Emin Ozan 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Merhaba Arkadaşlar, bir Suv araç almayı planlıyoruz ancak hangi aracı almamız gerektiğine henüz karar veremedik. Adaylarım; Chery Tiggo 8 Pro Max (dolu paket) ve Hyundai Tucson (Elite paket). Tiggo D segment bir araç ve yaklaşık 2.385.000 ₺ seviyesindeyken, Tucson C segment olmasına rağmen 3.011.000 ₺. Yani arada tam 625.000 ₺ gibi çok ciddi bir fiyat farkı var. Bu farka rağmen Tucson; malzeme kalitesi ve yaygın servis ağı gibi konularda güçlü duruyor. Hyundai'de yedek parça veya servis bulma konusunda bir sorun yaşamayacağımı biliyorum. Öte yandan Tiggo, 5 yıl / 150.000 km garantisi ve D segment olmasına rağmen sunduğu uygun fiyat avantajıyla beni kendine çekiyor. Asıl merak ettiğim ve kararı etkileyecek konular ise uzun vadeli güvenilirlik, ikinci el durumu ve en önemlisi yedek parça tedariki. Chery bayileri yedek parça sıkıntısı yaşanmayacağını söylese de, Tiggo 8 Pro Max kullananlar uzun dönemde parça bekleme veya bulamama gibi bir sorun yaşıyorlar mı? Ayrıca, Tiggo'nun alt takımında dökülme veya kalitesizlik gibi forumlarda konuşulan sorunlar gerçekten yaşanıyor mu? Bir de, bu kadar yeni bir marka olduğu için Tiggo piyasada elde kalır mı ya da Tucson’a göre değer kaybı ne olur? Eğer amacım sorunsuz bir SUV almaksa, sırf marka bilinirliği, yedek parça rahatlığı ve ikinci el değeri için o kadar büyük farkı ödeyip Tucson'a yönelmek mi daha mantıklı, yoksa Tiggo'nun fiyat/segment avantajına güvenmeli miyim? Fikir ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler! Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 saat önce Paylaş 5 saat önce chery yeni bir marka değil, eskiden ürettkleri hiç tercih edilmezdi, son üretim ve tasarım değişimi patlması sırasında ve ülkemizde araba bulunmazlığında öne çıktı. ikisinin de test aracını sürün size hangisi daha yakın geliyor ise onu tercih edin, şu bir gerçek değer kaybında chery daha çok kaybetirecek ancak ilk alımdaki ucuz rakamı bunu karşılar. distribütörü zayıf. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Tiguan ı kaça veriyorlar acaba bir pazarlık yapmak lazım. Yorum bağlantısı
Erman Uzun 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Chery almak için bence erken servis yayginligi , parça tedarik suresi , ülkede kalıcı olup olmayacağı, uzun km lerce sürelerde ne gibi sorunlar olacağı ve müdahale edileceği vs vs bunlar bence halen belirsiz bulanık chery için şahsi düşüncem ülkede ve avrupada 5 10 yıl daha kalıcı olursa artık alınabilir olur hyundai için zaten hersey ortada 1 2 yaşında düşük km dolu tucson alinabilirse akıl karışıklığı ortadan kalkar Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Chery dışında Avrupa veya Japon/Kore menşeli her şey olabilir. Suzuki bakılabilir mesela. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Daha yakınlarda forumda konusu açılmıştı takla atınca hava yastığı açılmamış bir Cherry haberi vardı. Yanlış yöne takla atmış demişti yetkililer. - Bilemiyorum Altan. Bilemiyorum.... 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Sadece donanımla iyi olunmuyor demek ki, fren ,yol tutuş, dayanıklılık lazım öncelikle. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Bütçe varsa sorunsuzluk yaygın servis ağı parça bolluğu Hyundai derim Çeri alacak olursanız da hangi tarafa takla atacağınıza dikkat edin😉 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Hyundai derim.Oturmuş ve ülkemizde üretim yapan firma olması, yaygınlık, 2.elde müşteri kitlesi hazır.Aklıma gelen bunlar.Ayrıca tüm dünyada kendini kanıtlamış marka ve modeller. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kısa süreli kullanıp biraz farklılık olsun amacıyla belki chery alınabilir ama uzun yıllar kullanım için bana mantıklı gelmiyor. Araba fiyatlarının bu kadar uçmadığı alim gücünün daha iyi olduğu pandemiden önce gelmiş olsaydilar şuanki satışlarının yarışına ulaşamazdılar. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Satacak olsanız Chery kendi bayisi bile çok ucuza alıyor öncelikle bunu söylemek istiyorum. Diğer yandan chery kullanan arkadaşım var memnun gerçekten özellikleri çok olan bir araç diyor. daha öncesinde 1.4 egea cross vardı çekmiyor yağ eksiltiyor diye satıp Chery almıştı. Bütçenizi bilmiyorum ama eğer tuscon hayali kuruyorsanız bütçenize uyan modelini alın derim. 1 Yorum bağlantısı
Emin Ozan 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Şuan da 2009 Ford Mondeo 1.6 titanyum benzinli aracını kullanıyorum ve 230.000km de. Aracın yaşı olmasına rağmen hiç kronik, ağır bir arıza ile karşılaşmadım. Yedek parça konusunda hiç sorun yaşamadım. Lpg ile beraber yıllarca sıfır halinden beri kullanıyorum ve hiç arıza çıkarmadı. Aracımdan halen daha çok memnunum. Araba alırken kendini kanıtlamış markalardan almak gerekir ki kafan rahat etsin ileride. Yani Hyundai ömürlük, Chery ise sezonluk araç gibi geliyor bana. Ama işte segment, fiyat ve özellik farkına baktığımızda Chery her zaman biraz daha cazip geliyor haliyle. Garantisi bitmeden elden çıkarmak gerekiyor gibi yoksa aileye bir kişi daha girecek resmen. Yani tamamen alınmazda da değilim ancak kesin de alınır diyemiyorum. Ama benim Ford gibi yıllarca dayanmasına asla ihtimal vermiyorum. 3 saat önce tarihinde Emin Ozan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Emin Ozan yazdı: Şuan da 2009 Ford Mondeo 1.6 titanyum benzinli aracını kullanıyorum ve 230.000km de. Aracın yaşı olmasına rağmen hiç kronik, ağır bir arıza ile karşılaşmadım. Yedek parça konusunda hiç sorun yaşamadım. Lpg ile beraber yıllarca sıfır halinden beri kullanıyorum ve hiç arıza çıkarmadı. Aracımdan halen daha çok memnunum. Araba alırken kendini kanıtlamış markalardan almak gerekir ki kafan rahat etsin ileride. Ama benim Ford gibi yıllarca dayanmasına asla ihtimal vermiyorum. Aslında Ford’un hafif magnezyum alaşımlı Euro 5 motorunda hele ki lpg ile kronik sorunu çoktur da size denk gelmemiş. Ne kadar sağlam da olsa sonuçta metal yorgunluğu oluşuyor ve parça ömürleri yıllara yenik düşüyor. Mondeo u aynı segmentteki amiral gemisi rakipleri Passat (highline), Honda Accord, Superb (laurin & klement donanım olursa harikadır), Mazda 6, Volvo S60, C Serisi, BMW 3.20, Audi A4, Citroen C5 ile kıyaslamak gerekir. Chery zaten Mondeonun kaputu etmez benim nazarımda. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İkisi arasında kalırsam param da varsa Hyundai alırım.. Üçüncü alternatif varsa Qashqai'ye bakarım. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 saat önce Paylaş 2 saat önce C segment bakıyorsanız, şu an kullandığım Corolla Cross'u da önerebilirim. Ancak Cherry markasına asla bakmazdım ben. Yorum bağlantısı
Halit Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yakın arkadaşımda 2024 1.6 dizel otomatik tucson var hatasız 18 binde. 2300 cıvarına verır tahmınım ilk sahibi kendısı Yorum bağlantısı
Recommended Posts