İçeriğe Yönlendir

Hyundai Tucson'mu, Chery Tiggo 8 Pro Max'mi alınmalı?

Emin Ozan

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Emin Ozan yazdı:

Kodiaq'lar 2 milyon TL civarında bulunabiliyor. Sizce Chery gibi yeni çıkanlara hiç bulaşmadan,

çok katıldım bu fikre. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Emin Ozan yazdı:

Arkadaşlar, peki sizce ikinci el seçenekleri değerlendirme kapsamına alsaydık, 2019-2020 model Kodiaq alınır mı?

Özellikle bu modellerde kronik bir sorun, nazı falan var mıdır diye merak ediyorum. Yanlış bilmiyorsam bu araçlarda DQ381 (ya da DQ380) ıslak tip DSG şanzıman var. Bu şanzımanın genel durumu nedir, kullananlar memnun mu? 1.5 TSI motor zaten VAG grubunun demirbaşı ama hiç deneyimleme şansım olmadı, onun da baş ağrıtan bir kroniği var mıdır?

Şu an 30.000-50.000 km aralığındaki, sözde hatasız/boyasız Kodiaq'lar 2 milyon TL civarında bulunabiliyor. Sizce Chery gibi yeni çıkanlara hiç bulaşmadan, sorunsuzluk ve uzun ömürlülük için Avrupa araçlarından şaşmamak mı gerekiyor? Aslında Tucson da çok hoşuma gidiyor ama Kodiaq'a göre biraz daha küçük kalıyor, o yüzden aklım Kodiaq'ta. Görüşlerinizi bekliyorum.

3 yıl 2018 octavia , 3 yıl 2021 passat  , son bir senedir de superb kullanıyorum. hepsi 1,5 tsi dsg idi. bir sorun yaşamadım.Octavia da yapmamıştı ama passat ve superb de performanslı kullanınca yağ eksiltme yapabiliyor. Passat da yağ soğutucusu delinmişti. Kronik diyebileceğim bir sorun görmedim. 

Yorum bağlantısı
Emin Ozan
(düzenlendi)
Erhan Doruk yazdı:

3 yıl 2018 octavia , 3 yıl 2021 passat  , son bir senedir de superb kullanıyorum. hepsi 1,5 tsi dsg idi. bir sorun yaşamadım.Octavia da yapmamıştı ama passat ve superb de performanslı kullanınca yağ eksiltme yapabiliyor. Passat da yağ soğutucusu delinmişti. Kronik diyebileceğim bir sorun görmedim. 

Merhaba, Kodiaq ilanlarına bakıyorum da, aklıma takılan bir şanzıman meselesi var.

2019-2020 model 1.5 TSI önden çekişlilerde büyük ihtimalle DQ200 kullanılıyor. Bu şanzımanın kuru kavramalı olduğunu ve DSG’lerin en sorunlu serilerinden biri olduğunu duydum. Öte yandan, 4x4 ve dizel versiyonlar sanırım DQ381 ile geliyor ama bu konuda emin değilim.

Muhakkak sizin bu konuda tecrübeniz vardır: DQ200 gerçekten can sıkar mı? Eğer masrafsız ve uzun ömürlü bir Kodiaq kullanmak istiyorsak, hangi motor/şanzıman kombinasyonuna odaklanmalıyız?"

tarihinde Emin Ozan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammet  Ölmez

Benim de aklımda olan bir araç, bildiğim kadarıyla Kodiaq'ların hepsi ıslak tip. 

Kaynağım şu döküman,

251109Acrobat_LnT.jpg.0805b010f04b4e305085cde4a0e5774f.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Ozan yazdı:

DSG’lerin en sorunlu serilerinden biri olduğunu

en son çıkandan bir önceki hep bir sorunludur, nedens e son çıkandan sonraki birşey çıkınca da o sorunlu olur... yılların pazarlaması değişmez, ben alırken kuruya geçtik ıslak sorunlu demişti doğuş 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Muhammet Ölmez yazdı:

Benim de aklımda olan bir araç, bildiğim kadarıyla Kodiaq'ların hepsi ıslak tip. 

Kaynağım şu döküman,

251109Acrobat_LnT.jpg.0805b010f04b4e305085cde4a0e5774f.jpg

Doğru bilgi, chatcpt de bunu doğruluyor. 

özetle; Kodiaq’larda kuru-kavramalı DQ200 çok nadir/çok erken üretim 1.4 TSI FWD modellerle sınırlı görünüyor; genel kural olarak Kodiaq = ıslak-tip DSG. Resmi ve kesin yıl/seri bilgisi için fabrika dökümü veya aracın VIN/şase kodu üzerinden kontrol en güvenilir yol olacaktır.

Yorum bağlantısı
Emin Ozan
(düzenlendi)

Peki sizce 1.5TSI 2019-2020 model, azami 50.000km ve 2m₺ civarında fiyatları ile Kodiaq alınır mı arkadaşlar, Tucson veya Tiggo yerine önerir misiniz?

Sorunsuz ve masrafsız bir araç olarak değerlendirilebilir mi?

tarihinde Emin Ozan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Forumda satılık kodiak var hesaplıya gelir. Yakıtı pek dişünmüyor gibisiniz cherry alanlar yakıttan şikayetçi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Paslanma ve kalite sorunları var gibi. Araştırmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Forumda satılık kodiak var hesaplıya gelir. Yakıtı pek dişünmüyor gibisiniz cherry alanlar yakıttan şikayetçi.

