İbrahim Aslıoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Arkadaşlar merhaba, arabamın cam suyu haznesine: Cam sil alıp şişenin yarısını boşaltıyordum, üzerine de hazır su ekliyordum. Geçenlerde bu sitede bir arkadaşın cam suyu yapma çabaları beni de harekete geçirdi. Kendi aramızda konuşurken, bitki bilimiyle uğraşan bir usta öğreticimizin cam suyu haznesine beyaz sirke eklememin iyi olacağını söyledi, ben de dediğini yaptım. Sirkenin ağzı açık kaldığından sirke anası oluşmuş, sirkeyi eklerken o da cam suyu haznesine gitti. Bilirsiniz sümüklü bir yapısı vardır. Tıkanabileceği aklıma vallahi geldi. Sani' nin burada paylaştığı bir paylaşımda görmüştüm deterjanın nasıl filtreyi tıkadığını. Netice: Benim silecek tıkanmış su atmıyor. Ne yapabilirim? Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Geçmiş olsun cam suyu silecek deposunu sökülüp bakılması lazım hortumalara geçmemiştir Su pompası temizlenice çalışır çalışmazsa zaten değişim. Ayırca beyaz sirke aşındırıcıdır. Camı temizlesede silecek lastikleri için iyi geleceğini pek sanmıyorum 4 Yorum bağlantısı
Ali Gök 5 saat önce Paylaş 5 saat önce tıkanan yar tam fiskiyenin ağzı olabilir. iğne ile orayı açmayı deneyin derim 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Görkem Karakaş yazdı: Geçmiş olsun cam suyu silecek deposunu sökülüp bakılması lazım hortumalara geçmemiştir Su pompası temizlenice çalışır çalışmazsa zaten değişim. Ayırca beyaz sirke aşındırıcıdır. Camı temizlesede silecek lastikleri için iyi geleceğini pek sanmıyorum Görkem, sirke anasını eritip suya karıştıracak bir çözüm yok mu? Bildiğin ayranı bilmediğin yoğurtla değiştirmemek gerekiyormuş. 4 saat önce tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Maalesef geçmiş olsun Cam suyuna asla cam sil konulmamalı, içme suyu ve silecek suyu harici ne konsa toleranslar düşük, tıkanıyor maalesef. Depo sökülecek, dibi temizlenecek. Bundan sonra ne yaparsanız yapın harici, durum kötüye gidecek. 2 saat önce tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Ali Gök yazdı: tıkanan yar tam fiskiyenin ağzı olabilir. iğne ile orayı açmayı deneyin derim Bunu deneyeceğim, inşallah düzelir. İlk basışta biraz su atıyor cama, ikinci basışta atmıyor. İki saniye bekleyip tekrar basınca atıyor. Sani Gerşon yazdı: Maalesef geçmiş olsun Cam suyuna asla cam sil konulmamalı, içme suyu ve silecek suyu harici ne konsa toleranslar düşük, tıkanıyor maalesef. Depo sökülecek, dipi temizlenecek. Bundan sonra ne yaparsanız yapın harici, durum kötüye gidecek. Bunu ben yapabilir miyim, lastik çamurluk falan bayağı uzun iş. Başımıza iş aldık valla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlginç bir sorun olmuş.. Depo temizliği denemek en kolayı bence. Pompa alttan sökülebilir muhtemelen ama kanal yada lift lazım olacak. 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İbrahim Aslıoğlu yazdı: Arkadaşlar merhaba, arabamın cam suyu haznesine: Cam sil alıp şişenin yarısını boşaltıyordum, üzerine de hazır su ekliyordum. Geçenlerde bu sitede bir arkadaşın cam suyu yapma çabaları beni de harekete geçirdi. Kendi aramızda konuşurken, bitki bilimiyle uğraşan bir usta öğreticimizin cam suyu haznesine beyaz sirke eklememin iyi olacağını söyledi, ben de dediğini yaptım. Sirkenin ağzı açık kaldığından sirke anası oluşmuş, sirkeyi eklerken o da cam suyu haznesine gitti. Bilirsiniz sümüklü bir yapısı vardır. Tıkanabileceği aklıma vallahi geldi. Sani' nin burada paylaştığı bir paylaşımda görmüştüm deterjanın nasıl filtreyi tıkadığını. Netice: Benim silecek tıkanmış su atmıyor. Ne yapabilirim? Şimdi acaba neresi tıkandı ona bakmak lazım. Fıskiye gozenegine gelmeden hortumu çıkartıp bakın hortumdan geliyorsa fıskiye tikanmistir. Böyle durumda içerden dışardan ince iğneler var onlarla açabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 saat önce Paylaş 3 saat önce 98 astramda bir tane vida söküp çekince geliyordu. Yeni araçlarda bir çok bileşenin altında kalıyor. Ulaşması, sökmesi zor haliyle. Uğraştırır ama doğru çözüm bu gibi görünüyor. Öneri olarak kaputu açıp hortumları kırmadan hıskiye uçlarından çıkartıp denerdim. Eğer fıskiye tıkanmışsa hortumlardan su rahat gelir. Tıkanıklık fıskiyede ise temizlemesi/değişimi çok kolay. Yok fıskiyeler dökülü ikende su gelemiyorsa sabır dilerim. Benzer sorunlarda oto elektrikçisine gidiyorum, o kadar uğraşılası bir şey değil ki yeni araçlarda, denemiyorum bile. Sirke anası dediğiniz oluşumu çözüp suya karıştıracak kimyasal illa vardır ancak araca zarar vereceği de kesin. