önem arzediyor. Özellikle yol tutuşu ve limitleri önemli.

Evet çok uzun oldu gerçekten. Ömrümüz Ford'la geçmiş :D. Güven, alışkanlık, beğeni mi desek artık. 

Biraz daha kullanayım Mondeo ile kıyaslama yaparım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Active x donanımda uzaktan çalıştırma mevcut mu? Active x en full mu yoksa eskisi titanyum x mi en yüksek oluyor şu an? Benimde almak istediğim araç arasında bu model

Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah 

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Ömer Sarıgül yazdı:

Active x donanımda uzaktan çalıştırma mevcut mu? Active x en full mu yoksa eskisi titanyum x mi en yüksek oluyor şu an? Benimde almak istediğim araç arasında bu model

Teşekkürler. Satışta Active X görmedim sanıyorum sedan ve 2 donanıma inmiş.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ömer Sarıgül yazdı:

Active serisi yüksek olan cross tip. Active ler biraz daha pahalı. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Güle güle kullanın, güzel indirim almışsınız.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Hayırlı olsun kazasız sürüşler. Motor 1.5L Tdci olması gerekiyor. Önceki seri 120 HP 300 Nm idi kısmışlar. Fordun olayı bu yol tutuş, viraj performansı ve sürüş dinamikleri. Mondeo iri cüssesine rağmen kendisinden beklenilmeyecek seviyede çeviklik ve tutunmaya sahip bir araç. Muhtemelen tüm Focus serilerinde limitleri en yüksek olanı Mk4 St-Line modelidir. 

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın kazasız cezasız 🧿

Plakalıkları ya çıkarın yada değiştirin 👍

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Hayırlı olsun güle güle kullanın. O kadar donanımın yanında elektrikli koltuk bekledim ama koymamışlar.

Adnan Çakır yazdı:

Benimdr gözüme çarptı abi. Kiralık araç havası veriyor

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Mustafa Yanar yazdı:

Güle güle kullanın, güzel indirim almışsınız.

Teşekkürler.

Koray Demir yazdı:

Hayırlı olsun kazasız sürüşler. Motor 1.5L Tdci olması gerekiyor. Önceki seri 120 HP 300 Nm idi kısmışlar. Fordun olayı bu yol tutuş, viraj performansı ve sürüş dinamikleri. Mondeo iri cüssesine rağmen kendisinden beklenilmeyecek seviyede çeviklik ve tutunmaya sahip bir araç. Muhtemelen tüm Focus serilerinde limitleri en yüksek olanı Mk4 St-Line modelidir. 

Evet 1.5 doğrusu. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Eskilerden. Şunun verdiği haz hiçbir Focusta yok mesela

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Oğuzkan Işık yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullanın. O kadar donanımın yanında elektrikli koltuk bekledim ama koymamışlar.

Benimdr gözüme çarptı abi. Kiralık araç havası veriyor

Teşekkürler. Malesef yok elektrikli koltuk.

Adnan Çakır yazdı:

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın kazasız cezasız 🧿

Teşekkürler, Plakalığı değerlendireyim.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hayırlı olsun Saygın Can. Sağlıklı günlerde güle güle kullan. :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:nazar: bunlardaki tek hata focus ismi konmuş olması, segment üstü bir lezzeti var rengi de yakışmış

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayırlı olsun, güle güle kullanın :nazar: 

Çağlar Bayur yazdı:

:nazar: bunlardaki tek hata focus ismi konmuş olması, segment üstü bir lezzeti var rengi de yakışmış

Nasıl yani? 2 milyon lira içten yanmalı motora verilir mi vs demeyecek misin şimdi? Yoksa Ford'u mu öveceksin :p 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...