Cherry için 12-14 litrelerden bahsediyorlar.

Gidip Qashqaiyi öpüp geleyim. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

2025 model arabaları 14 litre yakanların cheryleri Suriyeli çeki ile değerlendirilir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Emin Ozan yazdı:

Merhaba, Kodiaq ilanlarına bakıyorum da, aklıma takılan bir şanzıman meselesi var.

2019-2020 model 1.5 TSI önden çekişlilerde büyük ihtimalle DQ200 kullanılıyor. Bu şanzımanın kuru kavramalı olduğunu ve DSG’lerin en sorunlu serilerinden biri olduğunu duydum. Öte yandan, 4x4 ve dizel versiyonlar sanırım DQ381 ile geliyor ama bu konuda emin değilim.

Muhakkak sizin bu konuda tecrübeniz vardır: DQ200 gerçekten can sıkar mı? Eğer masrafsız ve uzun ömürlü bir Kodiaq kullanmak istiyorsak, hangi motor/şanzıman kombinasyonuna odaklanmalıyız?"

TIguan alirken arastirmistim, nette DQ200 olarak geciyor ama bu sinifta DQ381 kullaniliyor. Yag degisim periyodu 120 bin km ve daha dayanikli bir sanziman. Pisman olacaginizi sanmiyorum ama bulabildiginiz kadar donanimli bulmaya calisin. Guncel tuketim bilgisi paylasayim. Haftaici 5-6 km kadar kisa mesafe kullaniliyor, haftasonlari denk gelirse 50 km kadar trafiksiz. 2485 km ortalama tuketim 7.3, ort hiz 33 km/h. Son depo verisi, 7.8 ortalama, ort hiz 30 km/h. yapilan km 491 ve kalan menzil 300. deposu 60 lt ve 750-800km yapiyor. ayni sartlar altinda 2007 w204 C200 1.8 komp 11 lt yakiyor, 55lt depo ile 500-550km gidiyordu.

image.png.1204a0bb5d147f246b460469c53e8e9c.png

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Gidip Qashqaiyi öpüp geleyim. 

Demek Toyota'yı kullansan...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Demek Toyota'yı kullansan...

Muhtemelen tepikleyerek inerim.. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Emin bey siz forumdaki sıfıra yakın KAŞGAY ı niye almıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Emin Ozan
Mehmet Göktürk yazdı:

Emin bey siz forumdaki sıfıra yakın KAŞGAY ı niye almıyorsunuz?

Biraz daha heybetli görünüme sahip bir araç olmasını istiyorduk. Sorunsuzluk dedince akla Japon gelir zaten ama Tiggo 8 veya Kodiaq gibi araçların yanında biraz ufak kalıyor. Keza Tucson'da aynı Qashqai ile.  Boyut dışında araçlar kesinlikle mükemmel zaten, bir eksisi yoktur.

Yani tamamen boyuttan dolayı düşünmedik. Yine de değerlendirilebilir araçlar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

X-trail Platium paket bakabilirsiniz, sanırım 2800 e indirmişler 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şehrin avantajı işte, bana İstanbulda kaşkay büyük geliyor mesela

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Emin Ozan yazdı:

Biraz daha heybetli görünüme sahip bir araç olmasını istiyorduk. Sorunsuzluk dedince akla Japon gelir zaten ama Tiggo 8 veya Kodiaq gibi araçların yanında biraz ufak kalıyor. Keza Tucson'da aynı Qashqai ile.  Boyut dışında araçlar kesinlikle mükemmel zaten, bir eksisi yoktur.

Yani tamamen boyuttan dolayı düşünmedik. Yine de değerlendirilebilir araçlar.

Heybetli derken?  CHERY büyük gibi görünebilir ama "hııı chery almış" dedirtir.. Keza kodiak da vw yanında az geride durur. Siz öğrenci görünüyorsunuz yaşınız da ehliyete uygun değil.  aileniz mi alacak? Bence ne isterlerse alsınlar.

image.png.175ee12959a148c6a307c99cc36a9907.pngCHERY

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hava yapılması gereken bir durum varsa (müteahhitlik vs) önerilerim aşağıda:

1- Mersedes E200 ikinci el

2- Jaecoo sıfırı (biraz geride ama tipten biraz kurtarır)

3- Audi Q3-Q2

4- BMWX3

5- Range Rover

Bunları alamıyorsanız bütçe olarak zaten hava yapmaya gerek yok. Zaten hava da oluşmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Amaç, ye kürküm ye meselesi ise tek geçerim :)

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Hava yapılması gereken bir durum varsa (müteahhitlik vs) önerilerim aşağıda:

1- Mersedes E200 ikinci el

3- Audi Q3-Q2

4- BMWX3

5- Range Rover

Bunları alamıyorsanız bütçe olarak zaten hava yapmaya gerek yok. Zaten hava da oluşmaz. 

Bu işin büyüsü/aurası Mercedes’te. S serisi ile gelip iş alamayan müteahhit yoktur. A8 Long veya X7 de günü kurtarır. Q3 le gelirsen millet alay eder en aşağı 7 olacak. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...