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 3 saat önce Paylaş 3 saat önce beyaz sirke ya da parlatıcı gibi şeyler tıkamayı geçtim silecekleri öldürmekten başka bir işe yaramıyor maalesef 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Silecek fıskiyelerini uç kısmından hava tutup açıyorlar. Su deposunuda ince bir hortumla sifon yaptırarak temizleyebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: İlginç bir sorun olmuş.. Depo temizliği denemek en kolayı bence. Pompa alttan sökülebilir muhtemelen ama kanal yada lift lazım olacak. ustaya mı gitmem gerekiyor Mehmet bey Alişan YILMAZ yazdı: Şimdi acaba neresi tıkandı ona bakmak lazım. Fıskiye gozenegine gelmeden hortumu çıkartıp bakın hortumdan geliyorsa fıskiye tikanmistir. Böyle durumda içerden dışardan ince iğneler var onlarla açabilirsiniz. hortumu sökerek ve iğneyle fıskiyeyi açarak bi deneyelim bakalım. Murat Sahın yazdı: 98 astramda bir tane vida söküp çekince geliyordu. Yeni araçlarda bir çok bileşenin altında kalıyor. Ulaşması, sökmesi zor haliyle. Uğraştırır ama doğru çözüm bu gibi görünüyor. Öneri olarak kaputu açıp hortumları kırmadan hıskiye uçlarından çıkartıp denerdim. Eğer fıskiye tıkanmışsa hortumlardan su rahat gelir. Tıkanıklık fıskiyede ise temizlemesi/değişimi çok kolay. Yok fıskiyeler dökülü ikende su gelemiyorsa sabır dilerim. Benzer sorunlarda oto elektrikçisine gidiyorum, o kadar uğraşılası bir şey değil ki yeni araçlarda, denemiyorum bile. Sirke anası dediğiniz oluşumu çözüp suya karıştıracak kimyasal illa vardır ancak araca zarar vereceği de kesin. Murat ustalık yapmaya çalışırken oluyor böyle şeyler. Zamanında balıkta kullandığım 5 liralık tepe lambasının içindeki ledlerden birini değiştirmek için, lehim havya, lehim pastası ve iki tane led aldım. 12.5 lira ödedim. Sonuca ulaşamamıştım yine. Ali Gülmez yazdı: beyaz sirke ya da parlatıcı gibi şeyler tıkamayı geçtim silecekleri öldürmekten başka bir işe yaramıyor maalesef öğrenmiş oldum, artık kullanmam bir daha. Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ersen Tapan yazdı: Silecek fıskiyelerini uç kısmından hava tutup açıyorlar. Su deposunu da ince bir hortumla sifon yaptırarak temizleyebilirsiniz. serum hortumuyla bütün suyu çekmeyi deneyeceğim, belki sirke anası da gelir . Başımıza iş aldık. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İbrahim Aslıoğlu yazdı: Murat ustalık yapmaya çalışırken oluyor böyle şeyler. Zamanında balıkta kullandığım 5 liralık tepe lambasının içindeki ledlerden birini değiştirmek için, lehim havya, lehim pastası ve iki tane led aldım. 12.5 lira ödedim. Sonuca ulaşamamıştım yine. Uğraşmayı bende severim. Bahçe kapısının menteşesini değiştirmek için kaynak öğrenmiştim mesela. Çamaşır makinesinin alacağı su miktarını değiştirebiliyorum. Laptopumun termal macun değişikliğini yapabiliyorum. Şirkette tepe lambalarının onarımını keyif olsun diye yapıyorum falan. 98 yumurta accent ve 98 astra f ve bilimum tofaşta bir çok şeyi kendim yapardım. Yeni araçlar bulaşılası değil abi. Boşluk yok, el girmiyor, bir şeye ulaşmak için konu ile alakasız bir sürü başka şeyi sökmek gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İbrahim Aslıoğlu yazdı: ustaya mı gitmem gerekiyor Mehmet bey Gitseniz iyi olur kanatindeyim. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İbrahim Aslıoğlu yazdı: . İlk basışta biraz su atıyor cama, ikinci basışta atmıyor. Bence bu senaryoda sirke anası motora yapışıyor suyu çekemiyor. Bahçe hortumu ile hüpletirseniz çıkar gibi Veya manuel akvaryum su pompaları var o da olur Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım en az masrafla kurtarırsınız. Bende cam suyunda temizlik sirkesi de denilen beyaz sirke kullanıyorum. Ustamın tavsiyesi camsuyu deposundaki suya çok az miktarda 5-6 damla kadardı. Bende genelde bu sirkelerin kapakları ince ve küçük oluyor o kapağın yarısından biraz azını suya karıştırıp kullanıyorum. Amaç şebeke suyundaki kireç vb malzemeyi biraz kırıp çözmesi sağlayarak fıskiyelerin kireç vb maddelerle tıkanmasını önlemek. Ondan önce marketlerde satılan yazlık camsuyu denilen kırmızı renkli olan cam sularından kullanıyordum ki onların da cam suyu deposunu içeriden boyadığını gördüm zamanla. İki üç yıldır ustanın dediği şebeke suyuna çok az miktarda beyaz sirke damlatarak kullanıyorum bu zamana kadar tıkanma vb bir durum yaşamadım. Oluşan sirke anasının boyutuna göre camsuyu haznesinde kalmış da olabilir ya da parçalanarak küçük parçalar halinde boru ve fıskıyeyi de tıkamış olabilir. 1 saat önce tarihinde Yiğit Özdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yiğit Özdemir yazdı: şebeke suyuna Ben içme suyu ile Kalwax'ın cam suyunu kullanıyorum. Gayet güzel. Şebeke suyunda felaket kireç var. Memelerin tıkanmasını geçtim, camda da fena leke yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts