İçeriğe Yönlendir

İş arkadaşım Fünf : 2025 Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba , 

Allah ömür verirde başımıza bir şey gelmez ise kendisi ile en az 2 sene beraberiz. Şimdilik İstanbul trafiğinde ancak eve ulaşabildim. 

Ney seki bagajına alet edevatları rahat sığdırdım. 1000 cc motor daha önceden Hyundai i10 ile hayatıma giren Kappa b3la motorun turbolu versiyonu. 

Citroen c3 1.4 vti arabam arkada tez ödevi konusu gibi yatarken, muhtemelen ailemin tüm seyahatlerine bu araçla devam edilecek. 

C3 de bir süre benden bir rahat yüzü görür :D

IMG_4512.jpeg

IMG_4513.jpeg

IMG_4514.jpeg

IMG_4515.jpeg

IMG_4520.jpeg

IMG_4521.jpeg

IMG_4522.jpeg

IMG_4524.jpeg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teknik servis çalışanına B sınıfı bir araç vermek pek mantıklı değil, niye bu tercih edilmiş acaba..

Güle güle kullanın :nazar:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Teknik servis çalışanına B sınıfı bir araç vermek pek mantıklı değil, niye bu tercih edilmiş acaba..

Haklısınız ve çok yerinde bir soru benim gibi kurumsal firmalara yerinde destek hizmeti veren , düşük km kullanan veya  az yakan personele 25 adet hyundai i 20 dağıtıldı. Bunun sebep olan kişilerin başındada ben geliyorum

IMG_4528.jpeg

IMG_4527.jpeg

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

şirketinize hayırlı olsun, insan filo arabasına neden konu açar ki. duygusal bağ falan mı kuruyosun iş amaçlı araba ile :)

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Araba akü zayıf uyarısı veriyor. Ama ölçünce sorun yok gibi.

IMG_20251028_152259.jpg

IMG_20251028_152219.jpg

IMG_20251028_152238.jpg

IMG_20251028_152547.jpg

IMG_20251028_152553.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

passat mı versin?

Ali Darbaz yazdı:

ölçünce sorun yok gibi.

ölçünce kaç V çıktı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

passat mı versin?

ölçünce kaç V çıktı?

Küçük araba iyidir, park etmesi kolay oluyor. Maltepe, Kavacık, Üsküdar gibi yerlerde park yeri bulamıyorum.  

Ölçüm 12,9 volt gösterdi. bu yeni akülerde bu değer normalmidir bilemediğim için akünün resmini çektim araştırma için. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Diğer konuya da yazdım, aracı çalıştırıp v ölçmüşsün. 3 saat dinlendirdikten sonra ölçmen lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabayla en fazla 75 km sürate çıkabildiğim için bir şey söylemek çok erken. Arac şerit takibi ve direksiyon kontrolü var. Kendi kendine virajı alabiliyor. önde park sensörü yok ama öndeki araç ani durduğunda fren uyarısı yapıyor. Ama fren yapıyor mu denemeye cesaret edemedim. Aracın öne bakan bir kamerası var. Şerit asistanı için sanırım. 

Araçta Jump paket ama üzerine navigasyon paketi yapılmış. Son derece kullanışlı şeyler üzerinde bulunuyor. 

Turbo 3 silindirli motor en az benim vanosu valfi bozuk Citroen c3 4 silindirli motorum kadar titreşimli çalışıyor. Arabanın sıfır km olduğunu inanmasam obd üzerinden bakıp sorun arardım.

IMG_4529-EDIT.jpg

Selçuk Keleş yazdı:

Diğer konuya da yazdım, aracı çalıştırıp v ölçmüşsün. 3 saat dinlendirdikten sonra ölçmen lazım.

Araç kapalıydı ama tabi marşı kapatıp 1 dakika sonra ölçtüm.  Akşam bir daha ölçerim. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Coşku Mert yazdı:

şirketinize hayırlı olsun, insan filo arabasına neden konu açar ki. duygusal bağ falan mı kuruyosun iş amaçlı araba ile :)

Sabahları kızımı okula bunla götüreceğim, akşamları eşimi işten bunla alacağım, hafta sonları gezilere bununla gideceğim. Yaz tatiline çıktığımda Datca Marmaris Antalya bu arabayla gideceğim. Düğüne derneğe , Köydeki evime, Kayınçonun yazlığına, Kayınvalidemin kahvaltı davetine hep bu araba ile gideceğim. Filo arabası şirket arabası demek bence arabaya ayıp olur. Verdiğim emeğin karşılığı olarak şirket alıp kullanmam için araba vermişler. Ruhsatı adıma olmasada zimmeti üzerimde. 

otoparka girmişse ailenin bir parçasıdır.

IMG_4530.jpeg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

hep bu araba ile gideceğim.

tavana portbagaj bakmaya başla, yaz dediğin göz kağa aç kadar yakında

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

passat mı versin?

Passat'a gerek yok. C sınıfı bir sürü ekonomik araç var. 2025 Egea'dan devam edilebilirdi.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İlk test sürüşünde egeadan çok yaktı. 4.2 litre ile eve geldim

IMG_4545.jpeg

Sani Gerşon yazdı:

Passat'a gerek yok. C sınıfı bir sürü ekonomik araç var. 2025 Egea'dan devam edilebilirdi.

Maalesef filo olarak Egea 1.3 Multijetlerin üretimi durmuş. 1.4 benzinli almak yerine radikal bir kararla bunu tercih ettik. Benim için hava hoş ben çok memnunum

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

En yoğun gününde tüm yüküm bu kadar benim. O yüzden şikayetci değilim. 

IMG_4407 Copy.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

itibar?

Ali Darbaz yazdı:

4.2 litre ile eve geldim

bu motoru da sağırlaştırma da

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

itibar?

Arabayı saraya almadılar, özel sektör herşey den tasarruf edebilir.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Yeni aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Iş aracıda olsa bütün gün berabersiniz hatta iş ten sonrada ailenizle kullanıyorsunuz kendi aracınızdan pek farkı yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kaliteli ve tok bir araba gibi geliyor bu araba , neden acaba? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

itibar?

bu motoru da sağırlaştırma da

Ben 80 le gidiyorum. Vitesi o takıyor. Mühendis ne demişse o. 

Bu arada vites değişim hızı yarı otomatik C3 den hallice biraz hızlı.,

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Mühendis ne demişse o. 

müyendis hızı 80 demi sınırlamış 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...